campaign-notification campaign-notification

Cum operezi in siguranta un tractor nou cu incarcator frontal KIOTI

Publicat de 23/02/2022

tractor cu încărcător frontal, tractor cu încărcător, tractor cu incarcator, tractoare cu încărcător, braț încărcător pentru tractor, braț încărcător tractor, tractor nou, tractor nou cu incarcator frontal, tractoare noi, tractoare noi Kioti

Aflați din aticolul Utilben care sunt metodele prin care puteți opera în siguranță un tractor cu încărcător frontal Kioti.

Manevrarea în siguranță a unui tractor nou cu încărcător frontal KIOTI 

Aflați care sunt aceste reguli din articolul următor.

Întreaga serie de tractoare noi KIOTI din oferta UTILBEN au opțiunea de a fi echipate cu încărcător frontal. Acest atașament se folosește de sistemul hidraulic al tractorului pentru a vă ajuta să efectuați mai multe categorii de lucrări.

Încărcătorul frontal este unul dintre cele mai utile atașament pe pentru tractoare. Cu ajutorul acestuia, puteți ridica și muta pământ, pietriș, gunoi de grajd sau zăpadă. Printr-o simplă înlocuire a cupei cu o lamă de zăpadă, tractorul dvs. devine un veritabil plug pentru deszăpezire. Dacă atașați furci pentru paleți la încărcător, tractorul dvs. devine un încărcător telescopic. Dacă aveți nevoie de un ajutor vrednic pentru balotarea și manipularea fânului, puteți monta o cupă graifer pentru baloți pe încărcător. Iar dacă aveți de ridicat bușteni sau crengi groase, puteți monta o cupă graifer care vă va ajuta să curățați ferma de material lemnos. 

Cu toate acestea, alături de utilitatea incontestabilă a unui tractor cu încărcător frontal, există și anumite riscuri asociate folosirii unui astfel de atașament. Aceste riscuri pot fi evitate prin respectarea unui set de reguli.

Cum manevrați un tractor nou cu încărcător frontal KIOTI în condiții de maximă siguranță

Instalarea unui încărcător frontal ca atașament pentru tractor va schimba centrul de greutate al utilajului. Când brațele încărcătorului frontal sunt ridicate, centrul de greutate al tractorului se află mai sus și poziționat mai aproape de roțile din față. Astfel, stabilitatea tractorului este redusă, crescând astfel șansele de răsturnare a utilajului.

Ce trebuie să faceți înainte de a porni un tractor nou KIOTI cu încărcător:

  • Înainte de a lucra cu tractorul echipat cu încărcător frontal, asigurați-vă că ați fost instruit și cunoașteți bine funcționalitatea utilajului și a atașamentelor acestuia. 
  • Coborâți încărcătorul la sol, înclinați-l înainte, opriți motorul și blocați frânele înainte de a părăsi cabina operatorului.
  • Asigurați-vă că a aveți suficient spațiu de desfășurare atunci când tractorul cu încărcător este în funcțiune.
tractor nou cu incarcator frontal

Sfaturi de siguranță pentru operarea unui tractor nou cu încărcător frontal:

Cele mai frecvente riscuri în operarea unui tractor nou cu încărcător frontal includ răsturnarea acestuia sau accidentarea celor din apropierea utilajului. Vă prezentăm patru practici de siguranță pentru a evita dezechilibrele de greutate și alte pericole asociate cu operarea unui tractor KIOTI cu încărcător frontal.

Ce să faceți pentru a opera în siguranță un tractor nou cu încărcător:

  • Transportarea unei sarcini în pantă - În această situație, trebuie să mențineți cupa cât mai jos posibil. Acest lucru îi oferă tractorului un centru de greutate mai jos pentru a oferi mai multă stabilitate și pentru a evita răsturnarea. Nu poziționați niciodată tractorul paralel pe pantă, ci doar perpendicular, cu fața orientată fie în sus, fie în jos. Când deplasați utilajul cu o încărcătură, conduceți înainte doar dacă vă îndreptați în sus, dar dacă mergeți în jos cu încărcătura, deplasați-vă în marșarier. 
  • Operarea unui tractor pe teren accidentat - Când folosiți tractorul pe un teren accidentat, cu cât este mai neuniform, cu atât trebuie să fiți mai atent. Pentru a preveni mișcările bruște, asigurați-vă că evitați găurile, pietrele și alte obstacole similare, având totodată în vedere obiectele de deasupra utilajului. Înainte de a ridica o sarcină, asigurați-vă că vă aflați pe un teren stabil, altfel vă puteți răsturna chiar și atunci când utilajul este nemișcat.
  • Fiți atent la obiecte aeriene atunci când încărcătorul este ridicat.
  • Mențineți viteza de deplasare mică.
  • Mențineți atașamentul la un nivel cât mai jos, fără a atinge solul.
  • Conduceți tractorul în linie dreaptă în timp ce încărcați cupa și mențineți încărcătura din cupă în echlibru.
  • Mergeți cât mai aproape de locul în care veți descărca materialele din cupa încărcătorului frontal înainte de a-l ridica.
  • Operați și întoarceți tractorul la viteze mici
  • Demontați încărcătorul de pe tractor atunci când nu îl utilizați, dacă e posibil.
  • Utilizați un încărcător frontal sau alte atașamente numai în scopul pentru care au fost construite. Spre exemplu, nu folosiți acest atașament pentru a îndepărta stâlpii de gard, pentru remorcare sau pentru a doborî ceva.
tractoare noi cu incarcator

Ce să nu faceți când operați un tractor nou cu încărcător:

  • Nu vă deplasați cu încărcătorul în poziție ridicată
  • Nu lăsați încărcătorul într-o poziție ridicată
  • Nu stați și nu lucrați sub un încărcător ridicat
  • Nu acţionaţi comenzile decât dacă sunteţi aşezat pe scaunul operatorului
  • Nu faceți mișcări bruște sau sacadate cu tractorul 
  • Nu vă deplasați înainte cu tractorul dacă trebuie să coborâți cu o încărcătură în pantă
  • Nu încercați să încărcați cupa și să întoarceți utilajul în același timp. Lovirea unui obiect solid ar putea răsturna cu ușurință tractorul.
  • Nu vă întoarceți cu o sarcină ridicată deasupra tractorului. O întoarcere rapidă poate răsturna tractorul.
  • Nu permiteți nimănui să se urce sau să lucreze în cupa unui încărcător frontal.
  • Nu lăsați încărcătorul frontal în poziție ridicată.

Concluzii

Există câteva reguli de bază pentru a putea manevra un tractor nou cu încărcător frontal în condiții de siguranță. Acestea stau la baza fiecărei lucrări agricole de succes și vor spori durata de viață a tractorului.

Dacă aveți nevoie de un tractor cu încărcător frontal, atunci tractoarele KIOTI sunt utilajele căutate. Vedeți toata gama de tractoare cu încărcător frontal KIOTI pe siteul www.utilben.ro/kioti


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )