campaign-notification campaign-notification

4 Trucuri pentru mentenanța utilajelor

Publicat de 17/11/2020

mentenanță utilaje, cum să-ți întreții utilajele, întreținere utilaje, utilaje

Îți prezentăm 4 trucuri pentru mențenanța utilajelor tale în formă maximă.

Trucuri pentru mentenanța utilajelor

 

Utilajele pot reprezenta cea mai costisitoare achiziție pentru un constructor sau antreprenor în domeniu, așa că mentenanța acestora este esențială, dacă vreți să vă recuperați investiția. În plus, trebuie să luați în calcul că niște echipamente de construcții îngrijite vă asigură o producție ridicată și un profit pe măsură. La urma urmei, dacă un utilaj se defectează în timpul lucrului, vă poate bloca întreg șantierul sau vă poate cauza întârzieri costisitoare. Pagubele pot ajunge la ordinul miilor sau zecilor de mii de euro, în unele cazuri.

Ce trebuie să faceți pentru a evita eventualele bătăi de cap este să vă stabiliți un program de mentenanță pentru flota de utilaje de care dispuneți. Astfel, vă veți proteja investiția și veți evita defecțiunile inopinate. Introducerea mentenanței în rutina dumneavoastră va extinde durata de viață a utilajelor de care dispuneți și, totodată, vă va ajuta să economisi timp și bani.

 

1. Planificați mentenanța utilajelor.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru bunul mers al utilajelor dumneavoastră este să stabiliți data la care fiecare echipament trebuie inspectat și întreținut corespunzător. Mai mult decât atât, fiecare utilaj trebuie să treacă print-un proces zilnic de verificare a fluidelor și de verificare a integrității sale. Lovituri, componente deteriorate vizibil sau alte defecțiuni care pot fi detectate cu ochiul liber.

Mentenanța de bază, cum ar fi schimburile de ulei sau înlocuirea plăcuțelor de frână, trebuie făcută în conformitate cu recomandările producătorului. Aceste operațiuni de întreținere trebuie planificate din timp, astfel încât să nu depășiți termenul optim. Totuși, dacă utilajul cu pricina este expus unor condiții extreme de lucru, luați în calcul o mentenanță preventivă. De exemplu, dacă un excavator lucrează într-o carieră de piatră, unde sunt foarte multe reziduuri și foarte mult praf, filtrele de aer trebuie schimbate mai des decât în mod normal.

Echipa Utilben Service vă poate ajuta în această privință, oferindu-vă servicii de diagnoză, revizii, reparații și piese de schimb. Vă punem astfel la dispoziție atât servicii la cerere, cât și servicii de întreținere a utilajelor prin abonament.

 

2. Respectați recomandările producătorului.

Întreținerea utilajelor necesită mai mult decât respectarea unui program recomandat de producător. O mentenanță ca la carte implică și respectarea indicațiilor de utilizare pe care producătorul unui utilaj vi le pune la dispoziție. Citiți cu atenție manualul de utilizare și puneți în practică cele scrise acolo, chiar dacă vi se par niște măsuri exagerat de precaute. Prevenția este calea de urmat, dacă nu vreți să vă treziți cu un utilaj în moarte clinică.

Fiecare echipament de construcții a fost creat pentru un anumit tip de muncă și este compatibil cu anumite atașamente și accesorii. Când operatorii folosesc utilajele pentru alte sarcini decât ar trebui, cumpără piese de schimb after-market sau nu montează atașamentele potrivite, riscul de defectare crește. Respectați recomandările producătorului privind modul de utilizare și de reparare a utilajului dumneavoastră și nu veți întâmpina prea multe probleme.

 

3. Operatorii trebuie să fie calificați.

Un operator calificat înseamnă că persoana care se urcă în cabina utilajului dumneavoastră se va asigura că acel echipament va avea o viață lungă. Un operator calificat va fi atent la uzura utilajului și înțelege limitările și capacitatea de lucru a echipamentului respectiv. Totodată, o astfel de persoană se va ocupa imediat de orice sarcină legată de mentenanță.

Un operator calificat acordă atenția cuvenită manualului de utilizare și studiază cu atenție utilajul, comenzile și modul de funcționare. O persoană cu experiență cunoaște importanța mentenanței și respectă această rutină. Este de datoria dumneavoastră să verificați nivelul de pregătire al operatorilor din subordine și să le puneți la dispoziție cursuri de formare sau perfecționare.

 

4. Depozitați utilajele corespunzător.

Utilajele trebuie păstrate într-un mediu sigur, ferit de umezeală și de alți factori nocivi. Dacă ați urmat primii 3 pași descriși mai sus și aveți grijă ca utilajele dumneavoastră să fie depozitate într-un spațiu acoperit, ferit de apă și de bătaia soarelui, atunci tot efortul vă va fi răsplătit. Veți avea niște echipamente protejate împotriva ruginii, coroziunii și degradării.

 

Stabilirea unui program strict de mentenanță pentru utilajele dumneavoastră este cel mai bun mod prin care le puteți prelungi viața acestor echipamente care vă fac viața și munca mai ușoare. Dacă veți face mai mult decât atât și veți verifica zilnic utilajele, veți respecta recomandările de producător, atunci valoarea flotei dumneavoastră va rămâne una ridicată. Totodată, dacă veți urma la sânge indicațiile din manualul de utilizare, puteți fi sigur că veți beneficia de garanția acordată de producător atunci când vor apărea probleme. Așadar, încă un beneficiu deosebit de important.

 

Pentru o productivitate ridicată și utilaje fiabile, puneți accent pe mentenanță și pe prevenție!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )