campaign-notification campaign-notification

Repararea si inlocuirea utilajelor defecte

Publicat de Utilben16/07/2020

inlocuirea utilajelor vechi, reparatii utilaje, reparare sau inlocuire, utilaje grele, utiaje constructii, utilaje agricole

Cum puteti lua decizia de a va repara sau inlocui utilajele defecte? Sunt o serie de factori pe care trebuie sa-i luati in calcul, iar Utilben va vine in ajutor cu cele mai importante lucriri de considerat inainte de a lua decizia de a inlocui sau repara utilajele.

Ori de câte ori ne confruntăm cu defecțiuni ale utilajelor pe care le utilizăm, avem o decizie dificilă de luat, și anume: Ar trebui să reparăm utilajele defecte, sau ar fi mai indicat să le înlocuim cu echipamente noi?

Ambele variante prezintă propriile seturi de argumente pro și contra, iar proprietarii de utilaje ar trebui să le ia atent în considerare înainte de a lua o decizie.

Să aruncăm o privire mai atentă la factorii cheie care vă vor ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

 

Comparați costurile de reparație și cele de înlocuire

În mod firesc, factorii de cost cântăresc destul de mult în decizia de reparare sau înlocuire a utilajelor. La prima vedere, înlocuirea unui echipament pare mult mai costisitoare decât o reparație. Cu toate acestea, înainte să alegeți calea reparației, ar trebui să vă faceți un buget pentru reparații, estimându-vă astfel costurile pentru această variantă.

Dacă echipamentul dvs. necesită o intervenție mai complexă, cu diferite piese costisitoare care trebuie înlocuite sau care prezintă o uzură extinsă a componentelor esențiale, atunci costurile de reparație pot depăși de fapt cele de înlocuire. Achiziționarea unui utilaj nou poate părea inițial mai costisitoare, dar s-ar putea ca pe termen lung de fapt să economisiți bani alegând un nou utilaj.

 

Înlocuirea echipamentelor îmbunătățește siguranța în operare

Siguranța devine un punct crucial de luat în considerare atunci când vă confruntați cu echipamente mai vechi. Oricât de multe reparații se efectuează la un echipament, acesta continuă să îmbătrânească și să se uzeze. Pe lângă faptul că sunt mai predispuse la defecțiuni, utilajele vechi sunt mai susceptibile la o funcționare defectuoasă și pot duce, astfel la cauzarea diverse accidente care pun în pericol siguranța operatorilor.

Înainte de a decide dacă să reparați sau să înlocuiți echipamentele, vă sfătuim să realizați inspecții periodice utilajelor pe care le folosiți. Utilben are o experiență de 14 ani în domeniul utilajelor și, prin noile abonamente de diagnoză și revizii, vă poate ajuta să vă mențineți utilajele în formă excelentă de funcționare. De asemenea, vă punem la dispoziție și servicii de revizii și reparații la comandă.  

 

Reparați utilajele mai noi și înlocuiți-le pe cele vechi

Vârsta joacă, de asemenea, un rol important în decizia de a repara sau înlocui echipamentul dvs. Pe măsură ce utilajele îmbătrânesc, necesită reparații mai ample și costurile de întreținere devin din ce în ce mai mari. În majoritatea cazurilor, întreținerea și reparațiile de rutină, deși sunt foarte importante, pot prelungi durata de viață a echipamentelor grele doar pentru o perioadă limitată de timp. După un anumit punct, echipamentul nu mai funcționează, iar reparațiile nu fac altceva decât să acumuleze cheltuieli.

Atunci când echipamentul care funcționează defectuos este relativ nou, poate fi recomandabil să plătiți pur și simplu reparațiile, deoarece echipamentului îi rămân probabil mai mulți ani de viață. Cu utilaje mai vechi, poate este momentul să aveți în vedere trecerea la un model nou. Acest lucru este valabil în special dacă s-au înregistrat progrese tehnologice care oferă caracteristici importante pentru dvs., sau asigură o eficiență mai bună.

 

Înlocuirea utilajului vă poate îmbunătăți eficiența în muncă

Echipamentele din industrie se învechesc după un timp relativ scurt, iar uneori o înlocuire totală a sistemului este cea mai bună modalitate de a vă îmbunătăți eficiența și productivitatea. Înainte de a înlocui un utilaj, ar trebui să stabiliți dacă pe termen lung o înlocuire ar fi mai bună pentru afacerea dvs. În timp ce câteva reparații simple pot părea a fi abordarea mai puțin costisitoare, o înlocuire a echipamentelor ar putea fi de fapt mai benefică dacă noul echipament utilizează mai puțin combustibil, suferă mai puține defecțiuni sau oferă funcții noi care sporesc productivitatea.

 

Repararea durează de obicei mai puțin timp decât înlocuirea

Unele echipamente sunt atât de cruciale pentru operațiunile comerciale, încât proprietarii de utilaje nu își permit să aștepte sosirea înlocuitorilor lor. Atunci când sunteți presat de timp, se poate ca o reparație să fie prielnică, în detrimentul unei înlocuiri.

De multe ori nu există garanții că o livrare de echipamente noi se va face la timp sau că nu va lua mult timp și efort considerabil pentru instalare sau chiar pentru a vă instrui operatorii să utilizeze noile echipamente. Oricare dintre aceste întârzieri ar putea genera probleme semnificative pentru productivitatea muncii dvs. dacă intervalul de timp în care trebuie să finalizați un proiect este deja limitat.

Reparațiile echipamentelor sunt adesea cel mai bun mod de acțiune atunci când pot fi realizate rapid și eficient, iar proprietarii de utilaje trebuie să evite posibilitatea de a întârzia lucrările.

Decizia de a repara sau înlocui echipamentele grele necesită mai mult decât o simplă considerare. Mulți factori sunt de luat în calcul într-o astfel de decizie, iar proprietarii de utilaje ar trebui să efectueze o cercetare amănunțită înainte de a alege una dintre aceste opțiuni. Utilben este întotdeauna lângă dvs. pentru a vă ajuta să luați decizia corectă pentru situația dvs. particulară și vă oferă servicii de întreținere și reparații pentru echipamentele dvs.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )