campaign-notification campaign-notification

7 lucruri la care sa fii atent cand cumperi un tractor second-hand

Publicat de UTILBEN11/09/2018

La ce sa fii atent cand cumperi un tractor second hand. Decizia de achiziție a unui tractor second hand trebuie să vină după o scurtă analiză, a nevoii de utilaj.

7 lucruri la care să fii atent când cumperi un tractor second-hand

Tractoarele second-hand sunt populare în rândul cumpărătorilor, datorita prețului scăzut de achiziție.

Decizia de cumpărare a unui tractor trebuie să vină după o analiză a stării de fapt. Aici intervin mai mulți factori: dacă momentul achiziției este unul oportun, dacă utilajele pe care le aveți acum în flotă nu fac față volumului de muncă, ce tip de teren agricol trebuie să lucrezi etc.

Dacă decizia de cumpărare a trecut de acest filtru, poți trece la următoarea etapă, cea de stabilire a tipului de tractor de care ai nevoie

La ce lucruri trebuie să fii atent atunci când achiziționezi  un tractor second hand?


1. Puterea -  Este factorul determinat în alegerea tractorului. Tractorul trebuie să aibă puterea necesară pentru a face față suprafeței pe care o vei lucra, dar și pentru alte activități dificile.

New Project 46

2. Orele de funcționare, vârsta și istoricul. Poate cel mai important aspect atunci când vine vorba de achiziția unui tractor second-hand este timpul de funcționare. Vârsta tractorului va determina, în mică parte, și prețul acestuia. Istoricul utilajului ne arată numărul de proprietari și tipul de muncă la care a fost folosit. Acest lucru te va ajuta să stabilești dacă tractorul este foarte utilizat sau a fost forțat pentru executarea unor munci grele.

3. Verificarea uzurii sau reparațiilor majore. Chiar dacă cea mai bună metodă de stabilire a uzurii unui tractor este cea a verificării orelor de funcționare și istoricul utilajului, semnele uzurii pot fi observate și vizual. Caută urme de suduri, rupturi sau lovituri, care fac dovada unei întrețineri necorespunzătoare a utilajului. Totodată, verifică starea anvelopelor, pentru că, dacă acestea sunt prea uzate, tractorul nu va putea să lucreze pe o suprafață alunecoasă.

New Project 50

4. Dotări suplimentare. Atunci când alegi un tractor, trebuie să analizezi toate tipurile de muncă pe care le poți efectua cu acesta. Poate va trebui să cumperi un tractor cu tiranți frontali sau alte dotări decât cele standard.


New Project 48
5. Confort. De regulă, timpul petrecut într-un tractor este unul mare, așa că trebuie să te asiguri că ai toate condițiile necesare pentru a-ți desfășura activitatea. Aerul condiționat și configurația scaunului poate să îți asigure un confort suplimentar pe perioada utilizării utilajului.

6.Brandul potrivit - Timpul de lucrare a pământului și de recoltare trebuie să fie cât mai scurt, așa că este esențial  ca utilajul să fie fiabil, ceea ce, de cele mai multe ori, înseamnă alegerea unui brand de renume. Cele mai populare branduri de tractor din Romania sunt Tractoare John DeereTractoare Case IHTractoare New HollandTractoare Deutz-FahrTractoare Fendt.

Compania UTILBEN oferă service în 24 de ore pentru toate mărcile de utilaje comercializate.

7. Serviciile și garanțiile oferite de furnizor. Colaborarea cu furnizorul de utilaje nu trebuie să se încheie atunci când ai plătit și primit produsul comandat. Această relație trebuie să includă garanție pe produs și servicii de diagnoză, revizii, întreținere și service. 

UTILBEN le oferă clienților o garanție extinsă de până la 12 luni și inspecție tehnică pentru fiecare utilaj vândut.

 

Servicii UTILBEN


Dacă ești în căutarea unui tractor de vanzare second hand vezi ce oferte avem disponibile în categoria de utilaje agricole.

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )