7 lucruri la care sa fi atent cand cumperi un tractor second

Publicat de UTILBEN11/09/2018

7 lucruri la care sa fii atent cand cumperi un tractor second

Continuăm seria cu 7 lucruri la care sa fii atent atunci cand achizitionezi un utilaj second hand. Unele Tractoare agricole sunt folosite (second hand) sunt încă foarte populare în rândul cumpărătorilor, datorita prețului.

Decizia de achiziție a unui tractor second hand trebuie să vină după o scurtă analiză, a nevoii de utilaj. Aici intervin mai mulți factori: dacă momentul achiziției este unul oportun, dacă utilajele pe care le aveți acum în flotă nu fac față, terenului agricol.

Dacă decizia de cumpărare a trecut de acest filtru, puteți trece la următoare etapă, la stabilirea șablonului de tractor pe care vreți să îl achiziționați.

La ce lucruri trebuie să fi atent atunci când achiziționezi un tractor second hand?

  1. Puterea -  puterea este factorul determinat în decizia de alegere a tractorului, acesta trebuie să aibe puterea necesară pentru a face față suprafeței pe care vreți să o lucrați, dar și altor activități pentru care vreți să îl folosiți.

New Project 46
2. Orele de funcționare și vărsta și istoricul – poate cel mai important aspect atunci când vine vorba de tractoarele second hand sunt orele de funcționare a acestuia. Orele de funcționare a motorului ne arată cât de folosit a fost utilajul. Vărsta tractorului va determina în mică parte și prețul acestuia. Istoricul utilajului ne arată numărul de proprietari, tipul de muncă la care a fost folosit, acest lucru vă va ajuta să determinați dacă utilajul agricol este foarte utilizat sau forțat pentru diverse munci grele, putând să preconizezi durata de viață viitoare a utilajului.

3. Uzura – chiar dacă cea mai bună metodă de verificare a utilajului sunt orele de funcționare a motorului și istoricul utilajului, trebuie să fim atenți și la semnele de uzură a acestuia. Trebuie să fiți atenți să nu aibe urme de sudură, rupturi sau lovituri asupra utilajului care dau dovada de o întreținere necorespunzătoare a acestuia. În această categorie pot intra și starea amvelopelor, dacă acestea sunt prea uzate, tractorul poate să nu îți indeplinească sarcinile, sau să îi fie mai greu să realizeze o anumita muncă pe o suprafață alunecoasă.
New Project 50
4. Dotările suplimentare – Atunci când alegeți un tractor trebuie să analizați toate tipurile de muncă pe care le puteți efectua cu acesta, astfel pentru dvs poate fi important ca tractorul să aibe tiranți și priză putere și pe fată.
New Project 48
5. Confortul – Deoarece operatorii petrec multe ore în interiorul tractorului, aceste ore trebuie să fie unele plăcute, astfel aerul condiționat sau confortul scaunului sunt unele vitale în alegerea tractorului.

6.Brandul potrivit - Tinand cont de presiunile pe care le avem în timpul prelucrări pâmântului și în timpul recoltării,  este esential ca utilajul sa fie fiabil, aceasta insemnand alegerea unui brand cu o reputatie puternica pe piata, care să poată fi serviceate în cel mai scurt timp posibil. Cele mai populare branduri de tractor din Romania sunt Tractoare John DeereTractoare Case IHTractoare New HollandTractoare Deutz-FahrTractoare Fendt.

Compania UTILBEN ofera sevice în 24 ore pentru toate marcile comercializate de aceasta.

7.Avantajele post cumpărare oferite de furnizor - Colaborarea cu furnizorul dumneavoastra nu se încheie atunci când platiți si primiți utilajul, această relație trebuie să fie extinsă prin diverse servicii oferite precum garanție și service.

UTILBEN oferă clienților o garanție extinsă de până la 12 luni și inspecție tehnică pentru fiecare utilaj vândut.


Servicii UTILBEN


Dacă ești în căutarea unui tractor de vanzare second hand vezi ce oferte avem disponibile în categoria de utilaje agricole

 


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )