campaign-notification campaign-notification

Utilitatea tehnologiei GPS în agricultură

Publicat de 31/08/2020

GPS în agricultură, tehnologia GPS pentru fermieri, GPS pentru ferme, GPS agricultură, agricultură cu GPS, avantajele GPS, agricultură

Cum ne poate ajuta tehnologia GPS în agricultură, în evaluarea recoltelor sau în eliminarea dăunătorilor - Vă prezentăm principalele 3 avantaje ale tehnologiei GPS în agricultură.

Cum să menținem la parametri optimi Sistemul Diferențial de Poziționare Globală și să profităm de avantajele pe care ni le oferă? Cum să gestionăm costurile asociate cu folosirea tehnologiei GPS?

În fond, cum să fim eficienți? În articolul precedent, am făcut o scurtă descriere a ceea ce înseamnă Sistemul Diferențial de Poziționare Globală și cui i se adresează. Acum, e timpul pentru completări.

Folosirea Sistemului Diferențial de Poziționare Globală la parametri optimi nu este gratuită și presupune plata unui abonament către un furnizor de semnal. Asta, dacă vrei o acuratețe mare în muncă. Un astfel de serviciu costă, în medie, 1.000 de euro pe an. Bineînțeles, și aici prețurile diferă în funcție de producător și de performanțe. Dacă optezi pentru un Sistem de Poziționare Globală standard, costurile pot fi zero, în funcție de producător. Fiind un domeniu relativ nou, trebuie să studiezi cu atenție ofertele de pe piață.

 

Iată ce mai trebuie să iei în considerare înainte de a achiziționa un astfel de sistem:

 

1. Tehnologia DGPS îți evaluează cu precizie recolta. Sistemul Diferențial de Poziționare Globală face mai mult decât să navigheze prin lanul de grâu, să presupunem. DGPS colectează constant informații prețioase din câmpul muncii. În timp ce însămânțezi, sistemul adună informații despre sol și semințele plantate și îți oferă o estimare destul de exactă privind recolta viitoare.

 

2. Sistemul Diferențial de Poziționare Globală este precis în operare. Asta înseamnă că navigarea printre rânduri și distribuția egală a semințelor se face cu acuratețe. Cu DGPS, nu mai este loc de aproximare și distribuția semințelor nu se mai face „la ochi”. Obții consistență în muncă și productivitate ridicată.

 

3. Tot acest volum de informații te ajută și în lupta cu dăunătorii. În timp ce Sistemul Diferențial de Poziționare Globală ghidează utilajul, identifică potențiale probleme și pericole în ceea ce privește terenul și creează o hartă virtuală. Acest lucru împiedică pierderile de cereale și îți garantează că recoltarea se va face fără efort și cu precizie.

 

Ne putem întrebarea unde se îndreaptă tehnologia GPS și cum arată viitorul. Va revoluționa agricultura sau doar o va îmbunătăți?

 

În momentul de față, Sistemul Diferențial de Poziționare Globală este la mâna fermierului și nu poate funcționa complet autonom. Omul este cel care efectuează corecțiile și monitorizează activitatea GPS. Următorul pas este, în mod evident, autonomia sistemului și eliminarea nevoii intervenției umane. De asemenea, eliminarea erorii. Tehnologia GPS va deveni tot mai sofisticată și va conține tot mai multe funcții utile. Acest aspect va elimina orele de muncă petrecute de fermieri pentru a monitoriza sistemul și va crește productivitatea în muncă.

În viitor, Sistemul Diferențial de Poziționare Globală va fi soluția ideală pentru reducerea costurilor și pentru simplificarea muncii. DGPS va comunica nu cu omul, ci cu alte sisteme, pentru a duce la bun sfârșit o misiune. Acest sistem va comunica poate cu o dronă, pentru o mapare mai complexă a terenului. Va comunica poate cu sistemele de irigare sau de fertilizare. DGPS este piatra de temelie în domeniul tehnologiei autonome și nu există limită a lucrurilor pe care le poți îmbunătăți cu ajutorul lui!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )