campaign-notification campaign-notification

Totul despre combine agricole

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Combina agricola sau combina este un utilaj versatil conceput pentru a recolta eficient o varitate de culturi de cereale. Combineleagricole sunt unele dintre cele mai importante utilaje agricole din punct de vedere economic, care simplifica munca umana.

Totul despre combine agricole


Trimite-le prietenilor acest articol!


Care sunt specificațiile tehnice ale combinei agricole?

La ce se folosește o combină agricolă?

Ce accesorii se pot folosi la o combină agricolă?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale combinei agricole?

Combina agricolă este un utilaj versatil, conceput pentru a recolta eficient o varietate de culturi de cereale. Combinele agricole sunt unele dintre cele mai importante utilaje agricole din punct de vedere al productivității, pentru că simplifică și eficientizează munca în câmp.


Specificații tehnice:  

Lățimea hederului. În timp ce o combină cu o dimensiune mare a hederului sună bine, aceasta poate să nu fie chiar cea mai bună decizie. Atunci când vorbim de dimensiunea hederului, trebuie să ținem cont de mărimea terenului unde avem plantația și de disponibilitatea de golire a buncărului combinei. Dacă nu dispunem de o combină cu o capacitate mare de preluare a cerealelor, se pierde prea mult timp cu golirea buncărului și, astfel, pierdem din productivitate.

Capacitatea buncărului. Reprezintă volumul de cereale care pot fi stocate în buncărul combinei

Șenile sau roți.

În general, roțile sunt cel mai utilizate datorită următoarelor avantaje:

·         Cost scăzut. Roțile sunt mai ieftine decât șenilele.

·         Viteză. În comparație cu șenilele, roțile sunt mai ușor de pus în mișcare, iar viteza de deplasare este mai mare. 

·         Manevrabilitate. Roțile asigură un control ridicat, în comparație cu șenilele, care sunt destul de dificil de manevrat. 

·         Greutate redusă. Șenilele sunt mai grele decât roțile. 

·         Simplitate. O roată este mai ușor de reparat sau de schimbat decât șenilele. 

 

În general, șenilele sunt utilizate datorită următoarelor avantaje: 

·         Tracțiune sporită. Tracțiunea combinei este foarte ridicată, inclusiv pe suprafețe alunecoase, cum ar fi zăpadă sau nămol. 

·         Eficiență energetică. În comparație cu roțile, șenilele au o performanța ridicată și sistemul de tracțiune bine optimizat, ceea ce oferă un plus de eficiență în ceea ce privește consumul de energie. 

·         Deplasarea pe teren accidentat. Combinele pe șenile funcționează foarte bine pe teren accidentat. Acestea pot urca și coborî trepte, pot depăși obstacole și pot traversa șanțuri.

·         Distribuția greutății. Greutatea combinei pe șenile este foarte bine distribuită pe toată suprafața acestora. 

·         Aspect. Combinele pe șenile arată puternice și sunt mai atractive vizual.

 

Mărci de combine agricole.

Combinele sunt foarte asemănătoare din punct de vedere estetic și există o multitudine de producători. Cei mai cunoscuți sunt: John Deere, Same Deutz-Fahr, Arbos, New Holland, Case IH, Caterpillar, Challenger, Claas, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Yammar, Laverta.

 

La ce se poate folosi o combină agricolă?

Combina agricolă se folosește la recoltarea cerealelor, fructelor sau legumelor, precum: grâu, ovăz, secară, orz, porumb, soia, floarea soarelui, in, rapiță, struguri, cartofi.

Ce accesorii se pot folosi la o combină agricolă?

Combinele agricole au mai multe tipuri de hedere, în funcție de ce anume se recoltează.


La ce trebuie să fii atent când cumperi o combină agricolă?

Ce dimensiune a hederului este potrivită pentru cultura ta?

Un heder mare poate părea o idee bună, dar acest atașament trebuie să fie ales în funcție de mărimea terenului. În plus, hederul trebuie să fie ales în funcție de capacitatea de stocare a buncărului.

De ce tip de heder ai nevoie? 

Modelul de heder diferă în funcție de tipul plantației. Cele mai întâlnite modele de hedere sunt cele pentru grâu, ovăz, orz, porumb și floarea soarelui. Pe lângă acestea, sunt și combine de recoltat struguri, cartofi etc. 

Orele de funcționare.

Dacă achiziționezi o combină second-hand, trebuie să iei în calcul timpul de lucru al acesteia. De obicei, se verifică motorul și separatorul. În principiu, orele de funcționare ale acestora trebuie să coincidă. Orele de funcționare determină gradul de uzură al combinei. 

Verificarea uzurii sau reparațiilor majore.

Chiar dacă cea mai bună metodă de stabilire a uzurii unei combine este cea a verificării orelor de funcționare, semnele uzurii pot fi observate și vizual. Caută urme de suduri, rupturi sau lovituri, care fac dovada unei întrețineri necorespunzătoare a utilajului. 

Confortul cabinei.

De regulă, timpul petrecut în cabina unei combine este unul mare, așa că trebuie să te asiguri că ai toate condițiile necesare pentru a-ți desfășura activitatea. Aerul condiționat și configurația scaunului poate să îți asigure un confort suplimentar pe perioada utilizării utilajului. 

Brandul potrivit.

Timpul de recoltare trebuie să fie cât mai scurt, așa că este esențial ca utilajul să fie fiabil, ceea ce, de cele mai multe ori, înseamnă alegerea unui brand de renume. Branduri precum Claas, John Deere, New Holland și Case sunt cunoscute și testate pe piața românească. Acestea au o rețea extinsă de dealeri, ceea ce înseamnă eliminarea impedimentului de a găsi piese în timp util și de a repara astfel de combine.

Compania UTILBEN oferă service 24 ore pentru toate mărcile comercializate de aceasta. 

Serviciile și garanțiile oferite de furnizor.

Colaborarea cu furnizorul de utilaje nu trebuie să se încheie atunci când ai plătit și primit produsul comandat. Această relație trebuie să includă garanție pe produs și servicii de diagnoză, revizii, întreținere și service. 

Compania UTILBEN le oferă clienților săi garanție extinsă până la 12 luni și inspecție tehnică pentru fiecare utilaj achiziționat.


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )