campaign-notification campaign-notification

Când trebuie să schimbi turbocompresorul utilajelor

Publicat de Utilben23/07/2021

schimbare turbocompresor utilaje, turbocompresor utilaje, turbocompresor, turbocompresoare, turbocompresor utilaj, turbo compresor utilaje

Care este momentul în care turbocompresorul utilajului tău trebuie schimbat? Turbcompresorul este o componentă importantă a utilajelor - află mai multe

Turbocompresoarele reprezintă o componentă esențială a oricărui utilaj, acestea având rolul de a creşte puterea motoarelor cu ardere internă. Află când trebuie să schimbi turbocompresorul utilajelor și alte detalii. 

 

Cum funcționează un turbocompresor?

Un turbocompresor contribuie la introducerea unei cantități mai mari de aer proaspăt în cilindrii motorului. Acest proces este denumit "supraalimentare". Turbocompresorul este alcătuit din turbină și compresor care sunt conectate printr-un ax central. Turbina este activată de gazele evacuate din eșapament, iar aceasta pune la rândul său în mișcare compresorul care introduce aer sub presiune în cilindrii motorului. 

Cantitatea de aer mărită permite dozarea unei cantităţi mai mari de combustibil în camerele de ardere. Acest proces rezultă în creşterea puterii motorului.

 

Care este durata de viață a unui turbocompresor?

Durata de funcționare a unui turbocompresor poate continua până în momentul în care motorul și-a epuizat resursele. Din acest motiv inspecțiile tehnice făcute la timp sunt foarte importante, acestea ajutând la identificarea defecțiunilor din timp. Aceste inspecții efectuate în mod regulat pot economisi mult timp și bani pentru reparații.

Spre exemplu, schimbarea sistematică a uleiului motor, a filtrului de ulei și a filtrului de aer îmbunătățește funcționarea turbocompresorului și prelungește durata sa de viață.

 

Cum se poate avaria un turbocompresor?

Un turbocompresor poate suferi defecțiuni din multiple motive, spre exemplu răcirea necorespunzătoare, un regim greșit de operare a utilajului sau lubrifierea neadecvată. Chiar și un filtru de aer înfundat poate cauza probleme, putând să ducă la o putere mai scăzută, zgomote neobișnuite sau supra-încălzirea turbocompresorului.

Astfel, trebuie să fiți foarte atent la primele semne de defecțiuni sau uzură a turbocompresorului.

 

Ce puteți face dacă turbocompresorul este defect?

Aveți opțiunea de a-l repara într-un atelier specializat, sau de a-l înlocui cu unul nou în cadrul unui service autorizat care întreprinde astfel de lucrări. Riscul asociat cu alegerea acestei variante este ca turbocompresorul va avea din nou defecțiuni la scurt timp după recondiționare. Așadar, varianta mai sigură și pe care v-o recomandăm este să achiziționați un turbocompresor nou de la un dealer autorizat. Acesta va avea garanție, iar dealer-ul vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit produs.

 

Echipa Multi Parts vă stă la dispoziție cu o gama largă de turbocompresoare pentru orice tip de utilaj. Dacă aveți nevoie de un turbocompresor nou, ne puteți contacta telefonic la 0364 130 361 sau prin email la [email protected].


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )