campaign-notification campaign-notification

5 lucruri interesante despre tractor

Publicat de UTILBEN20/04/2022

despre tractor, tractor nou, cum a aparut tractorul, tractoare vechi

În acest articol îți vom prezenta 5 lucruri interesante despre tractor. Vezi cum au aparut primele tractoare si cum aratau.

TOP 5  lucruri interesante despre tractor

În anul 1892 într-un mic sat din comitatul Clayton din nord-estul Iowa, a fost creat primul tractor de către  John Froelich. Încă nu purta numele de tractor acesta avea cele mai rudimentare funcții ale unui tractor și anume mersul în față și înapoi.  Dar era primul motor de succes pe benzină pentru tractoare.

În acest articol îți vom prezenta 5 lucruri interesante despre tractor.

1.    Cele mai vechi tractoare au fost uriașe, grele și alimentate cu abur.

primul tractor

Acest tractor Hart Parr din 1903 cântărește 6.300 de kg  și este cel mai vechi tractor cu motor cu ardere internă care a supraviețuit din Statele Unite. Acesta a fost folosit la o fermă de lângă Charles City, Iowa timp de 23 de ani, după care a fost donat la muzeul de tractoare Smithsonianului în 1960.

Primele tractoare care au ajuns pe piață la începutul secolului al XX-lea au fost mase uriașe de oțel. Aceste tractoare monstruoase – cântărind între 18  și 27 de tone și erau propulsate de motoare cu abur.

Aceste tractoare erau greu de întreținut și de folosit în acea perioadă pe terenuri destul de mlăștinoase. După  tractoarele cu abur au fost concepute alte motoare inovatoare cu ardere internă la începutul anilor 1900.

Motoarele alimentate cu combustibil au declanșat o cursă în rândul producătorilor pentru a crea un tractor ușor de utilizat, care ar putea funcționa în pe tipurile sol și în toate condițiile meteorologice.

 2. Companiile auto au fost primele care au dominat piața tractoarelor.

primul tractor ford

Pe măsură ce tractoarelor cu gaz le-au scăzut prețul, fermierii au renunțat de echipamentele trase de cai. Brandul Ford și prețul scăzut au făcut ca tractorul Fordson (imaginea de mai sus) să fie numărul unu în 1923. 75% dintre tractoare achiziționate în 1923 au fost Fordson. Eșecul Ford de a îmbunătății tractorul a dus la eșecul lui Fordson în 1928. 

Motoarele cu ardere au alimentat dorința industriei auto în plină dezvoltare, așa că era firesc ca producătorii de mașini să se implice puternic în crearea și vânzarea a mai multor tipuri de tractoare.

 3. Tractoarele ieftine la sfârșitul anilor 1920 au contribuit la lansarea unei revoluții agricole.

primul tractor John Deere

Tractorul John Deere Model D care avea arderea  cu kerosen a fost introdus în 1923 și a devenit primul tractor construit și comercializat  sub numele de John Deere.  Acesta a înlocuit Waterloo Boy în linia de produse a companiei. La mijlocul anilor 1920, un fermier putea obține un Model D pentru aproximativ o mie de dolari, iar acesta cântărea mai mult de 2 tone.

În anul 1910 erau peste 150 de companii care produceau tractoare, astfel în această perioadă concureța a devenit acerbă.

Pentru a menține cota de piață, unele companii au început să-și  vândă tractoarele la un preț mai mic decât costat să le producă. Prețurile mici au făcut posibil ca mii de fermieri mici să-și permită un tractor, iar suprafața cultivată de terenuri să crească considerabil.  În 1916, aproximativ 20.000 de tractoare au fost vândute în S.U.A.; până în 1935, acest număr a crescut la peste 1 milion.

 4. Agricultura bazată pe tractor a schimbat jocul

primele imagini cu tractoare la munca

Treieratul grâului la începutul anilor 1900 (Photo by Library of Congress. )

Caii și catârii trebuie hrăniți și îngrijiți pe tot parcursul anului, iar fermierii trebuiau să pună deoparte aproximativ 2 hectare de pământ pentru a recolta hrana pentru un singur animal, pe an.

Cu acele hectare suplimentare disponibile acum pentru a cultiva pentru piață și un tractor care consuma doar combustibil atunci când funcționa, fermierii au fost împinși mai mult spre a vinde recoltele.
Inovațiile au urmat într-un ritm vertiginos după ce elementele de bază ale tractorului au fost proiectate.

Transmisiile, anvelopele pneumatice, ascensoarele hidraulice, priza de putere și cuplajele în trei puncte au făcut ca tractorul să fie esențial pentru orice fermă.

 5. Inovațiile tractoarelor conduc încă agricultura modernă

drona agricultura

De exemplu Vehiculul AgEagle Ultra zboară deasupra unei ferme și face fotografii din mai multe zone de cultură, îmbinând fotografiile împreună pentru a crea o hartă aeriană care să indice zonele în care sunt necesare nutrienți sau substanțe chimice. Datele imaginii pot fi apoi folosite pentru a ghida un tractor robot prin câmp, unde cu precizie aplică nutrienți sau substanțe chimice acolo unde este necesar.

Așa cum Waterloo Boy a fost simbolul inovației americane timpurii în agricultură,  acum tehnologia continuă să ajute evoluția agriculturii.

Hărțile pentru randamentul culturilor și navigarea pe câmp GPS au apărut pentru prima dată în agricultură la mijlocul anilor 1990, permițând fermierilor să-și cartografieze randamentul culturilor și chiar calitatea solului, pe fiecare centimetru din suprafața lor.

Sperăm că ți-au plăcut aceste lucruri despre tractor și te invităm să citești mai multe articole de pe blogul Utilben Blog 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )