campaign-notification campaign-notification

12 Atasamente pentru construirea drumurilor si intretinerea acestora

Publicat de 18/05/2022

atasamente pentru construirea drumurilor, atasamente intretinere drumuri, utilaje construire drumuri, echipamente drumuri, picoane, cupe utilaje, cupe de concasare, cupe de sortare, freze asflat, cupe de excavare

Care sunt principalele atasamente pentru construirea drumurilor si intretinerea lor? Aflati din articolul nostru.

Va prezentam o lista completa cu atașamente pentru construirea drumurilor și întreținerea acestora.

În lucrările de construire a drumurilor, există o serie de utilaje grele pe care trebuie să le folosiți, pentru a obține cele mai bune rezultate. Printre acestea, se enumeră: încărcătoarele frontale, excavatoarele, buldozerele, autogrederele sau finisoarele de asfalt. Cu toate acestea, alături de utilajele grele necesare, pentru a construi un drum și a-l întreține corespunzător, veți avea nevoie și de diverse atașamente specializate.

În cele ce urmează, veți afla care sunt principalele atașamente pentru construirea drumurilor, cât și cele mai importante atașamente pentru întreținerea unui drum public.

Cele mai importante atașamente pentru construirea drumurilor și întreținerea lor:

1. Picoane hidraulice

picoane hidraulice

Primul pas în construirea unui drum se referă la extragerea materiilor prime necesare acestei operațiuni. Din acest stadiu al lucrării nu pot lipsi picoanele hidraulice. Cu ajutorul acestor atașamente, veți putea sparge roca sau alte materiale dure care vor fi ulterior prelucrate și integrate în compoziția straturilor specifice unui drum public. De asemenea, picoanele vor fi utile și în cazul lucrărilor de reconstruire sau reparare a unei șosele deoarece veți putea sparge asfaltul existent cu ajutorul acestora.

Gama de picoane hidraulice ale producătorului italian TECNA, oferite de UtilMAX, vă oferă un maxim de eficiență și fiabilitate fără egal. Designul picoanelor hidraulice TECNA permite doar 2 componente în mișcare față de cele aproape 20 ale competitorilor. Tehnologia acestora este una inovatoare, realizată la standarde superioare de fiabilitate.

2. Cupe de concasare și cupe de sortare

cupe sortare

După extragerea materialelor brute pentru construirea unui drum, va urma prelucrarea primară a acestora. Va fi nevoie să mărunțiți și să sortați pe mărimi materialele obținute. Pentru această operațiune, atașamentele ideale sunt cupele de concasare și sortare. Ele vor avea rolul de a transforma bucățile mai mari de material în fracțiuni mai mici, și de a le sorta în funcție de dimensiunea dorită.

Vă recomandăm cupe de concasare și cupe de sortare marca MB CRUSHER, un producător american cu renume ce oferă o gamă largă de cupe de sortare și concasare cu o eficiență ridicată. Acestea sunt foarte ușor de utilizat și reduc semnificativ costurile asociate concasării prin intermediul utilajelor mari.

3. Cupe de excavare, încărcare, taluzare

cupa excavator

Tot din categoria cupelor nu putem exclude celebrele cupe de excavare, cupe de încărcare sau de taluzare. Excavatoarele și încărcătoarele utilizate în acest stadiu vor necesita diverse tipuri de cupe pentru a manipula materialele rezultate. Cel mai des, în acest tip de lucrări este nevoie de cupe de excavare, încărcare și taluzare.

La UtilMAX veți găsi o multitudine de cupe ideale pentru lucrările de construire a drumurilor și de întreținere a acestora. Vedeți gama de cupe pe site-ul www.utilben.ro/atasamente.

4. Freze de asfalt

freza de asfalt

Freza de asfalt vă permite sa îndepărtați cu ușurință și rapiditate stratul superior de asfalt al unui drum. În lucrările de întreținere a drumurilor sau de efectuare a unor reparații, aceste freze de asfalt sunt atașamente esențiale. Acestea pot fi utilizate în zone aglomerate sau înguste, datorită dimensiunilor înguste. Așadar, dacă veți dori să reparați un trotuar sau doar o parte din carosabil, freza de asfalt va fi atașamentul perfect. Aceste freze de asfalt sunt adesea preferate de constructori în detrimentul picoanelor datorită acurateței tăieturii pe care o produc și eficienței de care dau dovadă.

În gama de freze de asfalt UtilMAX veți găsi o varietate de atașamente fiabile pentru toate lucrările dvs. de reparare, reconstruire și întreținere a șoselelor, trotuarelor sau chiar și parcărilor.

5. Braț de excavare

brat excavare

Unele lucrări de întreținere a drumurilor vor necesita doar intervenția unor utilaje mai mici, precum miniîncărcătoarele. De asemenea, adesea unele lucrări de acest tip pot fi efectuate chiar și cu ajutorul tractoarelor. Dar pentru a utiliza aceste echipamente la capacitate maximă în lucrările de întreținere a drumurilor, va fi nevoie să instalați un braț de excavare. Utilajele se vor deveni astfel multifuncționale și veți putea săpa șanțuri pe marginea drumurilor, veți putea muta diverse materiale necesare pentru repararea drumurilor și multe alte activități.

Dacă aveți nevoie de un braț de excavare eficient, puteți găsi o gamă variată pe site-ul nostru: www.utilben.ro/atasamente/brat-excavare.

6. Placă de compactare

placi compactare

Plăcile de compactare sunt folosite pentru compactarea diferitelor tipuri de suprafețe, de la șosele sau trotuare, până la pregătirea fundațiilor pentru parcări sau instalații. Aceste atașamente reprezintă o alternativă ingenioasă la cilindrii compactori. Vă oferă posibilitatea de a lucra în spații restrânse și la costuri mult mai mici, pretându-se pentru lucrările de mică amploare, sau unde lucrările în pantă sunt la ordinea zilei.

Gama de plăci de compactare de la UtilMAX vă eficientizează lucrările de construire și întreținerea a drumurilor, oferindu-vă un plus de versatilitate.

7. Trencher disc sau trencher lanț

trencher lant

Trencherele cu disc sau cu lanț sunt atașamentele preferate de constructori și municipalități pentru săparea șanțurilor înguste, pentru lucrări de întreținere a drumurilor și trotuarelor, dar și pentru diverse lucrări din domeniul utilităților. Acestea pot realiza săpături în terenuri foarte dure, unde cupele de excavator nu pot face față. Pot fi ajustate pentru a obține o săpătură în pantă la unghiul dorit și la diferite adâncimi, oferind astfel o precizie mult mai bună.

UtilMAX vă oferă o serie de trenchere cu lanț și trenchere cu disc premium, care vă vor îmbunătăți calitate lucrărilor.

8. Lame dozer și lame greder

lama dozer

Cu toții știm că în lucrările de construire a drumurilor sunt necesare anumite utilaje grele, precum buldozerele și autogrederele. Dar probabil că trecem adesea cu vederea atașamentele care vin în dotarea acestora, atașamente fără de care utilajele nu și-ar putea îndeplini funcția. Aceste atașamente esențiale sunt lamele dozer și lamele greder. Acestea au rolul de a nivela suprafețele pentru a le pregăti pentru asfaltare.

Vă oferim o gamă diversă de lame foarte robuste, care pot face față celor mai dificile lucrări.

9. Tilt rotatoare

tilt rotator

Un atașament extraordinar, care transformă orice lucrare dificilă într-o activitate foarte ușoară, este tiltratorul. Un atașament de tip tilt rotator vă permite să înclinați și să rotiți cupa de excavare sau orice alt atașament pentru utilaje cu braț, pentru a maximiza eficiența acestuia. Astfel, orice activitate din repertoriul lucrărilor de construire și întreținerea a drumurilor poate fi efectuată de aproape 2 ori mai rapid și mai ușor, prin mai puține mișcări ale utilajului și cu mai puțin combustibil consumat.

Gama de tilt rotatoare din oferta noastră vă va asigura profitabilitatea în orice lucrare de construire a drumurilor.

10. Perii stradale

perii stradale de vanzare

Trecând la categoria de lucrări pentru întreținere a drumurilor publice, un tip de atașament de nelipsit este peria stradală. În localități este greu de imaginat cum ar putea fi menținute drumurile curate fără aceste perii stradale, care pot fi instalate pe diverse tipuri de utilaje, de la excavatoare pe roți, până la miniîncărcătoare. Acestea sunt construite pentru a elimina murdăria și resturile vegetale de pe carosabil, trotuare, parcări și alte suprafețe.

Pentru o întreținere eficientă a drumurilor și a spațiilor publice, vă recomandăm gama de perii stradale oferite de UtilMAX: 

11. Atașamente pentru deszăpezire

lama de zapada

În sezonul rece, una din marile probleme întâmpinate atât de municipalități, cât și de constructori este depunerea zăpezii pe drumurile publice. Astfel, necesitatea utilizării unor atașamente specializate pentru deszăpezire devine prioritatea numărul 1. Printre principalele atașamente de deszăpezire amintim: lame de zăpadă, freze de zăpadă și sărărițe, toate disponibile în oferta UtilMAX.

12. Tocătoare de vegetație și tocătoare de crengi

tocatoare vegetatie

Cu toții am observat cât de mult contează ca drumurile publice și trotuarele să fie curățate de resturi vegetale, cum ar fi crengile arborilor sau tufele care ajung până pe carosabil. Acestea pot cauza accidente dacă nu sunt eliminate sau ținute sub control în timp util. Din acest motiv, UtilMAX vine cu două soluții perfecte pentru întreținerea vegetației din zonele din apropierea drumurilor și șanțurilor: tocătoare de vegetație pentru excavator și tocătoare de crengi. 

Aceste tocătoare de vegetație sunt fabricate de BERTI, un producător italian cu renume, și vin într-o varietate de modele, fiind potrivite pentru diverse utilaje. Iar gama de tocătoare de crengi marca FORST fac posibilă atât tocarea facilă a lemnelor de diverse dimensiuni și grosimi, cât și stabilirea dimensiunii tocăturii, pentru a o putea folosi ulterior în diverse scopuri.

Concluzii

În lucrările de construire a drumurilor și de întreținere a drumurilor este importantă atât alegerea utilajelor potrivite, cât și selectarea unor atașamente fiabile și eficiente, care vă să vă permită să lucrați cât mai eficient posibil.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )