campaign-notification campaign-notification

Cum folosesc utilajele de constructii pe timp de vara

Publicat de UTILBEN22/06/2023

utilaje de constructii, echipamente constructii, folosire utilaje vara, lucrari de constructii vara, intretinerea utilajelor

Cum puteti folosi utilajele de constructii in cea mai calda perioada a anului si ce trebuie sa faceti pentru a obtine performante maxime? Aflati din articolul nostru.

Sfaturi de top pentru operarea echipamentelor de construcții în sezonul cald

În orice lucrare de construcții, va fi nevoie să vă asigurați că echipamentele dumneavoastră se află în cea mai bună stare. În perioada verii, temperaturile înalte și lumina soarelui pot afecta productivitatea utilajelor. Protejarea acestora de de razele soarelui le va face să aibă o viață mai lungă și să funcționeze la parametri maximi.

Vă oferim următoarele sfaturi pentru a vă ajuta să creați un plan de utilizare și de întreținere a echipamentelor de construcții pe timp de vară.

  1. Pregătiți-vă echipamentul înainte de utilizare

Luarea măsurilor preventive vă va ajuta echipamentul să reziste și să funcționeze corect chiar și în cea mai caldă perioadă a anului. Vă recomandăm să verificați cu atenție utilajul pentru a vă asigura că totul este în stare bună de funcționare, iar pentru a realiza acest lucru, puteți urmări acești pași:

  • Inspectați nivelul fluidelor
  • Verificați presiunea în anvelope
  • Asigurați-vă că sistemul de răcire nu este defect sau corodat
  • Gresați toate îmbinările și piesele necesare
  • Efectuați întreținerea și revizia de rutină înainte ca vremea să devină prea caldă

Luarea unor măsuri de precauție avansate vă poate scuti de perioadele de nefuncționare, de întreținere sau reparații costisitoare atunci când vine vara.

utilaje de constructii

  1. Verificați și curățați sistemul de răcire

Îngrijirea sistemului de răcire va ajuta să preveniți supraîncălzirea utilajului. Există câțiva pași esențiali de urmat atunci când întrețineți sistemul de răcire:

  • Păstrați radiatorul curat folosind aer comprimat. Această metodă de curățare va ajuta la prevenirea supraîncălzirii motorului.
  • Înlocuiți lichidul de răcire o dată pe an.
  • Efectuați teste anuale de presiune pe sistemul dumneavoastră de răcire. Poate fi nevoie să faceți acest lucru mai des, în funcție de cât de des utilizați echipamentul.
  • Verificați furtunurile de crăpături și semne de deteriorare.

Un aparat de aer condiționat și un sistem de răcire care funcționează corect sunt esențiale pentru menținerea echipamentelor de construcții la o temperatură potrivită.

echipamente de constructii vara

  1. Limitați timpul de expunere a utilajului la soare

Cea mai bună modalitate de a vă proteja utilajele este să le expuneți la soare cât mai puțin timp posibil. Dacă aveți posibilitatea, întrerupeți munca în perioada prânzului pentru a evita cele mai mari temperaturi din zi. De asemenea, vă recomandăm să depozitați echipamentele în locuri ferite de razele soarelui pentru a limita expunerea.

  1. Verificați display-ul din cabina operatorului

Odată cu creșterea temperaturilor, ar trebui să acordați o atenție deosebită afișajelor din utilajelor. Dacă sistemul dvs. prezintă semne că aparatul are nevoie de o pauză, mutați utilajul la umbră. Încercați să evitați utilizarea echipamentul la maxim când există avertismente clare că sistemele sale sunt supraîncălzite.

intretinere utilaje constructii

  1. Acordați-i timp utilajului să se răcească

Înainte de a opri complet echipamentul, lăsați motorul să funcționeze în relanti câteva minute. Dacă aveți acces la umbră, efectuați această răcire în zone ferite de razele soarelui. Deoarece excesul de căldură va face ca utilajul să funcționeze mai greu, modulul relanti va permite sistemelor motorului să se oprească încet și în siguranță. O oprire treptată poate preveni deteriorarea motorului, în special a turbocompresorului.

  1. Umpleți rezervorul de combustibil la sfârșitul zilei

Problemele legate de combustibil apar frecvent în lunile mai calde. Vă sfătuim să vă alimentați utilajele de construcții întotdeauna la sfârșitul zilei, dacă este posibil. Dacă este necesară alimentarea cu combustibil, operatorii riscă să apară coduri de eroare și probleme de funcționare în cea mai caldă perioada a zilei. Combustibilul fierbinte dintr-un utilaj atrage aerul umed și, dacă se infiltrează în rezervor, se poate amesteca cu combustibilul. Aceasta ar putea fi o problemă costisitoare dacă trece neobservată sau se întâmplă frecvent.

lucrari in constructii vara

  1. Aveți grijă de operatorii dumneavoastră

Utilajele nu pot funcționa fără operatori, cel puțin marea majoritate a echipamentelor. În perioadele cu temperaturi ridicate, asigurați-vă că operatorii au suficientă apă la dispoziție, sunt echipați corespunzător și fac suficiente pauze. În acest fel, ei vor fi în siguranță și vor avea performanțe mai bune pe tot parcursul zilei.

Echipa UTILBEN Service vă stă la dispoziție cu servicii profesionale de întreținere și reparații pentru utilajele dumneavoastră. Ne puteți contacta la 0733 040 000 sau la [email protected] pentru a programa o revizie sau dacă aveți nevoie de o intervenție.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )