campaign-notification campaign-notification

Care este cel mai rapid tractor din lume?

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Viteza maximă atinsă vreodată de un tractor este de 130 km/h. Tractorul VALTRA T234, de 247 CP, deține recordul mondial de viteză.

Cel mai rapid tractor din lume, în 2018

Viteza maximă atinsă de un tractor este de puțin peste 130 km/h. Ca să fim preciși, de 130,165 km/h. Tractorul Valtra T234, de 247 CP, a stabilit acest record mondial de viteză în 2018.

Tractorul a fost condus de Juha Kankkunen, campion mondial la raliu. Juha a depășit viteza de 130 km/h, pe un drum cu zăpadă și gheață din regiunea Laponia, Finlanda.
Juha Kankkunen a condus tractorul Valtra T234 cu această viteză uimitoare pe o pistă acoperită de zăpadă și a devenit, astfel, deținătorul recordului mondial Guinness în 2018. Lungimea totală a benzii înzăpezite a fost de aproximativ 2.300 de metri.


Tractorul Valtra T234 are o greutate de 7.300 kg. Chiar dacă este un utilaj masiv, cei 6 cilindri ai motorului turbo diesel generează o forță de 1.000 Nm și 247 CP. Guinness World Records are reguli speciale pentru stabilirea unui record mondial, mai ales în cazul celui mai rapid tractor din lume. Pentru a recunoaște viteza maximă, se face o măsurătoare dus-întors, iar recordul mondial este o medie a acestor două măsurători.


Tractorul a fost echipat cu anvelope Nokian. Nokian Tyres este cel mai nordic fabricant de anvelope din lume. Compania a dezvoltat și fabricat prima anvelopă de iarnă din lume, în anul 1934. Inovațiile în domeniu au făcut ca anvelopele Nokian Hakkapeliitta să fie câștigătoare a numeroase distincții și au primit aprecieri din partea specialiștilor internaționali.


Valtra este un producător finlandez de tractoare, singurul din lume care permite personalizarea utilajului agricol la cumpărarea direct din fabrică. Modelele de tractoare Valtra pornesc de la seria A, cu puteri de 88 și 101 CP, și cresc în putere cu seriile N, T și respectiv S, modele care au până la 370 CP.

 

Urmărește stabilirea recordului mondial în 2018:

 

Vezi aici ofertele speciale de tractoare second-hand de la UTILBEN

 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )