campaign-notification campaign-notification

4 modalități prin care să îți gestionezi eficient flota de utilaje

Publicat de Utilben18/09/2020

Utilaje sunt echipamente scumpe și dificil de înlocuit. Pe lângă mentenanța corespunzătoare, există și alte modalități prin care să maximizați durata de viață a flotei dumneavoastră.

4 modalități prin care să îți gestionezi eficient flota de utilaj

Utilaje sunt echipamente scumpe și dificil de înlocuit. Pe lângă mentenanța corespunzătoare, există și alte modalități prin care să maximizați durata de viață a flotei dumneavoastră. O metodă tot mai întâlnită este includerea utilajelor într-un ciclu informatic, mai exact, folosirea unui software dedicat sectorului de construcții. O aplicație de management al fiecărui echipament în parte va duce la un mod de lucru mai eficient și la creșterea productivității.

 

Fie că sunteți un antreprenor, un constructor sau manager de proiect, o aplicație informatică de gestionare a flotei de utilaje vă va aduce doar câștiguri. Veți putea să urmăriți fiecare echipament și să luați decizii corecte bazate pe date, și nu doar pe instinct sau frânturi de informații. Predictibilitatea este deosebit de importantă pentru orice afacere, nu doar pentru sectorul construcțiilor. Important este ca proiectele de construcții să fie gata la termen și să nu depășiți planul inițial de cheltuieli. În plus, un software de management vă va permite să aveți șantierul aprovizionat la timp cu resursele necesare.

 

Profit. Este aspectul cel mai important pentru orice om care face o lucrare, care prestează un serviciu. Un software pentru constructori poate înregistra cât profit vă aduce fiecare utilaj în parte. Toate cheltuielile și încasările pot fi atent urmărite și analizate cu ajutorul unei aplicații informatice dedicate. La sfârșitul acestui articol, vă vom da câteva exemple. Dar să nu anticipăm și să revenim la puterea informației.

 

Printre datele esențiale care trebuie luate în calcul, se numără istoricul de consum de combustibil al utilajelor, care poate afecta nivelul de profit. Un program informatic dedicat vă poate ajuta să stabiliți dacă un echipament vă ajută să câștigați sau vă face să pierdeți bani. În funcție de informațiile primite, puteți evalua corect fiecare utilaj din flota dumneavoastră și să decideți cum și când să îl puneți la treabă.

 

Uzură. Un software pentru construcții poate aprecia gradul de uzură al fiecărui utilaj și, mai important, devalorizarea acestuia. Rezultatele oricărui echipament de construcții vor fi înregistrate în programul informatic și analizarea acestora vă va duce la descoperirea gradului de depreciere. Deprecierea unui utilaj poate fi stabilită în funcție de costurile cu mentenanța, costurile de operare și alte cheltuieli notabile. Rezultatul final al acestei analize vă va duce la decizia de a păstra echipamentul respectiv sau de a-l înlocui.

 

Evaluare. O aplicație bună de management al utilajelor vă va oferi și o evidență clară asupra mentenanței. Timp și bani. Când s-a efectuat o reparație și cât v-a costat aceasta. Este bine să aveți un jurnal cu aceste date încă din momentul în care un nou utilaj s-a alăturat flotei dumneavoastră. Astfel, veți putea monitoriza frecvența reparațiilor în funcție de orele de funcționare.

Urmărirea acestor costuri, raportate la cât de des scoateți bani din buzunar pentru echipamentele dumneavoastră de construcții, este esențială pentru bunul mers al afacerii. În funcție de acești parametri, puteți obține date importante privind profitul companiei, deprecierea utilajelor, mentenanța, costul total de deținere a unui utilaj și multe altele. Analiza tuturor acestor informații, puse într-un tabel, vă va dicta pașii pe care trebuie să îi faceți pentru dezvoltarea companiei. Veți știi ce măsuri să luați, utilaj cu utilaj.

 

Mentenanță. Managementul informatic al utilajelor vă va permite să fiți mai organizat și mai prevăzător. În perioadele în care nu lucrați sau volumul de muncă este redus, puteți să planificați viitoarele sarcini de mentenanță a tuturor echipamentelor din flotă. Schimburile de ulei și filtre, inspecțiile tehnice periodice, înnoirea documentelor necesare, toate pot fi puse la punct mai ușor cu ajutorul unei aplicații dedicate. Veți putea introduce în sistem orele de lucru și să stabiliți când un utilaj trebuie să treacă pe la service.

Veți avea la dispoziție informații mai profunde și detaliate legate de tipul de mentenanță necesară, în funcție de tipul de utilaj. Veți câștiga astfel timp și energie pentru alte sarcini mai importante.

 

Așa cum v-am promis, vă dăm câteva exemple de software-uri special create pentru sectorul construcțiilor: Jonas Construction Software, Vista by Viewpoint Construction Software, Procore, Sage 300 Construction Software, Spectrum by Dexter + Chaney, Foundation Construction Accounting Software, ComputerEase, BuilderTREND, Corecon Technologies. Bineînțeles, acestea sunt doar câteva dintre sutele de aplicații de profil existente.

 

Încercați-le și alegeți ce este mai potrivit pentru afacerea dumneavoastră!

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )