campaign-notification campaign-notification

3 trucuri pentru a fi eficient pe șantier

Publicat de Utilben10/09/2020

Utilajele de construcții - de la încărcătoare frontale, buldozere, la excavatoare - sunt esențiale pe orice șantier. Nu poți lucra fără astfel de echipamente grele, dacă vrei să fii cu adevărat performant și eficient.

3 trucuri pentru a fi eficient pe șantier

Utilajele de construcții - de la încărcătoare frontale, buldozere, la excavatoare - sunt esențiale pe orice șantier. Nu poți lucra fără astfel de echipamente grele, dacă vrei să fii cu adevărat performant și eficient. Orice lucrare terasieră modernă necesită aportul unor utilaje de top. Performanța și rapiditatea execuției sunt atribute esențiale în ziua de azi. Totul are un termen limită și progresul trebuie să aibă loc imediat. În acest articol, îți vom dezvălui 3 trucuri pentru a deveni cel mai bun și pentru a lucra în deplină siguranță!

1. Pregătește-te, învață și exersează.

Antrenează-te asiduu, dacă vrei să fii cel mai bun. Un sfat redus la statutul de clișeu, dar atât de adevărat! Chiar și în domeniul operării de utilaje. Fie că excavezi, construiești un drum sau ridici o clădire, trebuie să fii specializat pentru munca respectivă. Mai exact, trebuie să știi să operezi utilaje de construcții și să fi primit un instructaj corespunzător. Majoritatea accidentelor de muncă din țara noastră se petrec din neglijență sau, pur și simplu, din neștiință. Apoi, din cauza nerespectării regulilor și a normelor de siguranță în muncă.

Chiar dacă trebuie doar să muți un utilaj pe o distanță de câțiva metri, în cabină nu ar trebui să se afle decât un operator profesionist. Asigură-te că toți angajații tăi înțeleg cum funcționează excavatorul pe care îl operează și sunt familiarizați cu toate comenzile. Un operator profesionist trebuie să știe cum să reacționeze în caz de urgență și să anticipeze pericolele pe care le presupune strunirea unui echipament de construcții.

 

2. Respectă normele de protecția muncii.

Este tentant să lași pe oricine la cârma unui utilaj, atâta timp cât știi că operatorul respectiv va face treaba necesară și nu vei avea bătăi de cap. Mai ales dacă lucrezi cu muncitori sezonieri. Dar puțină strictețe nu a stricat niciodată. Începe săptămâna cu o mică ședință, în care să le reamintești tuturor normele de protecția muncii pe care trebuie să le respecte de șantier.

 

3. Inspectează utilajele înainte de a le pune la treabă.

Un utilaj defect e un echipament periculos. Dacă o componentă vitală a utilajului cedează în timpul lucrului, poți fi sigur că situația va deveni imediat periculoasă. De exemplu, dacă frânele unei basculante cedează în timp ce se deplasează cu viteză, asta ar putea rezulta în pagube materiale însemnate sau chiar pierderea de vieți omenești. În contextul în care cablurile unei macarale se rup, încărcătura transportată va distruge totul la sol, ca să nu mai vorbim de muncitorii aflați sub aceasta.

Înainte de a începe efectiv munca, operatorii utilajelor au obligația să inspecteze cu atenție utilajele. O inspecție de bază include sistemul de frânare, nivelul tuturor lichidelor și uleiurilor, presiunea în anvelope sau tensiunea șenilelor, precum și luminile de lucru. Pe lângă inspecție, nu neglija mentenanța echipamentelor de construcții. Trebuie să apelezi la specialiști în domeniu, care să îți ofere siguranța că utilajele tale sunt în cea mai bună stare de funcționare și că nu vei avea parte de surprize neplăcute.

 

La UTILBEN, grija pentru utilaje și satisfacția clienților noștri sunt preocupări constante. Livrăm cele mai fiabile echipamente agricole și de construcții și venim în întâmpinarea dumneavoastră cu servicii complete. Tocmai de aceea, am creat un set de pachete de diagnoză și revizii care să vă asigure asistență de specialitate la cele mai avantajoase costuri. Aceste intervențiile sunt făcute de experții UTILBEN, care dețin cunoștințele și instrumentele necesare pentru rezolvarea oricărei sarcini.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )