campaign-notification campaign-notification

3 pericole de evitat pe orice șantier

Publicat de 10/09/2020

Principalele 3 pericole de evitat pe orice santier daca doresti sa-ti pastrezi eficienta si productivitatea crescuta.

3 pericole de evitat pe orice șantier

 

În acest articol, vom analiza cauzele care dăunează muncii pe șantier și vor vorbi despre principalele soluții la toate aceste probleme. Majoritatea accidentelor în domeniul construcțiilor se petrec din cauza folosirii improprii a echipamentelor, dar și din cauza neatenției. Numai în Statele Unite ale Americii, peste 400 de muncitori mor anual din cauza folosirii necorespunzătoare a utilajelor. Operarea incorectă a echipamentelor, utilaje care cedează și se defectează brusc sau neglijența în serviciu sunt primele 3 cauze de deces în cadrul acestei statistici.

Iată principalele 3 cauze care scad productivitatea muncii, dăunează bunului mers al lucrurilor și pot duce la accidente sau daune materiale:

 

1. Comunicarea nu este eficientă.

Comunicarea este cheia atunci când operezi echipamente de construcții. Asigură-te că toți muncitorii tăi știu când un utilaj este în funcțiune și unde lucrează acesta. Trebuie să desemnezi un șef de echipă care să se asigure că zona de lucru a unui excavator sau încărcător frontal, de exemplu, este liberă și ceilalți muncitori nu au acces acolo. De asemenea, toți operatorii de utilaje sunt responsabili de comunicarea intențiilor de acțiune. Respectiv, în ce interval orar vor lucra și în ce parte a șantierului.

Trebuie să impui un sistem de lucru în siguranță și să te asiguri că toți angajații tăi vor respecta normele de protecția muncii. Nu ar strica să impui și niște sancțiuni, în caz că aceste reguli vor fi încălcate. Printr-o comunicare clară și stabilirea unor principii de bază, vei puncta la capitolul predictibilitate și vei putea respecta mai ușor termenele convenite. Vei evita întârzierile cauzate de producerea unor daune sau accidentări. Fii riguros: protocolul trebuie respectat cu strictețe de toată lumea.

 

2. Operatorii sunt distrași.

Telefoanele mobile, discuțiile inutile și timpul pierdut aiurea. Mai pe scurt, vechiul proverb românesc legat de pauzele lungi și dese. Ei bine, nu. Pe șantier, organizarea trebuie să fie exemplară. Impune o regulă de lucru „fără telefoane”, chiar dacă majoritatea angajaților tăi nu vor fi, inițial, de acord. Explică-le, în cazul în care nu știu deja, că un șantier este un loc periculos de muncă și că primejdiile se găsesc la tot pasul. Mai ales atunci când stai cu nasul în telefon.

Agenția Americană de Protecția Muncii le interzice operatorilor de utilaje să folosească telefonul mobil în timp ce se află în cabina unei macarale, de exemplu. Amenzile ajung la o sută de mii de dolari, în cele mai multe cazuri, tocmai din cauza riscului major de accidente. Furnizează-le această informație angajaților tăi și permite-le să își folosească telefoanele mobile doar în pauze sau când se află în afara șantierului.

 

3. Neatenție și neglijență în serviciu.

Acest cumuli de factori se referă la pericolele care se află pe șantier și la care trebuie să fii atent. Printre acestea, liniile de înaltă tensiune, schelele, șanțurile sau denivelările. Liniile de înaltă tensiune pot fi un obstacol în calea unei macarale, așa că operatorul acesteia trebuie să manifeste atenție sporită în operare. Schelele pot fi dărâmate de operatorul neatent al unui încărcător frontal sau excavator. Șanțurile adânci sau denivelările masive pot răsturna orice utilaj, dacă operatorul nu este pe fază.

Cel mai bine ar fi să marchezi toate aceste pericole, astfel încât să fie vizibile în orice circumstanțe. Prima dată, fă un inventar al tuturor lucrurilor care pot deveni primejdioase, arată-le muncitorilor tăi și găsiți împreună metode clare de a le evita. În acest fel, ei vor ține minte mai bine unde se află aceste obstacole, iar, alături de evidențierea lor corespunzătoare, vor deveni mult mai ușor de ocolit.

 

 

Productivitatea și siguranța pe șantier merg mână-n mână. Trebuie doar să cunoști factorii de pericol și să aplici aceste 3 soluții simple pentru a evita orice neplăcere! Utilben - siguranța utilajelor fiabile

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )