campaign-notification campaign-notification

Ce verifici la un tractor înainte de a-l porni

Publicat de Utilben13/09/2021

ce verifici la un tractor, verificare tractor, verificări tractor, inspecție tractor,

Ce componentele ale unui tractor trebuie inspectate înainte de a începe munca? Aflați din articolul nostru.

Care sunt componentele unui tractor pe care trebuie să le inspectați înainte de a începe munca?

Fermierii, atât cei noi cât, și cei experimentați, deopotrivă, pot subestima importanța verificărilor și întreținerii periodice a echipamentelor agricole. Fie că activați în acest domeniu de zeci de ani sau doar de câteva luni, trebuie să vă începeți ziua de lucru cu o verificare a tractorului înainte de a ieși pe câmp. Prin efectuarea acesteia, puteți preveni reparații costisitoare, perioade de nefuncționare sau agravarea problemelor existente. 

 

Înainte de a porni tractorul, parcurgeți următorii pași din lista de verificare:

 

Nivelul fluidelor

Asigurați-vă întotdeauna că următoarele fluide sunt la nivelul potrivit: ulei motor, combustibil, lichid de răcire, lichid hidraulic și alte lichide necesare. Alături de această operațiune, verificați dacă toate bușoanele sunt închise corespunzător. 

Scurgerile de lichid

Uitați-vă sub utilaj și în jurul acestuia pentru a observa eventualele scurgeri de lichid. Tractorul dvs. poate suferi daune foarte grave dacă există scurgeri de fluide.

Bateria

Asigurați-vă că bornele bateriei nu sunt corodate. Conexiunile trebuie să fie curate, iar nivelul de electroliți să fie cel optim.

verificare tractor

Anvelopele

Vă recomandăm să verificați presiunea aerului și starea generală a anvelopelor, dacă acestea sunt fisurate sau dacă șuruburile sunt sau nu bine strânse. Dacă observați că anvelopele au o presiune scăzută, vedeți dacă sunt scurgeri de aer în jurul supapei.

Piese desfăcute sau defecte

Examinați foarte bine tractorul pentru afla dacă există piese care nu au fost prinse bine sau care sunt defecte, cum ar fi o curea de ventilator uzată. Înlocuiți, strângeți sau faceți reparațiile necesare înainte de a ieși pe câmp.

cabina tractor

Cabina operatorului

Veți petrece o mare parte a zilei în cabină, așadar este recomandabil să verificați comenzile pentru a vă asigura că totul funcționează ca la carte. Examinați zona din jurul scaunului pentru a vă asigura că este curată, fără obiecte care ar putea constitui un impediment în buna funcționare a activităților. Asigurați-vă întotdeauna că centura de siguranță este funcțională și că o închideți atunci când conduceți utilajul.

Extinctorul

Verificați stingătorul de incendii pentru a vă asigura că este încărcat.

Luminile

Verificați farurile și luminile de avertizare / cele intermitente pentru a vă asigura că toate funcționează corespunzător și înlocuiți becurile acolo unde este necesar.

Vizibilitate optimă

Curățați ferestrele murdare ale cabinei pentru a avea cea mai bună vizibilitate de pe scaunul operatorului.

 

Chiar dacă vi se pare că aceste acțiuni vă vor lua prea mult timp, este mai bine să vă ocupați de siguranța dvs. și a utilajului. În caz contrar, riscați să vă accidentați în timp ce vă desfășurați activitatea sau să provocați daune echipamentului.

 

Doriți să aflați mai multe despre metodele de întreținere ale unui tractor? Aflați detalii din articolul nostru: 10 Sfaturi pentru întreținerea tractorului


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )