campaign-notification campaign-notification

6 Sfaturi despre pregătirea utilajelor pentru iarnă

Publicat de 06/11/2020

6 sfaturi despre pregatirea utilajelor pentru iarna pentru a evita potentialele probleme costisitoare care pot surveni in primavara.

Sfaturi despre pregătirea utilajelor pentru iarnă

 

Odată cu apropierea lunilor de iarnă, fermierii, constructorii și, în general, proprietarii de utilaje trebuie să înceapă să se gândească la pregătirea echipamentelor pentru condițiile meteorologice dificile care sunt specifice pe timp de iarnă.

Indiferent că lucrați cu utilajele la temperaturi de îngheț sau depozitați echipamente pentru sezonul rece, trebuie să asigurați o întreținere adecvată pe timp de iarnă pentru a evita potențialele probleme costisitoare care vin în primăvară.

 

1. Depozitați echipamentele în siguranță

Atunci când utilajele dvs. nu sunt folosite, este mai bine să le depozitați în spații închise care le feresc de intemperii, dacă este posibil, pentru o pornire mai ușoară. Dacă utilajul este oprit în timpul lunilor de iarnă, asigurați-vă că detașați accesoriile și le depozitați separat pentru a evita deteriorarea articulațiilor.

Păstrați întotdeauna fluidele și uleiurile la temperatura camerei pentru a evita înghețarea. Dacă utilajul folosește lichid de evacuare diesel sau AdBlue, este important ca operatorii să știe că poate îngheța și dezgheța fără a-i afecta capacitatea de a funcționa corect. Dacă proprietarii nu își vor folosi echipamentele în timpul iernii, este o idee bună să depozitați fluidele în interior, în medii cu temperatură controlată, care nu se află în lumina directă a soarelui.

 

2. Folosiți lubrifianții potriviți și pregătiți furtunurile hidraulice

Înainte să devină prea frig afară, instalați lubrifianții corecți pentru motor, cei pentru sistemele hidraulice și de transmisie pentru fiecare tip de utilaj. Înainte de a porni echipamentul, verificați fiecare nivel pentru a vă asigura că există suficient lichid pentru un flux adecvat. Pentru a face acest lucru, verificați fiecare jojă și, dacă uleiul picură, atunci este suficient lichid.

De asemenea, învelișul exterior al furtunurilor hidraulice se poate fisura atunci când este îndoit la temperaturi mai scăzute. Furtunurile vor funcționa în continuare corespunzător și vor transporta ulei la presiunea așteptată, dar pentru a evita fisurile, pregătiți-le corespunzător înainte ca temperaturile să scadă. Pentru aceasta, porniți utilajul astfel încât temperatura uleiului hidraulic să ajungă la 65 grade C și continuați timp de o oră. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați un ulei hidraulic arctic pentru lunile mai reci și utilizarea normală a mașinii va pregăti furtunurile hidraulice pentru temperaturi scăzute.

 

3. Protecția pentru anvelope și combustibil

Combustibilul și presiunea adecvată a anvelopelor sunt două elemente importante care ar trebui verificate înainte și în timpul sezonului de iarnă. La anvelope trebuie să verificați dacă au presiunea corectă și să căutați urme de uzură pe suprafața lor. Temperaturile scăzute vor reduce presiunea anvelopelor, deci dacă aveți opțiunea, luați în considerare utilizarea echipamentelor pe șenile în loc de echipamente pe roți.

Rezervoarele de combustibil trebuie menținute pline, pentru a preveni condensul în interiorul rezervorului și de-a lungul conductelor de combustibil. Puteți utiliza un tratament de combustibil care poate fi adăugat la rezervoarele de motorină sau combustibil care vor dezgheța filtrele de combustibil înghețate, vor lichefia combustibilul și elimina umezeala din conducte și rezervor.

 

4. Încălziți motorul

Ajutați la prevenirea lipirii supapelor de admisie și de evacuare prin pornirea motorului înainte de a începe munca în fiecare zi până când atinge temperatura de funcționare. În plus, oferiți utilajului dvs. un “antrenament” util și parcurgeți toate funcțiile utilajului pentru a distribui uleiul încălzit până când toate componentele funcționează cu ușurință.

 

5. Păstrați bateriile complet încărcate și calde

Pe timp de vremea rece va fi nevoie ca bateriile utilajelor dvs. să genereze aproape de două ori mai mulți amplificatori de manivelă pentru a se întoarce, așa că țineți-le încărcate și calde pentru o pornire ușoară. Dacă lucrați la temperaturi sub zero grade, depozitarea bateriei în interior la temperatura camerei ar putea ajuta atunci când nu este utilizată.

 

6. Efectuați o inspecție vizuală

Cea mai ușoară modalitate de a verifica dacă furtunurile și cablurile electrice sunt uzate sau deteriorate este să aruncați o privire la fiecare componentă înainte de operarea zilnică. Căutați fisuri, tăieturi și pete de uzură pe toate furtunurile hidraulice, curele și anvelopele. De asemenea, îndepărtați orice urmă de zăpadă sau gheață, murdărie și resturi de pe anvelope sau caroserie. 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )