campaign-notification campaign-notification

Cum alegi tractorul potrivit pentru ferma ta - partea 1

Publicat de Utilben29/06/2021

tractorul potrivit pentru fermă, tractoare, tractor, tractoare pentru fermă, utilaje agricole, tractor fiabil

Vreți să aflați care sunt pașii de urmat pentru a alege cel mai potrivit tractor? Vedeți sfaturile Utilben despre selectarea unui tractor fiabil.

Tractorul este unul dintre cele mai importante utilaje pe care le poate deține un fermier.

Cumpărarea unui tractor este o decizie pe cât de importantă, pe atât de dificilă, iar, ca urmare, trebuie să cunoașteți toți factorii de luat în considerare înainte de a cumpăra tractorul pentru ferma.

În acest articol, vă prezentăm primele 5 aspecte importante pentru a ști cum să alegeți tractorul potrivit pentru ferma dvs.

 

1. Luați în considerare locul în care veți folosi tractorul

 

sistem hidraulic tractoare

În primul rând, aveți în vedere dimensiunea fermei dvs. De exemplu, fermele mari au nevoie de tractoare de putere mare, deoarece acestea trebuie să realizeze o varietate de sarcini agricole, cum ar fi pregătirea patului germinativ, semănat, erbicidat, aplicat îngrășăminte, balotat, etc. În timp ce în fermele mici, de familie, un tractor de pana la 100 CP poate să fie suficient. Înainte de a alege tractorul dorit, trebuie să faceți o analiză a nevoilor dvs. în funcție de suprafața pe care o dețineți și lucrările care trebuie efectuate.

 

2. Ce tip de activități veți întreprinde cu tractorul

 

tractor agricultura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gândiți-vă la tipurile de munci agricole pe care le veți face. Acest lucru vă va ajuta să determinați ce tip de tractor trebuie să alegeți. Care este modul în care vă veți folosi utilajul în diferite perioade ale anului? Vor predomina lucrările de prelucrare a solului și întreținere a culturilor, sau îl veți folosi și pentru alte tipuri de lucrări din fermă? Îl veți folosi la deszăpezire? Va trebui să transportați obiecte grele, cum ar fi saci cu furaje, baloturi de fân, pietriș și mulci? Îl veți folosi și la curățarea grajdurilor sau la încărcat-descărcat baloturi și îngrășăminte? Răspunsurile la toate aceste întrebări vă vor ajuta să determinați puterea tractorului de care aveți nevoie, precum și implementele necesare, de exemplu: încărcător frontal pentru tractor, lamă de zăpadă, remorcă etc.

 

3. Care este bugetul pe care vreți să-l alocați

 

Pentru majoritatea fermierilor, tractorul este o investiție destul de mare. Mulți agricultori aflați la început de drum, și nu numai, dețin un buget restrâns. Din acest motiv, un tractor second-hand bine îngrijit ar putea fi cea mai bună alegere. Pe de altă parte, dacă aveți posibilitatea de a obține fonduri oferite de stat pentru a achiziționa un tractor nou, s-ar putea ca aceasta să fie o opțiune favorabilă. Totul depinde de bugetul pe care-l aveți pentru această achiziție.

Este important să rețineți că tractoarele vă pot aduce costuri considerabile. Din acest motiv e indicat să aveți un buget bine definit pentru a vă orienta corect și a obține toate beneficiile pe care le căutați într-un tractor, la prețul pe care vi-l permiteți.

 

4. Cât de puternic trebuie să fie tractorul

 

tractoare la munca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trebuie să vă asigurați că tractorul ales este suficient de puternic pentru a efectua lucrările din ferma dvs. Alegerea unui tractor în funcție de puterea sa este o decizie crucială ce depinde de dimensiunea fermei dvs., precum și de varietatea sarcinilor care trebuie îndeplinite. Ceea ce trebuie să luați în considerare sunt: puterea motorului (CP) și priza de putere. Determinarea tipurilor de implemente și mașini agricole pe care le veți folosi împreună cu tractorul vă poate ajuta să stabiliți cât de puternic trebuie să fie tractorul ales.

5. Sistemul hidraulic

Sistemul hidraulic este de asemenea foarte important la un tractor. Alegeți un tractor la care sa poată fi atașate mașinile și utilajele pe care le aveți în fermă și care vor fi acționate de sistemul hidraulic.

Acestea sunt primele 5 sfaturi pe care vi le oferim pentru a alege tractorul potrivit pentru ferma dvs. Într-un viitor articol vă vom prezenta alți 5 factori importanți de a lua în calcul atunci când aveți de achiziționat un tractor.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )