campaign-notification campaign-notification

10 Sfaturi pentru întreținerea tractorului

Publicat de UTILBEN10/08/2020

întreținere tractoare, mentenanță tractoare, cum întreții tractorul, întreținerea tractorului, tractor, tractoare

Cum îti poâi menține tractorul în formă maximă? Urmează 10 pași simpli, iar tractorul tău va rămâne ca nou pentru mai mult timp.

Pentru a vă menține tractorul ca nou, este important să aveți grijă de el și să efectuați verificări periodice.

Întreținerea unui tractor nu numai că permite utilajului să funcționeze bine, ci va putea de asemenea fi folosit timp îndelungat.

Pentru a vă menține tractorul, trebuie să urmați câteva indicații. Unele dintre recomandările noastre pentru întreținerea tractoarelor sunt următoarele.

 

1. Realizați o inspecție vizuală înainte de utilizare

O inspecție vizuală obișnuită este primul și mai important pas în îngrijirea unui tractor. Este important să vă uitați în interiorul și în jurul tractorului pentru a verifica eventualele scurgeri, acumulări de murdărie sau orice fel de probleme. Este important să vă asigurați că luminile de pericol împreună cu indicatorii de siguranță sunt în poziția de lucru.

 

2. Înțelegeți componentele cele mai importante ale tractorului

Rețineți că un tractor este un dispozitiv mecanic format din o mulțime de componente diferite. Având în vedere multitudinea și diversitatea componentelor, există șanse ca diferite piese să se deterioreze. Acesta este motivul pentru care este important să înțelegeți elementele de bază ale tractorului dvs., astfel încât să vă puteți crea un plan eficient de întreținere corespunzătoare.

Cele mai importante componente ale oricărui tractor sunt: motorul, transmisia, componentele hidraulice și priza de putere. Protejați în special aceste componente majore, iar tractorul dvs. va funcționa la parametri optimi mai mult timp.

 

3. Verificați fluidele în mod regulat

Utilizarea tractorului este măsurată în ore, nu în kilometri, astfel încât distanța pe care o parcurgeți poate fi greu de cunoscut. Din acest motiv, este important să verificați lichidele în mod regulat.

Scurgerile pot fi un semnal că există o problemă potențial gravă și cu cât detectați mai devreme o scurgere, cu atât mai bine. Lichidele de verificat includ uleiul de motor, de transmisie, lichidul de răcire, ulei hidraulic și nivelul electrolitului din baterie.

 

4. Protejați-vă utilajul

tractor second

O modalitate de a vă proteja tractorul și componentele principale ale acestuia este să îl parcați / depozitați într-un garaj sau o clădire închisă, în care acesta este ferit de intemperii. Vremea capricioasă poate cauza daune unui tractor, iar prea multă ploaie va afecta aproape întotdeauna sistemul de evacuare și alte piese mecanice.

Un alt mod de a vă proteja tractorul este să nu îl supraîncărcați. Dacă vă supraîncărcați tractorul, riscați ca acesta să nu poată face față sarcinii sau ca motorul să depună efort inutil. Există, de asemenea, riscul de a răsturna sau provoca un accident dacă sarcina depășește capacitatea tractorului dvs.

Un al treilea mod de a vă proteja tractorul este să îl păstrați întotdeauna curat. Acest lucru vă va ajuta să localizați mai bine orice daune, scurgeri sau probleme și va reduce riscul de blocaj cauzat de resturi.

 

5. Efectuați o schimbare de ulei

Schimbările regulate de ulei vor proteja viața motorului tractorului dvs. și acest lucru este valabil mai ales atunci când achiziționați un tractor nou. Când un tractor este folosit pentru prima dată, multe fragmente se desprind de piesele mobile ale motorului și dacă aceste fragmente sunt lăsate în ulei prea mult timp, ele pot uza motorul. Încălziți întotdeauna motorul pentru câteva minute înainte de a schimba uleiul, ceea ce va face ca uleiul să se scurgă mai ușor. Ștergeți toate fragmentele cu o cârpă.

 

6. Verificați componentele hidraulice

tractoare second

Elementele hidraulice reprezintă inima tractoarelor care operate împreună cu diverse tipuri de atașamente, dar aceste elemente necesită întreținere și prudență. Dacă tractorul dvs. este echipat cu elemente hidraulice, verificați presiunea în mod regulat.

Vă recomandăm schimbarea lichidului hidraulic și a uleiului după primele 50 de ore de utilizare. După ce trece această etapă, schimbați filtrul la fiecare 200 de ore și uleiul la fiecare 400 de ore.

Dacă aveți un încărcător frontal atașat, testați la turațiile medii pentru a vedea dacă atașamentul se va ridica.

 

7. Verificați presiunea aerului din anvelope

Trebuie să faceți un obicei din a verifica săptămânal presiunea aerului din anvelope. De obicei, presiunea aerului se reduce odată cu utilizarea, prin urmare, trebuie să reumpleți anvelopele cu aer pentru a evita deteriorarea acestora și consumul ridicat de combustibil. Este deosebit de important să verificați în mod regulat presiunea aerului în sezonul de iarnă, deoarece anvelopele își pierd presiunea mai repede în perioadele reci.

 

8. Fiți atent la baterie

Bateria unui tractor se poate descărca atunci când stă inactivă o perioadă mai lungă de timp, un scenariu comun pentru majoritatea fermelor. Acest lucru poate duce la împovărarea alternatorului sau poate chiar provoca defecțiuni motorului.

Dacă tractorul nu a fost folosit recent, verificați electrolitul și încărcați bateria, lăsându-l să funcționeze suficient de mult pentru a se încălzi. Bateria descărcată poate fi reîncărcată cu un încărcător de baterii de înaltă tensiune. De asemenea, vă recomandăm să examinați conexiunile electrice și verificați dacă există fisuri de sârmă. O baterie sănătoasă reduce supraîncărcarea alternatorului.

 

9. Luați-vă măsuri de siguranță

Nu uitați că atunci când efectuați verificările de întreținere, siguranța este cea mai importantă. Opriți întotdeauna motorul atunci când întrețineți utilajul sau ungeți componentele, și schimbați roțile numai pe o suprafață plană. Păstrați toate zonele de lucru libere de obstacole și grăsimi.

 

tractoare romania

10. Începeți planul de întreținere

Cu cât implementați mai devreme o rutină de mentenanță a tractorului, cu atât mai bine. Tractorul trebuie să fie întreținut în mod regulat la intervale de ore și timp specificate de producător sau distribuitor.

Duceți întotdeauna tractorul la service-uri autorizate de unde puteți obține piese originale și servicii de calitate.

 

Utilben vă poate ajuta în această privință prin serviciile noastre de întreținere a utilajelor, fie că este vorba de abonamente de mentenanță sau servicii la cerere. Avem o echipă specializată care vă va ajuta să alegeți serviciul potrivit pentru utilajele dvs., luând așadar povara aceasta de pe umerii dvs. 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )