campaign-notification campaign-notification

De ce utilaje de constructii ai nevoie pentru a cladi un mall

Publicat de 26/05/2022

utilaje de constructii, cladire, mall, construire mall, utilaje construire mall, utilaje constructii

Va prezentam cele mai importante utilaje de constructii pentru ridicarea unui mall.

Ridicarea unui mall va necesita folosirea unei game variate de utilaje de construcții.

În acest articol, dorim să vă prezentăm cele mai importante utilaje de construcții de care veți avea nevoie pentru dezvoltarea unui centru comercial

1. Excavatoare pe șenile și miniexcavatoare

Fiecare clădire, inclusiv construcțiile mari de tipul unui mall necesită o fundație solidă. Această fundație trebuie să poată rezista diverselor condiții și trebuie să poată susține întreaga clădire. Pentru a crea această fundație, veți avea nevoie de excavatoare pe șenile și

Excavatoarele pe șenile și miniexcavatoarele sunt folosite în pregătirea terenului pentru construirea acestei fundații. Excavatoarele mari pot fi echipate cu diverse atașamente pentru a realiza diferite lucrări. Cupele de excavare, de taluzare și cele multifuncționale au rolul de a săpa terenul și a crea diverse structuri pe care vor fi ulterior plasate materialele specifice fundației. Pentru a putea sparge materiale mai dure aflate pe terenul în cauză, se va folosi piconul hidraulic sau pulverizatorul. Aceste atașamente au rolul de a sparge roca, asfaltul sau alte materiale tari care se află pe terenul pe care doriți să construiți mall-ul.

Miniexcavatoarele sunt ideale pentru zonele din șantier cu dimensiuni mici, în care pot să încapă doar utilaje compacte. Acestea vă oferă un grad înalt de manevrabilitate și eficiență, putând fi folosite împreună cu diverse atașamente.

2. Încărcătoarele frontale și miniîncărcătoare

Majoritatea materialelor rezultate din săparea unui teren vor putea fi manipulate doar cu ajutorul unor încărcătoare frontale sau miniîncărcătoare. Încărcătoarele frontale au rolul de a colecta molozul și de a-l transfera în dumpere sau camioane, pentru a fi transportat afară din șantier.

Miniîncărcătoarele sunt varianta în miniatură a încărcătoarelor frontale și au rolul de a colecta și transporta solul și materialele excavate dintr-un loc în altul în șantier. Acestea pot fi folosite în spații înguste și aglomerate, în care încărcătoarele frontale nu pot pătrunde.

Încărcătoarele frontale și miniîncărcătoarele sunt o parte esențială a lucrărilor de construire a unui mall, deoarece ajută la umplerea găurilor sau la îndepărtarea molozului pentru a curăța terenul.

3. Buldozere

Buldozerele sunt un echipament folosit în mod obișnuit în construcții. Datorită șenilelor largi, buldozerul poate fi manevrat pe teren dificil, indiferent de șantier și, în ciuda faptului că este un echipament greu, acest aspect cale ajută la dispersarea greutății buldozerului pe o amprentă largă, permițându-i să lucreze pe terenuri noroioase sau nisipoase.

Buldozerul este folosit în principal ca echipament de terasament. Lama de pe partea din față a buldozerului este folosită pentru a împinge sau îndepărta pământul, nisipul și resturile de pe șantierele de construcții. Această placă este coborâtă și ridicată cu ajutorul pistoanelor hidraulice. Buldozerele pot fi echipate și cu un atașament numit gheară. Aceasta este situată în zona din spate a buldozerului și este folosită pentru a sparge roca de suprafață, pavajul, asfaltul sau betonul.

4. Autogredere

Autogrederele sunt utilizate în principal pentru a nivela suprafața solului. Grederele conțin o lamă orizontală între roțile din față și din spate, iar această lamă este coborâtă pe pământ în timpul lucrărilor.

Acestea sunt echipamente de deplasare a pământului și pot fi folosite și pentru a aplatiza suprafața solului înainte de așezarea asfaltului, betonului sau șapei. În timp ce un buldozer este folosit pentru terasarea brută a terenului, autogrederul este folosit în principal pentru finisarea acestei nivelări. Datorită lamei reglabile de pe greder, aceasta poate fi reglată pentru a obține un nivel ridicat de precizie.

5. Macarale

Macaralele sunt utilaje esențiale pentru construirea structurii unui mall, mai ales pentru construirea de structuri înalte. Materialele grele precum blocurile de beton, structuri din oțel și cadre pot fi ridicate cu ușurință de macarale la înălțimea necesară.

6. Pompe de beton și pompe de șapă

Pompele de beton sau șapă sunt folosite pentru a transfera betonul lichid proaspăt amestecat în locația din șantier în care sunt necesare. Funcționează folosind un sistem de supape și principiile de bază ale hidraulicii. Betonul este una din componentele principale ale unei clădiri, așadar pompele de beton nu pot lipsi din șantierul dvs. Acesta pot fi folosite pentru a amesteca și turna betonul sau șapa în diverse structuri, de la pereții sau fundația clădirii, până la parcări sau subsoluri. Pompele de beton sunt adesea folosite și în construirea trotuarelor și bordurilor din cadrul unui mall.

7. Nacele

Pentru a ajunge în zonele înalte ale unei clădiri, după construirea pereților și instalarea componentelor principale, veți avea nevoie de nacele pentru lucrările de finisare. O nacelă vă permite să ajungeți la înălțimi mari pentru a aplica finisaje pe pereții construcției, a curăța geamuri sau chiar pentru a amenaja anumite zone aflate la înălțime din interiorul mall-ului. Pentru lucrările unde este nevoie să ajungeți la înălțimi mai mari, vă recomandăm nacelele pe autușasiu, nacelele cu braț articulat sau telescopic. Iar pentru lucrările interioare, nacelele electrice de tip foarfecă sunt echipamentele ideale.

Concluzii

Pentru clădirea și amenajarea unui mall veți avea nevoie de multe tipuri de echipamente pentru a deservi fiecare pas al construcției. Vă stăm la dispoziție cu o gamă largă de utilaje de construcții pentru orice lucrare pe care doriți să o întreprindeți.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )