campaign-notification campaign-notification

Totul despre nacele si autonacele

Publicat de UTILBEN10/12/2018

O nacela sau o platforma de lucru aeriana, este un utilaj utilizat pentru a asigura accesul temporar pentru persoane sau echipamente in zone inaccesibile la inaltime.

Totul despre nacele și autonacele

Care sunt specificațiile tehnice ale nacelelor?

La ce se folosește o nacelă?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale nacelelor?

O nacelă sau o platformă aeriană de lucru este un utilaj folosit pentru a asigura accesul temporar al persoanelor sau echipamentelor în zone inaccesibile, la înălțime. 

Specificații tehnice:  

Sursa de alimentare. Nacelele pot funcționa pe bază de electricitate, benzină, motorină sau o combinație între electricitate și diesel.

Înălțimea maximă de ridicare. Sunt 2 tipuri de înălțimi de ridicare. Prima se referă la înălțimea maximă la care se poate ridica platforma, iar a doua se referă la înălțimea maximă la care se poate lucra pe platformă. Cele mai mici nacele au o înălțime de ridicare de 3,5 metri, iar nacelele mai mari pot depăși 45 de metri.

Greutatea de ridicare. Aici, trebuie să avem în vedere nu doar greutatea oamenilor care sunt pe platformă, ci și a uneltelor folosite de aceștia. Nacelele de mici dimensiuni pot ridica până la 140 kg, iar cele mari pot ridica peste 1,5 tone.

 

Tipuri de nacele.

Principalele tipuri de nacele sunt: foarfecă, autopropulsate și spider. 

Autonacelele se împart în: articulate, telescopice și atașabile.

 

Mărci de nacele.

Principalele brand-uri de nacele sunt: Airo, Movex, Aichi, Haulotte, Bil-Jax, Chevrolet, Genie, GMC, JLG, Nissan, Power, Skyjack, Snorkel, Nissan, Sky High, Upright.

La ce se poate folosi o nacelă?

Cel mai adesea, nacelele sunt folosite în domeniul construcțiilor, în interiorul halelor, dar și în afara acestora. În plus, nacelele se pot utiliza la activități municipale, schimbarea și instalarea de corpuri luminoase, spălarea ferestrelor clădirilor, toaletarea copacilor, repararea linilor de înaltă tensiune etc.

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )