campaign-notification campaign-notification

5 Sfaturi pentru a extinde durata de viață a utilajelor grele

Publicat de 27/05/2020

extinde durata de viață a utilajelor, durata de viață a utilajelor grele, utilaje grele, menținere utilaje grele, cum întreținem utilajele grele,

Cum puteți extinde durata de viață a utilajelor grele? Avem pentru dvs. 5 sfaturi simple pentru a vă stabili un program de mentenanță a echipamentelor dvs.

Utilaje grele, precum cele pentru construcții sau agricultură, necesită o întreținere constantă pentru rămâne într-o stare bună de funcționare. În schimb, echipamentele slab întreținute vor funcționa ineficient.

Trebuie să luăm în considerare atât diferite măsuri de siguranță, cât și costul defecțiunilor.

În cele ce urmează vă vom prezenta 5 sfaturi pentru întreținerea utilajelor mari.

 

Asigurați-vă că operatorii utilajelor dvs. sunt bine instruiți

Asigurați-vă că operatorii care vă folosesc utilajele știu să facă acest lucru corect. Nimic nu va strica un utilaj mai repede decât greșeala operatorului, ceea ce poate compromite atât siguranța acestuia, cat și integritatea utilajului, atașamentelor și a piesele de lucru.

De regulă, utilajele grele au mai mulți operatori. Așadar, unul dintre elementele cele mai importante în inspecții recurente trebuie să asigurare funcționarea corectă a echipamentului.

Utilajele ar trebui inspectate atât înainte, cât și imediat după ce sunt achiziționate. Pregătirea operatorilor se face de obicei după obținerea utilajelor, dar asta nu înseamnă că nu trebuie menținută. Angajații vin și pleacă, abilitățile acestora scad în timp, iar operarea slabă duce la defecțiuni.

Manualele de utilizare pot fi revizuite pentru fiecare tip specific al muncii. Pot fi rescrise într-un limbaj mai accesibil. Un manual scurt poate fi furnizat fiecărui operator pentru a avea o referință la îndemâna.

O altă notă este identificarea celor mai bune practici, care pot fi apoi aplicate în fiecare din locațiile companiei dvs. Cunoștințele pe care le dobândiți despre modul de întreținere a echipamentului dvs. pot deveni foarte valoroase. Așadar, asigurați-vă că folosiți cât mai bine aceste cunoștințe importante și că le folosiți în fiecare context aplicabil.

 

Verificați semnele de uzură

Vibrațiile, șocurile, temperaturile ridicate, frecarea și vârsta utilajelor contribuie la deteriorarea acestora:

  • Vibrațiile pot proveni de la angrenajele și curelele care nu sunt aliniate.
  • Șocurile pot fi rezultatul unor accidente și utilizării necorespunzătoare a utilajului de către operator.
  • Temperaturile ridicate pot fi cauzate de utilizarea excesivă, lubrifierea slabă și piesele uzate.
  • Vârsta utilajului afectează de asemenea multe componente cheie. În timp, curelele se vor deforma, iar sigiliile se vor usca și vor crăpa. Șuruburile se vor desface și își vor modifica formă. Vârsta este un factor important de monitorizat la orice echipament.

În cazul în care descoperiți piesele mobile uzate din echipamentul dvs., asigurați-vă că efectuați rapid înlocuirea necesară a acestora.

 

Adăugați și testați frecvent lubrifianții

Lubrifianții reduc frecarea părților mobile. Lubrifierea periodică prelungește durata de viață a utilajelor dvs. Acest aspect este printre cele mai importante din cadrul unei verificări de întreținere.

Căutați semne de acumulare în exces a uleiului sau a grăsimii pe pistoane. De asemenea, verificați dacă există scurgeri de ulei în jurul sigiliilor. Asigurați-vă că folosiți lubrifiantul potrivit, întrucât există tipuri specifice de ulei pentru fiecare componentă. Verificați recomandările producătorului.

Verificarea lubrifianților este o modalitate bună de a diagnostica probleme ale utilajele grele. Experții analizează particulele din uleiul folosit. Componentele care alcătuiesc contaminanții vor indica ce parte a utilajului poate suferi din cauza uzurii sau a defecțiunilor.

 

Mențineți utilajele curate și, de asemenea, păstrați curățenia în mediul în care sunt plasate

Utilajele grele au multe sigilii și filtre pentru a menține piesele de lucru curate și de-contaminate. Sigiliile trebuie inspectate în mod regulat pentru a vă asigura că sunt în stare bună. Filtrele de asemenea trebuie inspectate și schimbate în mod regulat. Supapele de aerisire trebuie menținute curate pentru a evita formarea unui aspirator” în cabină care va atrage contaminanții în interiorul acesteia. Partea electronică a cabinei este susceptibilă la defecțiuni dacă este contaminată, iar acest lucru poate afecta ambreiajul, de exemplu.

Dacă este posibil, utilajele ar trebui depozitate într-o clădire dedicată pentru a evita expunerea la vânt și la umezeală, factori care pot cauza rugină și mucegai. De asemenea, ca orice vehicul, utilajele ar trebui să fie operate periodic dacă nu sunteți în plină campanie.

 

Vă recomandăm să vă creați un program de întreținere și reparații, și să păstrați documentația în urma fiecărei intervenții

Lichidele, anvelopele, șenilele și sistemele electrice sunt printre componentele care trebuie verificate în mod regulat pentru a preveni eventuale probleme sau deteriorarea anumitor componente ale utilajelor dvs. Trebuie să știți ce trebuie inspectat și când anume. Vedeți câteva exemple mai jos:

  • Transmisiile au multe piese mobile care trebuie menținute în condiții foarte bune. Cutiile de viteze trebuie verificate pentru lubrifiere, vibrații și deteriorarea pieselor.
  • Garniturile și rulmenții trebuie să fie inspectate pentru semne de uzură și înlocuite, dacă nu sunt în stare bună. Angrenajele și osiile sunt, de regulă, formate din materiale robuste care le permit să fie utilizate timp îndelungat.
  • Componentele sistemului de transmisie au nevoie de monitorizare constantă. Verificați alinierea și uzura scripeților și centurilor de transmisie cu transmisia variabilă continuă. Verificați pinioanele dacă sunt conectate corespunzător cu frânele.
  • Testați uleiul pentru a diagnostica probleme și schimbați filtrele frecvent.
  • Rulmenții mențin forțe mari funcționând fără probleme și sunt vitale pentru performanța utilajelor. Verificați des lubrifierea rulmenților, întrucât menținerea acestora va prelungi viața echipamentelor.
  • Ungeți frecvent angrenajele.
  • Executați verificările de cuplu pe șuruburi. Șuruburile se pot alungi și, astfel, se pot deteriora în timp.

     

În concluzie, urmând cele 5 etape de mai sus, puteți prelungi semnificativ durata de viață a utilajelor grele, îmbunătățind rentabilitatea investițiilor din aceste achiziții importante.

 

În lumea fabricării de utilaje grele din ziua de azi, este crucial să avem un sistem de monitorizare și întreținere a echipamentelor, să acumulăm informații despre ce anume este recomandat în utilizarea lor și ce nu, astfel încât aceste informații să poată fi împărtășite în mod eficient în cadrul unei companii. Acest lucru vă va permite să obțineți beneficii și mai mari la o scară mult mai largă.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )