campaign-notification campaign-notification

Totul despre incarcatoarele telescopice

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Un încărcător telescopic, numit și telescopic sau stivuitor telescopic, este un utilaj de manipulare a materialelor utilizat în agricultură și în industria construcțiilor.

Totul despre încărcătoarele telescopiceTrimite-le prietenilor acest articol!

În acest articol vei găsi:

Care sunt specificațiile tehnice ale încărcătoarelor telescopice?

La ce se folosește un încărcător telescopic?

Ce accesorii se pot folosi la un încărcător telescopic?


 

Care sunt specificațiile tehnice ale încărcătoarelor telescopice?

Un încărcător telescopic, numit și telescopic sau stivuitor telescopic, este un utilaj de manipulare a materialelor, utilizat în agricultură și în industria construcțiilor. 

Tipuri de încărcătoare telescopice:

Rotative. Sunt modelele de încărcătoare telescopice care au o cabină ce se poate roti în jurul propriei axe. De asemenea, aceste utilaje au picioare de calare, în care utilajul se poate fixa. Cel mai adesea, încărcătorul telescopic rotativ se folosește în domeniul construcțiilor.


Non-rotative. Sunt modelele de încărcătoare telescopice obișnuite, care au cabina fixă.


Specificații tehnice: 

Numărul de cai putere al unui încărcător telescopic este important atunci când este necesară tractarea remorcilor sau a altor remorcabile sau atunci când se impune ridicarea de materiale grele.


Joystick sau manetă 

Manevrarea unui încărcător telescopic poate fi destul de dificilă. De aceea, este important ce tip de operare alegem: joystick sau manete. Folosirea unui joystick simplifică foarte mult operarea și eficientizează timpul de lucru.


Înălțimea de ridicare

Înălțimea de ridicare a brațului este foarte importantă pentru un încărcător telescopic, deoarece aceasta este principala întrebuințare a utilajului, ridicarea materialelor grele la înălțime. Înălțimea de ridicare diferă în funcție de industrie. Pentru industria agricolă, nu avem nevoie de o înălțime de ridicare mai mare de 10 metri. În schimb, pentru industria construcțiilor, va fi necesară o înălțime de ridicare mai mare de 10 metri.

Capacitatea de ridicare -  Această caracteristică se referă la greutatea care poate fi ridicată de încărcătorul telescopic, în funcție de nivelul de ridicare. Aceasta diferă de la un utilaj la altul, în funcție de mărimea încărcătorului telescopic. În general, capacitatea de ridicare se calculează în funcție de lungimea și de unghiul de ridicare a brațului.

Exemplu pentru un încărcător telescopic :

 

  

Mărci de încărcătoare telescopice


Sunt numeroase branduri de încărcătoare telescopice, între care: Bobcat, Case, Caterpillar, DIECI, Gehl, Genie, Gradall, Haulotte, Hyster, Ingersoll, JCB, JLG, Komatsu, Landini, Lift King, Lift Yale, Lull, Manitou, Merlo, Morris, Mustang, New Holland, Patrick, Pettibone, Rand, Skytrak, Sunward, Terex, Traverse.La ce se folosește un încărcător telescopic?

Încărcătoarele telescopice pot fi folosite la numeroase activități, între care: manipularea materialelor de construcții sau a cerealelor, transportul remorcilor, curățarea drumurilor de zăpadă, folosirea unei perii de asfalt, lucrări la înălțime cu atașarea unui coș de nacelă, lucrări în construcții (malaxare, mixare etc). 

 

Ce accesorii se pot folosii la un încărcător telescopic?

      Principalele accesorii care pot fi folosite la un încărcător telescopic sunt: furci, cupă simplă, cupă cu graifer, furcă pentru siloz, perie de asfalt, cupă malaxor, coș nacelă, clește de baloturi, graifer de bușteni.

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )