campaign-notification campaign-notification

Care sunt cele 5 utilaje esentiale pentru ferma

Publicat de 23/11/2021

utilaje esentiale pentru ferma, utilaje ferma, utilaje agricultura, echipamente agricole, utilaje agricole, echipamente agricultura

Va prezentam 5 utilaje esentiale pentru ferma dumneavoastra - aflati care sunt acestea din articolul Utilben.

Vă prezentăm primele 5 utilaje esențiale pentru ferma pe care o dețineți

Ca fermier, cu siguranță simțiți că nu sunt niciodată suficiente ore într-o zi, dar, din fericire, tehnologia modernă a fost dezvoltată pentru a vă face viața puțin mai ușoară. Totuși, există un dezavantaj în acest sens: există mai multe opțiuni ca niciodată, unii ar spune că sunt chiar prea multe. Dacă sunteți un fermier la început de drum și nu sunteți foarte familiarizat cu utilajele necesare într-o fermă, vă va fi greu să vă dați seama ce echipamente vă sunt necesare.

Dacă sunteți la început de drum în domeniul agriculturii sau dacă doriți să adăugați utilaje noi în flota dvs., lista de mai jos vă va îndruma în direcția corectă. Iată 5 utilaje esențiale pentru fermă care vă vor economisi timp și bani.

  1. Tractor

Nu există prea multe activități în fermă în să nu poată fi utilizat un tractor. De la pregătirea, cultivarea și fertilizarea pământului, până la plantarea semințelor sau combaterea dăunătorilor, tractorul este cel mai versatil echipament în agricultură. 

În funcție de nevoile agricole, tractoarele vin în diferite dimensiuni și variază în funcție de puterea oferită. Alegerea între un tractorul cu tracțiune integrală, tractorul cu încărcător frontal sau modele cu dimensiuni mici pentru pomicultură și viticultură este doar una dintre numeroasele alegeri pe care fermierii trebuie să le facă pentru a-și maximiza producția. Alegerea unui tractor va depinde în foarte mare măsură de nevoile dintr-o fermă, de dimensiunea culturilor pe care le veți lucra cu tractorul și de bugetul alocat.

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, UTILBEN vă pune la dispoziție o întreagă gamă de tractoare noi KIOTI. Acest producător este recunoscut pe plan mondial pentru fiabilitatea tractoarelor fabricate și pentru numărul impresionant de atașamente agricole compatibile. Tractoarele KIOTI vin echipate cu motoare Stage V, respectând astfel normele de poluare europene. Mai mult decât atât, aceste motoare Stage V din dotare le permit utilajelor să fie înmatriculate și să poată circula legal pe drumurile publice din România. De asemenea, toate tractoarele KIOTI comercializate de UTILBEN se livrează cu suport pentru încărcător frontal.

Orice fermier va putea găsi tractorul potrivit pentru munca sa în gama KIOTI datorită varietății de echipamente disponibile. Orice tractor KIOTI poate fi configurat în funcție de lucrările la care le desfășurați. Mai multe detalii despre tractoarele KIOTI și felul în care vă pot ajuta în fermă puteți afla din articolul nostru “Tractoarele KIOTI - etalon al performanței și al încrederii

  1. Plug

Pentru a obține o recoltă de calitate, trebuie create anumite condiții favorabile pentru plante și sol, mai exact, solul trebuie să conțină nutrienți și oxigen. Plugul are un rol major în muncile agricole, fiind un echipament agricol creat pentru săparea sau întoarcerea solului înainte de însămânțare sau plantare. Mai exact, operațiunile de arat sunt realizate cu ajutorul plugului. 

Acesta este un atașament care este tras cu ajutorul tractorului, fiind echipat cu lame lungi pentru a tăia brazde în sol. Acest proces ajută inclusiv la uciderea buruienilor. În timp ce solul trebuie să treacă prin câțiva pași ulterioare pentru a fi gata de plantare, arătul este un prim pas esențial.

  1. Cultivator

Cultivatorul este prevăzut cu mai multe cuțite care au scopul de a mărunți și amesteca stratul superior al solului. Scopul acestei acțiuni este de a aerisi solul înainte ca sămânța să fie plantată, înmulțind astfel nutrienții pentru a ajuta culturile să se dezvolte. De asemenea, un cultivator poate fi folosit după ce au fost plantate culturile cu scopul de a elimina buruienile care împiedică creșterea culturilor. Cultivatoarele pot fi un mic utilaj autopropulsat sau un atașament care poate fi tras de un tractor, fiind opțiunea ideală pentru culturile mari. 

  1. Semănătoare

Semănătorile, după cum sugerează și numele, sunt concepute pentru a răspândi rapid și eficient semințe pe loturi mari de teren. În timp ce fermele mici pot folosi semănători mecanice mici sau chiar metode de însămânțare manuală, semănătoarele trase de tractor sunt cele mai frecvent utilizate în fermele la scară largă în ziua de azi. 

Cele mai importante categorii de semănători sunt cele de precizie și semănătorile liniar, fiecare categorie fiind recomandată pentru anumite tipuri de culturi. În ultimii ani, fermierii au început să aleagă semănători moderne pe care le pot regla în funcție de adâncimea la care vor să planteze semințele. Astfel, semănatul poate fi realizat cu un grad mai înalt de precizie și mult mai eficient decât dacă ar fi făcut manual.

  1. Combină agricolă

Una dintre cele mai mari investiții ale unui fermier este combina agricolă, un echipament de mari dimensiuni, folosit pentru recoltare. Combina un utilaj echipat cu un atașament instalat partea din față, hederul de combină, care variază în funcție de tipul de recoltă. 

Acest echipament este extrem de valoros deoarece poate efectua operațiuni multiple. În cazul recoltării cerealelor, spre exemplu, combina este folosită la tăierea cerealelor, secerarea sau transferul boabelor în remorci. Aici, cel mai important este hederul combinei care are rolul de a tăia cerealele și a le transfera apoi în combină. Acolo boabele sunt separate de celelalte resturi vegetale. 

Există, de asemenea, combine agricole speciale create pentru recoltarea culturilor de fasole, morcovi, cartofi sau porumb. În plus, odată ce recoltele sunt adunate, combina lasă în urmă paie care pot fi adunate în baloturi pentru a hrăni animalele.

Acestea sunt principalele 5 echipamente folosite în ferme. 

Dacă doriți să vedeți toată gama noastră de utilaje și implemente pentru agricultură, vă invităm să vizitați site-ul nostru www.utilben.ro.

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )