campaign-notification campaign-notification

Costurile ascunse ale utilajelor de constructii

Publicat de 11/11/2020

costuri ascunse utilaje, costuri utilaje constructii, costurile unui utilaj de constructii, utilaje costuri

Care sunt costurile utilajelor de construcții? Prețul de achiziție este doar începului, existând o serie de costuri ascunse ale echipamentelor de construcții la care probabil nu v-ați gândit.

Costurile ascunse ale utilajelor de constructii

 

Utilajele reprezintă o investiție semnificativă, costisitoare, și nu ne referim aici doar costurile inițiale pe care trebuie să le bugetați. Există multe costuri mai puțin evidente asociate deținerii unui utilaj care pot surprinde antreprenorii.

Iată câteva dintre aceste costuri, precum și modalități prin care puteți economisi bani:

 

1. Caracteristici suplimentare

Majoritatea utilajelor vin cu versiuni standard la un preț inițial. Adăugarea funcțiilor suplimentare, sau ajustări personalizate la versiunea standard poate afecta semnificativ prețul echipamentului. Dacă sunteți obișnuit să achiziționați echipamente de construcții care includ funcții suplimentare fără să plătiți nimic în plus, sau la un cost suplimentar mic, s-ar putea să vă surprindă prețul la care poate ajunge echipamentul dorit.

 

2. Consumul de combustibil

În funcție de frecvența și scopul utilizării a echipamentului dvs., combustibilul vă poate goli cu ușurință buzunarele. Dincolo de plata pentru combustibil în sine, deținerea echipamentului înseamnă a fi responsabil pentru schimbarea regulată a uleiului de motor și înlocuirea filtrelor de combustibil.

De asemenea, există diferite modele de utilaje care consumă mai mult combustibil decât altele, în funcție de tehnologia învestită în acestea de către producători sau chiar și de vechimea utilajului.

 

3. Reparații și mentenanță

Indiferent cât de impresionantă este calitatea echipamentului dvs., niciun utilaj nu este construit pentru a rezista pentru totdeauna. Dacă aveți un utilaj nou, garanția utilajului poate acoperi o gamă largă de probleme pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, dacă această garanție nu acoperă daunele, sau dețineți utilaje ieșite din garanție, puteți ajunge să plătiți o facturi mari pentru reparații.

Echipamentele grele trebuie să fie întreținute corespunzător în mod constant și verificate pentru a putea observa potențialele defecțiunile. Acestea trebuie identificate și reparate în timp util, altfel puteți ajunge la situații în care defecțiunile utilajul duc la întârzieri ale lucrărilor și costuri mai mari de reparație. Întreținerea preventivă regulată a utilajelor poate include verificarea echipamentului de scurgeri, curățarea regulată, schimbarea filtrelor și uleiurilor, sau diverse inspecții programate.

Este posibil ca utilajele vechi să aibă nevoie de reparații mai frecvent decât utilajele noi. În cazul în care constatați că trebuie să faceți în mod constant reparații, ar putea fi momentul să investiți în utilaje mai noi. De asemenea, asigurați-vă că alegeți cele mai bune service-uri pentru efectuarea de revizii, reparații, diagnoză și piese de schimb. Aici specialiștii Utilben Service și Multi Parts vă pot ajuta cu servicii și produse de calitate superioară în ceea ce privește întreținerea utilajelor.

 

4. Costurile anvelopelor

Achiziționarea de echipamente presupune luarea anumitor decizii, printre care și alegerea anvelopelor potrivite. Investiția în anvelope de specialitate va aduce un cost suplimentar la început, dar vă poate reduce riscul de a face pană și de a pierde din productivitatea utilajului. Dacă alegeți să economisiți bani la anvelope în momentul achiziționării, este posibil să întâmpinați costuri ascunse mai târziu, atunci când vine timpul să reparați sau să înlocuiți anvelopele uzate.

Dacă aveți nevoie de anvelope de calitate superioară, echipa noastră de la Multi Parts vă vine în ajutor cu o gamă largă de anvelope și vă oferă consultanță în alegerea anvelopelor potrivite pentru utilajul dvs.

 

5. Depozitarea utilajelor

Deținerea propriilor utilaje necesită găsirea spațiului potrivit pentru depozitarea corespunzătoare a acestora. Indiferent dacă flota dvs. de echipamente include utilaje mari sau mici, va fi nevoie să luați în considerare costurile aferente spațiului de depozitare.

 

6. Instruirea operatorilor

Unele companii pot cheltui mulți bani instruind operatorii să folosească echipamentele corespunzător. Deși este posibil să găsiți operatori care dețin deja cunoștințele necesare, este posibil să aveți nevoie de timp pentru a instrui acești angajați în ceea ce privește utilizeze unei anumite mărci specifice sau categorie de utilaj.

Instruirea angajaților cu privire la întreținerea corectă a echipamentelor este deosebit de importantă de asemenea, deoarece poate ajuta la reducerea defecțiunilor și la reducerea costurilor de reparații. Folosiți-vă de manualele de utilizare ale utilajelor primite de la dealeri pentru a vă ajuta angajații să efectueze sarcini de întreținere fără a fi nevoie să vă bazați în mod constant pe membrii personalului mai experimentați.

 

7. Asigurarea utilajelor

Merită să vă asigurați echipamentele împotriva diverselor daune, a incendiilor și a furtului. Acesta poate fi un cost suplimentar de luat în considerare atunci când cumpărați echipamente grele. Există scheme de asigurare a echipamentelor care vă pot acoperi toate tipurile de echipamente. Acestea sunt mai puțin costisitoare decât asigurarea individuală a mai multor utilaje.

 

 

Acestea sunt principalele aspecte de luat în considerare în ceea ce privește costurile ascunse ale utilajelor.

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )