Totul despre nacele si autonacele

Publicat de 10/12/2018

Totul despre nacele si autonacele


Trimite-le prietenilor acest articol!


In acest articol vei gasi:

Care sunt specificațiile tehnice ale unei nacele?

La ce se folosește o nacela?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale unei nacele?

                O nacela sau o platforma de lucru aeriana, este un utilaj utilizat pentru a asigura accesul temporar pentru persoane sau echipamente in zone inaccesibile la inaltime.

Specificații tehnice:  

Sursa alimentare -  Nacelele pot func’iona pe baza electrica, benzina, motorina sau cu o combinatie de doua, si electrica si diesel.

Inaltimea maxima de ridicare – Sunt 2 tipuri de inaltimi de ridicare, prima se refera la inaltimea maxima la care se poate ridica platforma si a doua se refera la inaltimea maxima la care se poate lucra pe platforma. Cele mai mici nacele au o inaltime de ridicare de 3, 5 metri, iar nacelele mai mare pot depasii 45 metri.

Greutatea de ridicare  - atunci cand vine vorba de greutate de ridicare a nacelei trebuie sa avem in vedere, nu doar greutatea oamenilor care sunt pe platforma ci si a uneltelor folosite de acesta. Nacelele de mici dimensiuni pot ridica pana la 140 kg, iar cele mai pot depasii 1, 5 tone.

 

Tipuri de nacele

Printre principalele tipuri de nacele reamintim, nacelele foarfeca, autopropulsare,spiter si autonacelele care la randul lor se impart in articulate, telescopice si atasabile.

 


Marca Nacelelor

Ce marci de nacele sunt disponibile pe piata? Principalele marci de nacele sunt:

Airo, Movex, Aichi, Haulotte, Bil-Jax, Chevrolet, Genie, GMC, JLG, Nissan, Power, Skyjack, Snorkel, Nissan, Sky High, Upright.

 

La ce se poate folosi o nacela?

Cel mai adesea nacelele sunt folosite in domeniul constructiilor, in interiorul halelor, dar si in afara acestora. Pe langa domeniul constructiilor se mai pot utiliza si la activitati municipale, schimbat/instalat lumini, spalarea ferestrelor pentru cladiri, toaletare copaci, raparatii lini curent.

 

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )