campaign-notification campaign-notification

Tractor cu incarcator frontal sau incarcator telescopic

Publicat de Utilben19/10/2021

tractor cu incarcator frontal, incarcator telescopic, tractor incarcator frontal, tractoare, tractor, incarcatoare telescopice, telescopic

Care e alegerea potrivita pentru ferma dvs., un tractor cu incarcator frontal, sau un incarcator telescopic? Aflati din articolul nostru.

Atât un tractor cu încărcător frontal cât și un încărcător telescopic sunt parteneri de nădejde în activitățile agricole. 

Ambele utilaje vă permit să ridicați diverse tipuri de sarcini. Dar există și o serie de diferențe între cele doua echipamente, iar, pentru a afla care din ele se potrivește cel mai bine în ferma dvs., trebuie să vă puneți câteva întrebări. Spre exemplu, trebuie să ridicați și să mutați câteva sute de baloturi de fân pe săptămână? Aveți de încărcat un camion? Trebuie să pregătiți pământul pentru însămânțare? Pentru a îndeplini aceste activități, un tractor de 50-100 CP echipat cu încărcător pare a fi cea mai bună soluție la o primă vedere, dar nu este neapărat așa. 

Până de curând, fermierii utilizau tractoarele ca soluția evidentă pentru astfel de munci agricole, dar în ultimele decenii, a apărut un „rival de temut” al tractorului, și anume, încărcătorul telescopic. Acest utilaj cu braț extensibil, este construit special pentru ridicarea, mutarea și manipularea diverselor materiale din fermă.

Cum vă dați seama ce utilaj trebuie să alegeți?

Vă prezentăm în cele ce urmează câteva caracteristici specifice pentru tractoarele cu încărcător frontal și încărcătoarele telescopice.

tractor cu incarcator frontal

Tractor cu încărcător frontal

Cum se diferențiază față de un încărcător telescopic:

Familiarizat cu majoritatea fermierilor români, încărcătorul frontal montat pe tractoare este un atașament des întâlnit, care vă oferă posibilitatea de a ridica și transporta diverse materiale. Încărcătorul frontal al tractorului poate fi echipat cu furci, cupe de încărcare, cupe graifer, cupe de cereale și alte atașamente folositoare pentru muncile agricole. 

Capacitate și înălțime de ridicare:

Tractoarele cu încărcător frontal se clasează pe locul al doilea după încărcătoarele telescopice în ceea ce privește capacitatea și înălțimea de ridicare. Cu toate acestea un tractor cu încărcător frontal poate fi alegerea perfectă pentru activitățile agricole în care ridicarea și întinderea brațului nu sunt cerințe primare. Aici se încadrează fermele cu dimensiuni mai mici unde se pretează tractoare cu dimensiuni compacte care vin echipate cu încărcător frontal.

Manevrabilitatea:

Și în ceea ce privește manevrabilitatea, tot încărcătoarele telescopice ies în frunte în fața tractoarelor cu încărcător frontal. Indiferent dacă alegeți un încărcător telescopic rigid sau unul rotativ, ambele tipuri de utilaje sunt ușor manevrabile. Un încărcător telescopic rotativ va fi mai ușor de operat deoarece cabina și brațul telescopic se pot roti la 360°. Încărcătoarele telescopice sunt ușor manevrabile și datorită posibilității de a schimba foarte ușor direcția. Mai exact, la un telescopic, cele patru roți se pot întoarce în aceeași direcție, astfel încât echipamentul să poată circula lateral. Tractoarele, în schimb, nu au astfel de opțiuni, manevrarea acestora fiind mai rigidă. Doar dacă dețineți un tractor cu sistem hidraulic la ambele capete și aveți posibilitatea a se roti scaunul operatorului pentru a conduce în ambele direcții, doar atunci puteți spune că vă puteți compara utilajul cu un telescopic.

Versatilitatea:

Tractorul cu încărcător frontal este cea mai des utilizată combinație de echipamente în ferme. Astfel, puteți efectua o gamă largă de sarcini, în afară de simpla ridicare și transferul de materiale, datorită prizei de putere, legăturii în trei puncte și varietății de accesorii pe care le puteți instala. Cu atașamentele montate în partea din spate, tractorul poate îndeplini sarcini pe care nu le puteți face cu încărcătorul telescopic, precum sarcinile legate de prelucrarea solului. Dacă dețineți o fermă în care este nevoie de un utilaj care să poată face de toate, atunci tractorul iese învingător.

Prețul:

Dacă nu aveți de ridicat materiale foarte grele și care nu necesită o manipulare foarte precisă, cea mai bună alegere va fi tractorul. Acesta este ideal pentru fermele mixte, fiind, de regulă, opțiunea mai puțin costisitoare. Puteți selecta multe tipuri de atașamente pentru un tractor ca parte a unui pachet oferit de dealer-ul de la care achiziționați utilajul. În ceea ce privește mentenanța, tractoarele cu încărcător frontal vot fi, de obicei, mai ieftin de întreținut decât încărcătoarele telescopice.

Siguranța:

Cupele încărcătorului frontal și alte atașamente ar trebui să fie întotdeauna cât mai aproape de sol când sunt acționate sau când tractorul este în mișcare. Un tractor cu încărcător frontal nu va avea aceeași stabilitate precum cea a unui încărcptor telescopic. 

incarcator telescopic

Încărcător telescopic

Cum se diferențiază față de un tractor cu încărcător frontal:

Încărcătorul telescopic este un utilaj care poate fi folosit în locuri înguste și poate utiliza brațul său telescopic pentru a ridica și manipula o varietate de materiale, de diferite dimensiuni, greutăți și cu precizie foarte bună. Spre deosebire de încărcătorul telescopic instalat pe tractor, brațul extensibil al unui încărcător telescopic poate funcționa înainte și în sus, ajungând la înălțimi mult mai mari. Diferite atașamente pot fi instalate pe încărcătoarele telescopice: cupe de cereale, cupe cu graifer pentru siloz și gunoi de grajd, furci pentru siloz, furci cu graifer pentru baloți, graifere de baloți și multe altele. 

Capacitate și înălțime de ridicare:

Încărcătorul telescopic poate ridica sarcini mult mai grele și are arie de acoperire mai mare decât tractorul cu încărcător frontal. Dacă greutatea materialelor pe care trebuie să le ridicați și mutați este mai mare, aveți posibilitatea de a opta pentru încărcătoare telescopice puternice care pot ridica o cantitate masivă la înălțimi impresionante.

Manevrabilitatea:

După cum am menționat mai sus, felul în care este construită direcția acestor utilaje, le face extrem de manevrabile. Diferite tipuri de sisteme de suspensie sunt utilizate pentru a stabiliza utilajul atunci când transportă diferite sarcini, iar schimbările rapide de direcție sunt posibile prin intermediul transmisiilor performante.

Versatilitatea:

Încărcătoarele telescopice sunt potrivite pentru manipularea și încărcarea materialelor în vrac și pot fi folosite la încărcarea în remorci sau buncăre laterale înalte sau în care încărcăturile trebuie plasate cu mare precizie. De asemenea, sunt ideale pentru plasarea obiectelor în zone dificil de accesat, precum zona din cealaltă parte a unui gard, a unui perete sau într-un loc specific din curte. Cu toate acestea, le lipsește priza de putere specifică tractoarelor pentru a fi cu adevărat versatile.

Prețul:

Aici există un compromis. În vreme ce tractoarele cu încărcător frontal sunt, de cele mai multe ori, opțiunea mai ieftină, un încărcător telescopic vă poate goli buzunarele, mai ales dacă dețineți o ferma mai mică. Cu toate acestea, dacă tipul activităților din fermă vă solicită utilizarea unui telescopic, atunci alegerea este justificată, mai ales din prisma durabilității acestor utilaje. Încărcătoarele telescopice au o viață mai lungă deoarece sunt construite pentru a prelua sarcini mai grele pe perioade îndelungate.

Siguranța:

Fiind utilaje cu garda la sol mai joasă, încărcătoarele telescopice sunt mai stabile. Multe modele de telescopice sunt echipate cu avertismente sonore sau lumini atunci când se sarcinile ridicate depășesc nivelul optim. Iar unele utilaje au un limitator de sarcină care întrerupe automat funcționarea încărcătorului telescopic.

 

Concluzie

Pentru a alege între un încărcător telescopic și un tractor cu încărcător frontal, trebuie să vă cunoașteți foarte bine ferma, operațiunile care vor fi îndeplinite, să aveți în vedere anvergura activităților întreprinse, greutățile pe care utilajul va trebui să le ridice și, bineînțeles, bugetul disponibil.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )