Totul despre remorcile agricole

Publicat de 10/12/2018

Totul despre remorcile agricole


Trimite-le prietenilor acest articol!

In acest articol vei gasi:

Care sunt specificațiile tehnice ale remorcilor agricole?

La ce se folosește o remorca si tipurile de remorci?

 

Care sunt specificațiile tehnice pentru remorci agricole?

                O remorca este un utilaj remorcabil cu ajutorul careia se transpora materiale sau animale.

Specificații tehnice:  

Capacitatea de incarcare -  reprezinta numarul total de kg suportate pentru incarcare.  Capacitatea de incarcare este stans legata de marimea remorcii.

Masa maxima autorizata –  Masa maxima autorizata reprezinta masa remorci + capacitatea de incarcare. Pe drumurile publice acestea trebuie respectate cu strictete!

Articolul 24 al actualului Cod Rutier prevede că poți conduce un tractor pe drumurile publice cu următoarele categorii de permise, în limita restricțiilor de greutate și remorcă impuse: ”

(2) a) permisul de conducere pentru categoria B este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totală maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate atașa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată să fie mai mică de 750 kg;

b) permisul de conducere pentru categoria BE este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totală maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate atașa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată să fie mai mică de 3.500 kg;

d) permisul de conducere pentru categoria CE este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, la care se poate atașa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată să fie mai mare de 750 kg” Pe lângă acestea, deținerea unui permis pentru categoria Tr oferă și posibilitatea de a atașa două remorci la un tractor/utilaj agricol în loc de una singură, conform art. 24, pct.1, alin.

 i: ”permisele de conducere eliberate numai pentru categoria Tr sunt valabile și pentru ansamblul format dintr-un vehicul din categoria Tr și una sau două remorci”

 La ce poti folosi o remorca agricola? Remorca agricola este destinata pentru tractor si incarcatoare telescopice, dar ce mai adesea vei întâlni remorci tractoare.

Axe -  In principiu sunt 5 structuri de axe – axa simpla (cu o singura axa pe spate), axa dubla (ax pe spate si pe fata), 3 axe (2 axe spate, 1 axa fata), tandem (2 axe spate) si tridem (3 axe spate).


 

La ce se folosește o remorca si tipurile de remorci?

In piata se gasesc extrem de multe de modele ale remorcilor, mai ales remorci de tractoare. Printre cele mai cunoscute sunt: remorci simple cu diferitele tipuri de axe, remorci pentru cereale cu autodescarcare, remorci de tip dumper, remorci deschide pentru balori, remorci pentru animale, remorci forestiere pentru busteni, remorci pentru transportul gunoiului, remorci, cisterne ect.

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )