campaign-notification campaign-notification

Cum va fi anul agricol 2021 în comparație cu 2020?

Publicat de Utilben25/05/2021

agricultura, tendintele pietei, utilaje

Anul 2020 a fost unul plin de provocări pe toate planurile. Astfel, anul 2021 va fi unul plin de provocari pentru zona agricola. Vezi detalii!

Anul 2020 a fost unul plin de provocări pe toate planurile, pandemia cauzată de virusul COVID-19 împreună cu seceta pedologică zdruncinând puternic sectorul agricol.

Restricțiile impuse de autorități pentru a contracara criza sanitară cauzată de pandemie au lovit puternic sectoarele de divertisment, turism sau HoReCa. Iar aceste schimbări s-au transmis mai departe pe linia de aprovizionare, producând efecte negative asupra activității fermierilor și asupra posibilității acestora de a-și vinde producția.

Pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii români, fiind foarte vulnerabili în fața fenomenelor meteo extreme, au înregistrat pagube semnificative în 2020. Diverse culturi au fost distruse de o secetă extremă, considerată una dintre cele mai grave din ultimii 50 de ani. Sudul și estul României au fost cu precădere afectate. Echipa noastră a discutat cu mai mulți agricultori și am aflat că aceștia au mari dificultăți în a reporni activitatea în acest an, mulți dintre ei intrând deja în incapacitate de plată.

agricultura

Întregul sistem de irigații din sudul României a fost distrus după anul 1990, iar consecințele se văd în ziua de azi. Pentru a reconstrui acest sistem, este nevoie de o investiție semnificativă, iar, fără implicarea guvernului, este imposibil de realizat acest lucru. Acestor impedimente li se alătură și schimbările climatice care au efecte din ce în ce mai dure. Pentru a contracara rezultatele acestor schimbări climatice, trebuie acționat rapid și consecvent, iar aici implicarea guvernului și ministerului agriculturii este fundamentală.

 

Dar, în ciuda dificultăților aduse de pandemie și a celor economice la nivel mondial, anul 2021 se anunță un an agricol promițător pentru fermierii români. 

Zăpada și ploile de care am avut parte până în acest moment au fost, probabil, un mic inconvenient pentru publicul larg, dar sectorul agriculturii a avut numai de câștigat. Precipitațiile au contribuit la refacerea rezervei de apă din sol și se poate deja observa că, în majoritatea zonelor agricole din România, culturile de toamnă sunt foarte bine dezvoltate. Astfel, se îndeplinesc premisele obținerii unor producții agricole bune în anul 2021. 

an agricol

De asemenea, observăm o creștere a prețurilor pentru floarea-soarelui, rapiță, soia, grâu și porumb, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Bineînțeles, această majorare este justificată de seceta din 2020, care a contribuit decisiv la obținerea unei recolte sub nivelul așteptărilor.

 

Cum ar putea fermierii să-și eficientizeze munca în 2021? Ce tip de echipamente i-ar ajuta să-și desfășoare activitatea mai ușor?

Mulți dintre fermierii români, îndeosebi fermierii mici, se orientează adesea către utilaje mai ieftine, utilaje vechi care au acumulat mii de ore lucrate. O mare parte dintre aceste utilaje nu mai funcționează la parametri optimi și necesită reparații mai dese și mai complexe în comparație cu utilajele noi. De asemenea, consumul ridicat de carburant și eficiența scăzută a acestora pot goli rapid buzunarele agricultorilor.

UTILBEN vine în ajutorul fermierilor români cu o gamă vastă de utilaje agricole performante, implemente și servicii complete. De la înființarea ei în anul 2006, compania UTILBEN a rămas consecventă misiunii ei de a-i ajuta pe antreprenori și fermieri prin aducerea pe piața din România utilaje agricole noi și second-hand performante. Vrem să oferim fermierilor români oportunitatea de a face cea mai bună alegere pentru ferma lor, la un preț corect. De aceea venim în întâmpinarea lor cu o gamă completă de utilaje agricole noi și second-hand din import. De asemenea, în următoarea perioada, dorim să aducem pe piața românească noi tehnologii agricole care să-i ajute pe fermierii români să devină mai performanți. În plus, asigurăm consultanță specializată, finanțare, service și piese de schimb pentru toate utilajele agricole comercializate.

 

Începând cu anul 2021, UTILBEN este unic importator în România pentru gama de tractoare KIOTI de la 21 la 125 de cai putere. 

Tractoarele KIOTI sunt renumite la capitolul fiabilitate și, ca dovadă, producătorul oferă o garanție de până la 5 ani. Așadar, atunci când fermierul cumpăra un tractor KIOTI, are siguranța că a ales unul dintre cele mai bune echipamente pentru agricultură.

tractoare agri

 

Posibilitatea de a achiziționa utilaje noi cu ajutorul finanțării

Niciun fermieri nu dorește să meargă la bancă și să solicite finanțare pentru a-și putea cumpăra utilajele dorite. Din acest motiv UTILBEN vă vine în ajutor, devenind puntea de legătură între dvs. și instituția de finanțare. 

Noi colectăm toate informațiile necesare, vă spunem exact de ce acte aveți nevoie, noi suntem cei care aplicăm pentru finanțare, noi negociem cu banca și tot noi rezolvăm orice problemă apare pe parcurs. Mai mult decât atât, pentru că facem asta de ani buni, veți avea parte de dobânzi preferențiale și aprobare rapidă.

Cu o experiență în domeniu de peste 16 ani, echipa noastră a stabilit numeroase parteneriate cu instituții de finanțare, simplificând cât se poate de mult acest proces complex.

Cum puteți obține finanțare cu ajutorul UTILBEN?

Aflați mai multe despre pașii pe care trebuie să-i urmați din videoclipul următor:

 

 

Aveți nevoie de un utilaj agricol performant? Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de mai jos, iar echipa UTILBEN va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp pentru a vă ajuta să alegeți utilajul potrivit pentru munca dvs.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )