campaign-notification campaign-notification

5 Sfaturi inainte de a utiliza tractorul pe timp de iarna

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Cum sa utilizezi tractorul pe timp de iarna, Iarna poate fi o perioada dificila pentru utilajele Agricole, de la înghețarea combustibilului, filtre blocate la baterii descărcate.

5 Sfaturi inainte de a utiliza tractorul pe timp de iarna


Trimite-le prietenilor acest articol!


Iarna poate fi o perioada dificila pentru utilajele Agricole, de la înghețarea combustibilului, filtre blocate la baterii descărcate.

Întreținerea motoarelor la tractoare pe timpul anului ajută la o viață mai lungă dar și la o rezistență mai mare pe timpul iernii. Ingnorarea reviziilor periodice sau a controlului periodic privind consumabilele sau partea electrică dar și lipsa de atenție la combustibilul utilizat, duce la defecțiuni ulterioare mult mai costisitoare.

Vezi care sunt recomandările noastre pentru a trece iarna cu bine:

1.     Dați-le timp motoarele să se încălzească


Gandiți-vă la un atlet care încearcă să ajungă la capacitatea maximă fără să îți facă încălzirea, cu diguranță se v-a rănii. Acelaș lucru este și pentru un motor de tractor sau alt utilaj.

Motoarele diesel sunt proiectate pentru a funcționa la o capacitate maximă la de 80 grade.

În cazul opririi motorului, se aplică acelaș lucru. Lăsați motorul să se liniștească înainte să îl opriți.

2.     Asigurați-vă că folosiți un combustibil de calitate

Calitatea  combustibilului contează atât pentru perioada de iarnă dar și pentru întreținerea utilajului. Trebuie să fiți atenți atunci când alimentați să nu se scurgă apă sau ca recipientul în care țineți combustibilul să nu fie spart să poată intra apă.

            Petru răcirea motorului tractorului, este recomandat să folosiți un lichid de răcire și nu doar apă(antigel).

3.     Există ulei suficient?

Care este nivelul de ulei pe care trebuie să îl aveți în tractor? Asigurati-vă de nivelul uleiului mai des în perioadele mai răcoroase. De asemene și când vine vorba de uleiul de motor trebuie să ne asigurăm de calitatea acestuia.

4.     Curățarea radiatorului


Păstrați meru radiatorul curat de paie, fân, insecte sau orice altceva care pare să se blocheze în acesta.

Suflați aerul prin el, dinstpre motor spre exerior, sau îl puteți curăța cu un furtun cu o presiune normală.

5.     Deconectați bateria


Pentru a evita orice scurgere, puteți deconecta bateria de la utilajul pe care nu îl folositi o perioadă îndelungată. Pentru utilajele pe care le folosiți mai des, asigurati-vă că bateria este bine încărcată.

 

Principala activitate pe timp de iarna este deszapezirea drumurilor sau a curtilor.

Ce atasamente de deszapezire poti folosi la un tractor?

Pluguri de zăpadă - Acestea sunt ideale atunci când trebuie să curățați rapid o zona mare. Plugurile de zăpadă sunt cele mai folosite în zone plate (drumuri, parcări sau câmpuri cu zone plate și cu un sol puternic pentru a susține greutatea utilajului);

Lamele de zăpadă - Lamele de zăpadă fie ele montate pe față sau pe spatele utilajului sunt de asemenea ușor de folosit. Acest atașament este unul dintre cele mai folosite atașamente pentru deszăpezire. Cu ajutorul lamelor se pot face și alte tipuri de munci, de exemplu mutarea altor materiale decât zăpada;

Freza de zăpadă - Freza de zăpadă se folosește atunci când cantitatea de zăpadă așezată pe carosabil este destul de mare. Cu o freză de zăpadă se lucrează în spații deschide, deoarece aceastea are un sistem de evacuare a zăpezii de până la 30 de metri;

Sărărița - Sărărița sau împrăștietoare de nisip/sare în cele mai multe cazuri se folosește împreună cu un alt atașament de curățare a zăpezii. Sunt și situați în care se pot folosi sărărițele fără un alt tip de atașament, de exemplu în cazul curățării poleiului de pe carosabil.


 

 


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )