campaign-notification campaign-notification

Cum alegi pompa de beton potrivita pentru lucrarile tale

Publicat de UTILBEN04/05/2023

pompa de beton, pompe de beton, pompe beton, pompe de sapa, pompa de sapa, pompe de beton pret, pompe beton noi, pompe Putzmeister

Afla care sunt cele mai importante criterii atunci cand alegi o pompa de beton pentru lucrari de constructii.

Ce aspecte trebuie luate în considerare când alegeți o pompă de beton

Alegerea unei pompe de beton este o decizie importantă pentru orice constructor. Cu cât pompa de beton este mai mare, cu atât este de obicei mai scumpă. O pompă de beton prea mică riscă să nu poată finaliza lucrarea, ceea ce te poate costa mai mult. Există grafice de specificații ale pompei de beton disponibile care arată exact dimensiunea unei pompe, raza de acțiune a conductei, rata de putere de pompare și așa mai departe. Acest lucru poate indica mai mult sau mai puțin ce dimensiune a pompei de beton va fi potrivită pentru munca dumneavoastră.

Iată câteva criterii de luat în calcul atunci când alegeți o pompă de beton

pompa beton pompe de beton

Tipul de pompă de beton

Veți întâlni două categorii principale de pompe de beton, și anume pompe de beton cu capacitate de pompare directă și pompe de beton cu capacitate de pompare prin intermediul unui camion cu mixer. Pompele de beton echipate cu pompare directă sunt de dimensiuni reduse mici și mai ușoare decât cele cu pompare prin intermediul unui camion mixer, fiind de asemenea mult mai ușor de utilizat. Mai mult decât atât pompele de beton cu pompare directă vin la prețuri mai accesibile și sunt mai ușor de întreținut decât a doua categorie de pompe de beton. În general, pompele de tip camion cu mixer se pretează pentru proiecte de construcții de mare anvergură.

Tipul de beton care va fi utilizat

Un alt aspect  esențial pe care nu trebuie să îl neglijați atunci când alegeți o pompă de beton este tipul de beton pe care îl veți folosi în lucrarea dvs. Betonul trebuie să fie ușor de pompat. De asemenea, consistența acestuia trebuie să îi permită să fie transportată prin furtunul pompei de beton. De regulă, betonul trebuie să aibă o consistență mai degrabă lichidă sau semi-lichidă, astfel încât să poată fi pompat cu ușurință.

Capacitatea pompei de beton

Atunci când alegeți o pompă de beton, vă recomandăm să aveți în vedere tipul lucrării și capacitate de care aveți nevoie de la pompa de beton. Veți determina capacitatea necesară în funcție de cât cantitatea de beton care poate fi pompat într-un anumit interval de timp. Majoritatea pompelor de beton sunt disponibile în capacități cuprinse între 20 la 200 de metri cubi pe oră. Pentru proiectele de construcții de mare anvergură, vă recomandăm să alegeți o pompă de beton cu o capacitate mai mare.

pompa de beton

Lungimea furtunului

O altă caracteristică importantă de luat în considerare atunci când alegeți o pompă de beton este lungimea furtunului. Furtunul trebuie să fie suficient de lung pentru a ajunge la zona în care trebuie pompat betonul. Furtunurile sunt disponibile în lungimi de până la 60 de metri. Dacă aveți nevoie să pompați beton la o înălțime mare sau la o distanță mare, este important să alegeți un furtun mai lung.

Robustețea pompei de beton

Pompele de beton aduc costuri considerabile, astfel durabilitatea lor este importantă pentru a asigurarea profitabilității lucrării efectuate cu pompa aleasă. Trebuie să acordați o atenție deosebită materialelor din care e construită pompa. De asemenea, este important să verificați garanția pompei de beton pentru a vă asigura că, în cazul în care pompa nu va funcționa la parametrii maximi, să puteți solicita suport din partea dealer-ului de la care ați achiziționat-o.

pompe beton

Modul și condițiile de utilizare

Înainte de a alege o pompă de beton, trebuie să luați în considerare modul și condițiile de utilizare. Dacă veți folosi pompa de beton în zone cu acces limitat sau cu spațiu redus, veți avea nevoie de o pompă de beton compactă și ușor manevrabilă. În schimb, dacă lucrați în zone deschise și cu acces facil, o pompă de beton mai mare și mai puternică poate fi o opțiune mai bună. În plus, dacă aveți nevoie să pompați beton în zone cu condiții extreme, cum ar fi temperaturi foarte ridicate sau joase, trebuie să vă asigurați că ați ales o pompă de beton care este construită pentru aceste condiții.

Accesoriile

Accesoriile sunt un alt aspect important de luat în considerare atunci când alegeți o pompă de beton. De obicei, pompele de beton sunt vândute cu un set standard de accesorii, cum ar fi furtunul de beton și alte accesorii de fixare. Însă, în funcție de nevoile dvs. specifice, s-ar putea să aveți nevoie de alte accesorii suplimentare. Înainte de a alege o pompă de beton, asigurați-vă că v-ați gândit la nevoile dvs. specifice și că sunteți pregătit să achiziționați accesoriile suplimentare, dacă este necesar.

pompa de beton noi

Pompe de beton disponibile la UTILBEN

În gama de pompe de beton noi oferite de UTILBEN, veți găsi pompele premium marca Putzmeister. Acest producător și-a câștigat renumele datorită inovației tehnologice și componentelor de înaltă calitate folosite. Pompele Putzmeister sunt folosite îndeosebi în sectorul lucrărilor rezidențiale, unde și-au dovedit eficacitatea și productivitatea. 

Beneficii ale acestor pompe de beton Putzmeister:

  • Design compact și solid, cu greutate redusă
  • Turnarea betonului la distanțe și înălțimi mari
  • Flux neîntrerupt de turnare a betonului
  • Motor diesel sau electric, în funcție de nevoi
  • Mentenanță ușoară și operare facilă
  • Carcasă robustă din plastic
  • Motor puternic cu 3 cilindri
  • Șasiu stabil și sigur
  • Panou de control de ultimă generație
  • Afișaj cu nivel de baterie, indicator de combustibil și ore de utilizare
  • Buncăr de alimentare galvanizat, armat, cu viață îndelungată
  • Telecomandă pentru raclete
  • Sistem inovativ de răcire
  • Nivel scăzut de zgomot și consum diesel
  • Valoare mare la revânzare și durabilitate datorită designului rezistent la uzură

pompa beton noua

Gama de pompe de beton Putzmeister sunt construite în baza a peste 50 de ani de experiență. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei pompe de beton de clasă mondială, puteți fi sigur că Putzmeister nu vă va dezamăgi.

Puteți vedea orice model de pompă de beton Putzmeister pe site-ul www.utilben.ro.

De asemenea, puteți afla mai multe despre pompele de beton Putzmeister din articolul nostru: Utilben e dealer autorizat Putzmeister producator de pompe de beton si sapa


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )