Totul despre motostivuitoare

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Motostivuitorul este un vehicul industrial mic care are o platforma cu o furca actionată hidraulic, atașată în față care poare fi ridicată sau coborâtă pentru a manipula o anumită încărcătură.

Totul despre motostivuitoare


Trimite-le prietenilor acest articol!

In acest articol vei gasi:

Care sunt specificațiile tehnice ale motostivuitorului?

La ce se folosește un motostivuitor?

Ce accesorii se pot folosii la un motostivuitor?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale motostivuitorului?

                Motostivuitorul este un vehicul industrial mic care are o platforma cu o furca actionată hidraulic, atașată în față care poare fi ridicată sau coborâtă pentru a manipula o anumită încărcătură.

Specificații tehnice:  

 

Fiecare stivuitor are o limită de greutate și o capacitate maximă și este esențial să cunoașteți aceste informații.

Capacitatea de încărcare maximă – aceasta se referă la greutatea maximă pe care stivuitorul dvs. le poate transporta în siguranță. Aceste informații vor fi găsite întotdeauna pe plăcuța cu date privind capacitatea de încărcare.

Înălțimea de ridicare – un stivuitor cu catarg mare are de obicei două capacități de ridicare diferite. O capacitate de ridicare se referă la greutatea maximă pe care acesta o poate încărca la o înălțime scăzută și o alta capacitate se referă la greutatea maximă suportată la înălțimea maximă a utilajului.

Înălțimea cargului – acesta poate fi format din mai multe elemente, de la 2 până la 4 elemente de deschidere. Cu cât catargul este format din mai multe elemente de deschidere cu atât înălțimea de ridicare poate fi mai mare.

GPL, diesel sau electric


 

Stivuitoarele electrice

Stivuitoarele electrice sunt cele mai ecologice, neemițând fum în timpul functionării. Datorită greutății bateriei, care acționează ca o contragreutate, permițând utilajului să fi mai compact și mai ușor de manevrat.

 

Avantaje:

 • ·         Prietenos cu mediul;
 • ·         Excelent pentru utilizare în zone mici;
 • ·         Durata de viața a stivuitoarelor electrice este de obicei mai lungă;
 • ·         Cost redus de funcționare pe oră;
 • ·         Simplu de operat;
 • ·         Mai puțin zgomotos.

Dezavantaj:

 • ·         Timpul de încărcare a bateriei;
 • ·         Necesită o stație de încărcare;
 • ·         Se pot folosii în mare parte  doar în interior.

Stivuitoarele pe GPL

Stivuitoarele alimentate cu GPL au fost mult timp populare, în mare parte datorită faptului că se pot utiliza atât în exterior cât și în interior.

Avantaje:

 • ·         Emisii scăzute de carbon ;
 • ·         Disponibiliate mare;
 • ·         Non-corozive, netoxice și fără aditivi.

Dezavantaje:

 • ·         Densitate redusă de energie pe volum ;
 • ·         Combustibilul GPL este mai greu decât aerul, provocând potențiale pericole de siguranță dacă este necorespunzător utilizat.

Stivuitoarele diesel

Stivuitoarele diesel sunt cele mai potrivite pentru exterior. Atunci când sunt utilizate în exterior, evaporarea gazelor în atmosferă se face mult mai ușor.

Avantaje:

 • ·         Costurile de funcționare sunt de obicei mai scăzute în comparație cu stivuitoarele pe GPL;
 • ·         Stivuitoarele diesel de obicei au mai multă putere;
 • ·         Rapid de alimentat.

Dezavantaje:

 • ·         Poate fi mai scump;
 • ·         Necesită mai des schimbul de filtre și uleiuri;
 • ·         Greutatea totală a stivuitorului este de obicei mai mare;
 • ·         Necesită zone bine aerisite.

Marca Motostivuitoarelor

Principalele branduri de motostivuitoarelor sunt: - Toyota, Linde Material Handling, Caterpillar INC., Bobcat, Nissan, Case, Yale, Komatsu, Hitachi, Mitsubishi, Mitsubishi, Daewoo, Yamaha.

La ce se folosește un motostivuitor?

1.       Construcții – Stivuitoarele industriale pot fi utilizate în șantierele de construcții, cu ajutorul acestora se pot transporta materialele de construcții. Cu un stivuitor pot fi descărcați paleți de cărămizi, materialele de construcție, grinzi de oțel, etc. Atenție, stivuitoarele folosite în construcție trebuie să fie motostivuitoare pentru teren accidentat, acestea au roțile mult mai mari, pentru a le ajuta la deplasarea pe diferite tipuri de terenuri, crescându-le astfel și viteza de deplasarea.

2.       Depozite – Cele mai întâlnite locuri unde găsim un stivuitor sunt depozitele. Acestea sunt utilizate în principal pentru încărcarea sau descărcarea camioanelor ți pentru transportul mărfurilor. Stivuitoarele pot fi folosite și pentru aranjarea paleților pe rafturi pentru depozitarea acestora.

3.       Reciclarea – Un alt loc unde poate fi folosit un stivuitor sunt spațiile de reciclare. Stivuitoarele sunt adesea folosite pentru operațiouni de reciclare, descărcarea camioanelor sau a containerelor de reciclare și transportul acestora în compartimentele de sortare.

4.       Șantiere navale – Stivuitoarele sunt adesea utilizate în porturi, ajutând la descărcarea sau încărcarea navelor, transportul containerelor etc.

5.       Alte întrebuințări – Stivuitoarele mai pot fi folosite și la alte lucruri, nu doar la manipularea marfurilor. De exemplu cu ajutorul unui stivuitor și a unui plug de zăpadă atașat, se poate cuăța curtea de zăpadă.

 

Ce accesorii se pot folosii la un motostivuitor?

                Principalele accesorii care pot fi folosite la un motostivuitor sunt: furci, nacela, lama de zapada, maturatoare, carlig, clame.

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )