Totul despre combine agricole

Publicat de 10/12/2018

Totul despre combine agricole


Trimite-le prietenilor acest articol!

In acest articol vei gasi:

 

Care sunt specificațiile tehnice ale combinei agricole?

La ce se folosește o combina agricola?

Ce accesorii se pot folosii la o combina agricola?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale combinei agricole?

                Combina agricola sau combina este un utilaj versatil conceput pentru a recolta eficient o varitate de culturi de cereale.  Combineleagricole sunt unele dintre cele mai importante utilaje agricole din punct de vedere economic, care simplifica munca umana.

Specificații tehnice:  

CP (cai putere) -  o unitate de masură a puterii.  Prin definiție un CP este suma tururor energiilor necesare pentru a muta 16,5 tone la 30, 48 cm într-un minut. Este o măsură a capacității utilajului de a muta/ridica o greutate.

Latimea hederului - In timp ce o combina cu o dimensiune mare a hederului suna bine, poate sa nu fie cea mai buna decizie. Atunci cand ne gandim la dimensiunea hederului trebuie sa tinem cont de marimea terenului unde avem plantatia si de disponibilitatea de golire a buncarului combinei (daca nu dispunem de un utilaj cu o capacitate mare de preluare a cerealelor, riscam sa asteptam golirea buncarului de cereale prea mult timp si sa nu fim eficienti).

Capacitatea buncarului  - reprezinta capacitatea de cereale care pot fi stocate in buncarul combinei.

Șenile sau roți

În general, roțile sunt utilizate datorită următoarelor avantaje:

 • ·         Costul scăzut – roțile sunt mult mai ieftine decât șenilele;
 • ·         Viteza – în comparație cu șenilele, roțile sunt mai ușor de pus în mișcare, iar viteza de mișcare este mai mare;
 • ·         Manevrabilitatea – roțile asigură o manevrabilitate ridicată în comparație cu șenilele, care sunt destul de dificil de manevrat;
 • ·         Categoria ușoară – șenilele sunt mult mai grele decât roțile, iar dacă masa combinei este prioritară pentru tine, cu siguranta vei alege roțile;
 • ·         Simplitatea – o roată este mult mai ușor de reparat/schimbat decât șenilele;
 • ·         Materialele folosite – roțile pot fi construite din materiale care indeplinesc condițiile impuse privind protejarea mediului.
 •  

În general, șenilele sunt utilizate datorită următoarelor avantaje:

 • ·         Tracțiunii – tracțiunea este foarte ridicată inclusiv pe suprafețe alunecoase cum ar fi zapadă sau betonul umed;
 • ·         Eficiența energetică – în comparație cu roțile, șenilele au o performanța ridicată și sitemul de tracțiune bine optimizat, ceea ce oferă un plus de eficiență în ceea ce privește consumul de energie;
 • ·         Deplasarea pe teren accidentat – utilajele pe șenile pot funcționa foarte bine pe un teren accidentat. Acestea pot urca și coborâ scări, pot depașii obstacole sau să traverseze șanțuri;
 • ·         Distribuția greutății – greutatea tractoarelor pe șenile este foarte bine distribuită pe toată suprafața acestuia;
 • ·         Estetica – combinele pe șenile dau o senzație de un produs mult mai puternic.

 

Marca combinelor agricole.

Deși există multe combine care arată asemănătoare una cu cealalta, există sute de producători diferiți al acestor combine., printre cei mai importanti sunt:

John Deere, Same Deutz – Fahr, Arbos, New Holland, Case IH, Caterpillar, Challenger, Claas, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Yammar, Laverta.

 

La ce se poate folosi o combina agricola?

Combina agricola se foloseste la recoltarea cerealelor precum: grau, ovaz, secara, orz, porumb, soia, floarea soarelui, in, rapita, struguri, cartofi.

 

Ce accesorii se pot folosii la o combina agricola?

                Combinele agricole au mai multe tipuri de hedere in functie de ce anume se doreste sa se recolteze.

La ce trebuie să fii atent când cumperi o combina agricola?

 

1.Ce dimensiune a hederului este potrivit pentru cultura mea?

In timp ce o combina cu o dimensiune mare a hederului suna bine, poate sa nu fie cea mai buna decizie. Atunci cand ne gandim la dimensiunea hederului trebuie sa tinem cont de marimea terenului unde avem plantatia si de disponibilitatea de golire a buncarului combinei (daca nu dispunem de un utilaj cu o capacitate mare de preluare a cerealelor, riscam sa asteptam golirea buncarului de cereale prea mult timp si sa nu fim eficienti).

2.Ce tip de heder am nevoie?

Modelul de heder difera in functie de tipul plantatiei pe care o aveti. Cele mai intalnite modele de hedere sunt cele de grau/ovaz/orz, de porumb si de floarea soarelui. Pe langa acestea mai sunt si combine de recoltat struguri, cartofi, etc.

3.Orele de functionare

Daca achizitionati o combina second hand trebuie sa tineti cont de orele de functionare a acesteia. De obicei se verifica numarul de ore de functioanre ale motorului si ale separatorului. In mare masura acestea ar trebuii sa coincida. In functie de orele de functionare a combinei se poate observa uzura pe care aceasta o are.

4.Verificarea uzurii sau reparatiilor majore

Chiar daca cea mai buna metoda de verificare a uzurii este cea a orelor de functionare, semnele uzurii mai pot fi observate si vizual. Semnele de suduri, rupturi sau lovituri asupra utilajului dau dovada de o intretinere necorespunzatoare a utilajului.

5.Confortul cabinei

Deoarece timpul petrecut in cabina poate fi unul mare, trebuie sa ne asiguram ca avem toate conditiile necesare pentru a ne desfasura activitate. Aerul conditionat si configuratia scaunului pot sa ne asigure un confort suplimentar pe perioada utilizarii utilajului.

6.Brandul potrivit

Tinand cont de presiunile pe care le avem pe timpul de recoltare, este esential ca masina sa fie fiabila, aceasta insemnand alegerea unui brand cu o reputatie puternica pe piata. Branduri precum Claas, John Deere, New Holland si Case sunt cunoscute si testate pe piata romaneasca. Acestea au o retea extinsa de dealeri, ceea ce inseamna ca problema cu gasirea pieselor nu o sa fie un impediment. Compania UTILBEN ofera sevice 24 ore pentru toate marcile comercializate de aceasta.

7.Serviciile si garantiile pe care vi le ofera furnizorul

Colaborarea cu furnizorul dumneavoastra nu se incheie atunci cand platiti si primiti produsul, aceasta relatie trebuie sa fie extinsa prin diverse servicii oferite de acesta. (garantie, service). UTILBEN ofera clientilor o garantie extinsa de pana la 12 luni si inspectie tehnica pentru fiecare utilaj vandut.


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )