campaign-notification campaign-notification

Cum să-ți vinzi cu ușurință utilajul second-hand

Publicat de Utilben15/01/2021

vand utilaje, vanzare utilaje, cum imi vand utilajul, cum pot vinde utilajele, licitatie utilaje, companie licitatii utilaje, unde vand utilajele

Vrei sa-ti vinzi rapid si usor utilajele? Iti prezentam mai multi factori de luat in cacul pentru a-ti putea transforma flota de utilaje in bani.

Vânzările de utilaje second-hand

Vânzările de utilaje second-hand vor cunoaște o creștere constantă în următoarea perioadă, estimează specialiștii, din cauza scăderii puterii de cumpărare și a nesiguranței în ceea ce privește viitorul. Cumpărătorii au în continuare nevoie de utilaje, dar nu mai vor să cheltuiască sume mari de bani. Totodată, alternativa este orientarea pieței către utilaje noi mai puțin cunoscute, care le oferă cumpărătorilor un bun raport calitate-preț.

 

Orice vânzător vrea să obțină cel mai bun preț posibil din vânzarea utilajului de care nu mai are nevoie sau pe care vrea să îl schimbe cu un model mai nou. Secretul obținerii unui preț bun este expunerea de care beneficiază utilajul tău, implicit, numărul de oameni la care ajunge anunțul de vânzare.

Pe lângă site-urile arhicunoscute care preiau anunțuri de vânzare pentru tot felul de produse, poți apela la o companie de licitații care să se ocupe de comercializarea utilajului tău și care să îl prezinte unei audiențe specializate. Pe scurt, acelor oameni care se află în căutarea unui echipament ca al tău. Problema cu site-urile notorii de vânzare-cumpărare este că atrag și oameni neavizați sau pe acei cumpărători care își doresc alt gen de produs. Avantajele unei platforme de licitații de utilaje pot fi descoperite pe www.colosus.ro.

 

Evitarea unei vânzări directe înseamnă economie de timp și, mai ales, economisire de bani. O platformă de licitații îți oferă toate serviciile de care ai nevoie, pentru a te scăpa de griji. De la servicii de promovare, constatare tehnică, întocmire documentație, până la virarea în contul tău a banilor obținuți din vânzarea utilajului.

În articolele precedente, am subliniat importanța efectuării unei inspecții tehnice înainte de achiziționarea oricărui echipament, fie agricol sau de construcții. Asta înseamnă că tu, în calitatea ta de vânzător de utilaje, trebuie să fii dispus să te întâlnești cu un număr mare de clienți și să fii disponibil la orice oră să preiei telefoanele potențialilor cumpărători și să le răspunzi la „n” întrebări. Asta se traduce în timp pierdut, stres și nervi, cel mai adesea.

 

Produsul tău trebuie prezentat într-o manieră convingătoare

Produsul tău trebuie prezentat într-o manieră convingătoare și anunțul de vânzare trebuie să se distingă în fața ofertei masive de utilaje aflate la vânzare pe site-urile consacrate. În schimb, dacă vei lucra cu o companie de licitații, acolo nu vei mai avea sute de contracandidați.

 

Odată ce te-ai decis să vinzi un utilaj, păstrarea acelui echipament în curtea ta înseamnă o gaură în buget. Cu fiecare zi, săptămână sau lună în care utilajul nu se vinde, va trebui să cheltui bani cu depozitarea, mentenanța, inspecția și, eventual, cheltuieli de marketing și de promovare a anunțului de vânzare.

Orice modalitate de vânzare ai alege, este deosebit de important să fii sincer și transparent în ceea ce privește starea de funcționare a utilajului. Prin oferirea unor informații veridice, vei obține încrederea cumpărătorilor și vei obține, totodată, un preț bun de vânzare. Ajută dacă ai un jurnal al utilajului, în care ți-ai notat intervalul reviziilor sau pieselor schimbate. Perioadele de service și mentenanță trebuie să fie scoase în evidență și pot atârna greu în decizia de cumpărare.

Pe lângă un raport tehnic detaliat, ajută ca imaginea utilajului să fie una bună. Aici, includem poze de înaltă rezoluție, de preferință, făcute de un fotograf profesionist. Totodată, un utilaj nu va atrage clienți dacă nu arată bine, indiferent de vechime sau prețul cerut. Este indicat ca echipamentul să fie cosmetizat înainte să fie listat la vânzare. Asta înseamnă să revopsești zonele zgâriate și să înlocuiești eventualele componente avariate. Bineînțeles, o curățare exterioară și o împrospătare a interiorului sunt absolut necesare.

 

Dacă ai ales varianta unei companii de licitații de utilaje, trebuie să verifici mai multe aspecte înainte de a alege firma parteneră. Interesează-te asupra costurilor pe care trebuie să le suporți pentru a-ți lista utilajul pe platformă, asigură-te că acea companie de licitații are vechime pe piață și experiență în domeniu, vorbește cu un reprezentant al firmei și stabilește un preț minim al utilajului tău.

 

În concluzie, nu uita de importanța cercetării pieței, pregătirii utilajului, transparenței în comunicare și verificării tehnice. Dacă toate astea sunt făcute ca la carte, tranzacția va reprezenta un real succes!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )