campaign-notification campaign-notification

Vine iarna, utilajele tale sunt pregătite?

Publicat de Utilben18/10/2021

utilaje, iarna, utilaje iarna, pregătire utilaje iarna, utilaje pregătite pentru iarnă, utilaje folosite iarna

Vă prezentăm câteva sfaturi pentru întreținerea și folosirea utilajelor grele pe timp de iarnă.

Anotimpul rece aduce o serie de provocări proprietarilor de utilaje din România. 

Din acest motiv Utilben Service vă este alături cu cele mai bune servicii de întreținere a utilajelor alături de oferirea sfaturilor utile pentru ca dvs. să vă puteți păstra utilajele în mișcare chiar și iarna. În această toamnă, Utilben a făcut câteva schimbări pentru a vă putea oferi servicii și mai bune în cât mai multe zone alte țării. Acestea fiind spuse, vine iarna, utilajele tale sunt pregătite? 

Serviciile Utilben de revizii, reparații și diagnoză iau amploare. 

Dorim să deservim clienții noștri din cât mai multe zone ale României, așadar, luna aceasta am realizat o serie de schimbări majore în direcția dezvoltării companiei. Ne-am extins serviciile de întreținere a utilajelor în București și în zona Moldovei. De asemenea, toate serviciile de mentenanță, diagnoză și reparații pentru utilaje au fost relocate în noul nostru sediu din localitatea Baciu, care se află în imediata vecinătate a orașului Cluj-Napoca. Considerăm că serviciile after-sales și de întreținere a utilajelor merită un sediu dedicat, în care specialiștii noștri să își poată desfășura activitatea în cel mai eficient mod posibil. 

Ne dorim să fim mai aproape de clienții noștri și să îi sprijinim cu service dedicat pentru întreaga flotă de utilaje. Dorim să devenim cel mai bun furnizor de servicii after-sales din România. Așadar, în continuare, vom face investiții în crearea unei rețele proprii de service la nivel național.

Principalele schimbări pe care le-am făcut în direcția dezvoltării:

  • Ne-am extins serviciile în București și Moldova, iar sediul principal s-a mutat în Baciu.
  • Ne-am mărit echipa tehnică pentru a putea onora toate solicitările primite de la clienții noștri. 
  • Am făcut investiții de peste 1 mil. euro pentru dotarea serviciilor post-vânzare.

Astfel, cu ajutorul acestor servicii vă vom putea ajuta să vă mențineți utilajele în formă maximă, chiar și pe perioada iernii, când temperaturile scăzute vă pot influența productivitatea.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva sfaturi pentru întreținerea și folosirea utilajelor grele pe timp de iarnă:

1. Verificați combustibilul

Umezeala și alți contaminanți din combustibil pot cauza mari probleme sistemelor cu injecție. Curățarea capacului și a orificiului rezervorului de combustibil, asigurându-vă că bușonul funcționează corect și verificarea filtrului de combustibil pot contribui la prevenirea reparațiilor costisitoare.

De asemenea, combustibil de înaltă calitate poate face o mare diferență. Deoarece utilizarea echipamentelor grele pe timp de iarnă crește șansele apariției problemelor legate de calitatea combustibilului, inclusiv condensul sau diverși contaminanți, combustibil nu trebuie să stea nefolosit prea mult timp.

În timp ce vă operați utilajele în anotimpul rece, încercați să nu rămâneți prea mult timp în ralanti pentru a economisi combustibil și a evita acumularea de condens.

2. Păstrați filtrele de combustibil, cele hidraulice și filtrele de aer curate

Este important să vă mențineți și curățați filtrele de combustibil, hidraulice și de aer în această perioadă a anului. Filtrul de aer al echipamentelor este prima linie de apărare a motorului care protejează împotriva contaminanților. Acest lucru duce la un consum mai mic de combustibil, performanțe mai bune ale motorului și întreținere mai ușoară.

Luarea unor măsuri eficiente pentru a vă asigura că filtrele sunt bine întreținute va ajuta la prevenirea unor eventuale reparații costisitoare.

3. Încărcați bateria și mențineți-o la o temperatură adecvată

Contrar credinței, temperaturile reci nu afectează semnificativ durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, temperaturile scăzute pot constitui un „test de stres”, amplificând efectele trecerii timpului, căldurii, vibrațiilor și performanțelor sistemului de încărcare. Dacă utilajul va funcționa pe tot parcursul sezonului, este important să vă asigurați că bateriile sunt încărcate corespunzător. Păstrarea bateriilor încărcate va asigura că motorul pornește atunci când aveți nevoie. Asigurați-vă că bateriile sunt menținute calde în timpul încărcării și nu încercați să încărcați sau să porniți bateriile înghețate. Pornirile și opririle frecvente sunt, de asemenea, dăunătoare, deoarece bateriei nu i se dă niciodată șansa de a se reîncărca complet.

 

Acestea sunt câteva dintre sfaturile noastre pentru utilizarea și întreținerea echipamentelor în anotimpul rece, iar, într-un articol viitor vă vom prezenta alte sfaturi utile. 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )