campaign-notification campaign-notification

5 Avantaje ale utilizarii unei pompe de beton electrice in constructii

Publicat de UTILBEN27/02/2024

pompe de beton electrice, pompe de beton, pompa de beton electrica, pompa electrica, utilaje electrice

Cele mai importante beneficii aduse de pompe de beton electrice in constructii si pompa de beton electrica Putzmeister.

În domeniul construcțiilor, eficiența și rapiditatea sunt elemente cheie pentru a putea realiza proiecte de calitate. De asemenea, zgomotul produs de echipamentele utilizate și emisiile acestora pot determina succesul unei lucrări. În ultimele decenii, tehnologia a adus numeroase inovații, iar una dintre acestea este folosirea utilajelor electrice în construcții.

Unul dintre utilajele care poate afecta în mare măsură productivitatea unui astfel de proiect este pompa de beton. Producătorii de echipamente de construcții știu ca pompele de beton sunt un element extrem de important, care trebuie să țină pasul cu toate normele în vigoare. O categorie de utilaje care se pliază pe aceste cerințe este cea a pompelor de beton electrice.

Beneficii ale acestor pompe de beton electrice în construcții

  1. ZERO emisii datorită motorului electric, ceea ce rezultă într-un impact redus asupra mediului
  2. Funcționare silențioasă, ceea ce reduce nivelul poluării fonice
  3. Eficiență crescută
  4. Costuri reduse, atât operaționale cât și de întreținere
  5. Adaptabilitate impresionantă

1. Zero emisii

Utilizarea unor pompe de beton electrice reprezintă un pas semnificativ către construcții mai prietenoase cu mediul. Prin eliminarea motoarelor diesel cu ardere, acestea reduc substanțial emisiile nocive și diferite particulele poluante. Aceste caracteristici contribuie la o creșterea calității aerului din șantiere și în general din zonele urbane, promovând medii de lucru mai sănătoase. De asemenea, pompele de beton electrice respectă normele de europene de emisii, ceea ce înseamnă că vor deveni echipamente tot mai des întâlnite în șantierele de construcții pentru clădiri verzi.

2. Funcționare silențioasă

Un beneficiu major pe care aceste pompe de beton electrice îl aduc este funcționarea lor remarcabil de silențioasă. Spre deosebire de pompele de beton cu motor diesel, care produc zgomot puternic, pompele electrice oferă aceeași productivitate, dar cu un nivel de zgomot cu mult mai mic. Poluarea fonică redusă va ajuta operatorii să lucreze mai eficient și mai în siguranță în șantier, dar va crește și nivelul de confort pentru rezidenții din zonele în vecinătatea cărora se află șantierul. Aceste pompe de beton pot reducerea la minimum a perturbările asupra comunității și mediului înconjurător, cu precădere în șantierele urbane și zonele rezidențiale. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a zgomotului la șantier contribuie la protejarea mediului înconjurător și la îmbunătățirea calității vieții în zonele urbane.

3. Eficiență crescută

Unul dintre principalele avantaje ale pompelor de beton electrice este eficiența în livrarea materialului. Faptul că sunt echipate cu un motor electric nu le oprește din a oferi performanțe remarcabile și chiar a depăși așteptările constructorilor. Motoarele electrice și sistemele hidraulice din dotare le permit acestor pompe de beton electrice să livreze betonul la o presiune înaltă, cu un grad înalt de precizie. Design-ul optimizat le permite o funcționare fără impedimente, o întreținere facilă și o producție constantă. Astfel, constructorii își vor putea respecta termenele limită și vor obține rezultate superioare în proiectele realizate.

4. Costuri reduse

Inițial, investiția într-o pompă de beton electrică poate fi una mai mare comparativ cu omologii săi diesel. Cu toate acestea, costurile operaționale și de întreținere pe termen lung sunt substanțiale. Utilizarea unei pompe de beton electrice înseamnă că nu veți mai cheltui niciun ban pe combustibil. Iar, în ceea ce privește întreținerea, costurile sunt reduse datorită componentelor premium ale acestor pompe, ceea ce asigură o fiabilitate sporită. Un motor electric poate avea o viață mult mai lungă și poate spori profitabilitatea oricărui proiect din construcții.

5. Adaptabilitate impresionantă

Pompele de beton electrice se adaptează ușor la diverse cerințe și în diferite medii de lucru. Acestea își demonstrează abilitățile în proiecte rezidențiale, comerciale sau industriale, având capacitatea de a gestiona o gamă largă de amestecuri de beton. Acestea au dimensiuni reduse, de regulă, ceea ce le oferă o manevrabilitate fără egal în spații înguste sau aglomerate.

pompe de beton electrice

Pompe de beton electrice din portofoliul UTILBEN

UTILBEN este dealer autorizat Putzmeister în România pentru gama de pompe de beton, pompe de șapă și pentru aplicat masă de șpaclu. Acum, această gamă include și un model de pompă de beton electrică, și anume pompa Putzmeister P 715 TE- Electric ELC22.

Pompa de beton Putzmeister P 715 TE se remarcă prin fiabilitate și capacitatea de a lucra într-o varietate de aplicații. Are dimensiuni reduse, o greutate de doar 1,9 tone și are o pompă puternică cu două pistoane. Această pompă este utilizată pentru beton torcretat și ciment cu particule de până la 16 mm. Presiunea maximă de livrare a acestei pompe de beton electrice este de 68 bar, având o rată de livrare de 4-18,2 m³/h. Capacitatea buncărului său este de 250 l, respectiv 280 l în cazul buncărului cu guler de cauciuc atașat.

Producătorul Putzmeister se află în topul producătorilor de pompe de beton la nivel mondial. De mai bine de 65 de ani, produsele Putzmeister impresionează prin performanțe de excepție, o fiabilitate remarcabilă și tehnologii de ultimă generație.

Dacă doriți să aflați mai multe despre pompele de beton Putzmeister și să descoperiți performanțele pompei P 715 TE, vă invităm să accesați www.utilben.ro/utilaje-noi/pompe-de-beton sau www.utilben.ro/utilaje-noi/pompe-de-beton-electrice.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )