Totul despre incarcatoarele telescopice

Publicat de 10/12/2018

Totul despre incarcatoarele telescopiceTrimite-le prietenilor acest articol!

In acest articol vei gasi:

Care sunt specificațiile tehnice ale încărcătorului telescopic?

La ce se folosește un încărcătorului telescopic?

Ce accesorii se pot folosii la un încărcătorului telescopic?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale încărcătorului telescopic?

Un încărcător telescopic, numit și telescopic sau stivuitor telescopic, este un utilaj de manipulare a materialelor utilizat în agricultură și în industria construcțiilor.

Tipuri de încărcătoare telescopice:

Rotative – sunt modelele de încărcătoare telescopice care oferă posibilitatea cabinei operatorului să se rotească. De asemenea aceste utilaje au picioare de clare în care se poate sprijinii utilajul. Cel mai adesea sunt folosite în industra construcțiilor.

Non-rotative – sunt cele obișnuite, cu cabină fixă.

Specificații tehnice:  

CP (cai putere) -  o unitate de masură a puterii.  Prin definiție un CP este suma tururor energiilor necesare pentru a muta 16,5 tone la 30, 48 cm într-un minut. Este o măsură a capacității utilajului de a muta/ridica o greutate.

Pentru un încărcător telescopic CP sunt importanți atunci când intervine tractarea remorcilor sau a altor remorcabile și ridicarea de materiale grele.

Joystick sau manetă

Operarea unui încărcător telelescopic poate fi uneri destul de dificilă. De acea trebuie să avem în vedere de ce tip de control avem de gând să alegem, joystick sau manete. Operarea cu ajutorul unui joystick simplifică foarte mult operarea și eficientizează timpul de lucru.


Înălâimea de ridicare

Înalâimea de ridicare a brațului este foarte importantă pentru un încărcător telescopic, deoarece aceasta espe principala abilitate a utilajului, ridicarea materialelor grele la înălțime. Înălțimea de ridicare diferă în functie de industria de folosință, pentru industria agricolă, nu avem nevoie de o înalțime de ridicare mai mare de 10m, în schimb pentru industria construcțiilor vom avea nevoie de o înalșime de ridicare mare.

Capacitatea de ridicare -  se referă la ce greutate poate să ridice încărcătorul telescopic în funcție de nivelul de ridicare.

Aceasta diferă de la un utilaj la altul, în funcție de mărimea utiliajului.

În general capacitatea de ridicare se calculeaza în funcție de lungimea și de unghiul de ridicare a brațului.

Exemplu pentru un încărcător telescopic :

 

  

Marca încărcătoarelor telescopice

Sunt numeroare branduri de încărcătoare telescopice, printre acestea amintim de: Bobcat, Case, Caterpillar, DIECI, Gehl, Genie, Gradall, Haulotte, Hyster, Ingersoll, Rand, JCB, JLG, Komatsu, Landini, Lift King, Lull, Manitou, Merlo, Morris, Mustang, New Holland, Patrick, Pettibone, Skytrak, Sunward, Terex, Traverse, Lift Yale.

există multe tractoare care arată asemănătoare unul cu celălalt, există sute de producători diferiți ai acestor tractoare. Acești producători  construiesc numeroase modele de tractor pentru diferite cerințe ale piețeiUnii dintre numeroșii producători de tractoare din întreaga lume:

Manitou John Deere, Massey Fergusson, Case IH, New Holland, JCB, Challenger, Valtra, Kubota, Claas, Deutz Fahr, Fendt, Mahindra, Iseki, Lamborghini, McCormick Intl, Steyr, Ursus, Ventrac, Zetor.

Vezi care sunt cele mai populare branduri de tractoare în România.(link)

La ce se folosește un încărcător telescopic?

Încărcătoarele telescopice au o gamă largă de activități la care pot fi folosite, printre acestea  se numără: manipularea materialelor de construcții sau a cerealelor, transportul remorcilor, curșarea drumurilor de zăpadă, perie de asfalt, lucrări la înălțime cu coșul de nacelă, lucrări în construcții (malaxare, mixare, etc).

 

Ce accesorii se pot folosii la un încărcător telescopic?

                Principalele accesorii care pot fi folosite la un încărcător telescopic sunt: furci, cupă simplă, cupă cu graifer, furci siloz, perie asfalt, cupă mixare, cupă malaxor, cos nacelă, clește baloți, graifer bușteni.

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )