campaign-notification campaign-notification

De ce sa alegi un stivuitor telescopic pentru proiectele tale

Publicat de UTILBEN18/12/2023

stivuitor telescopic, stivuitor telescopic second hand

Iata cateva motive pentru care alegerea unui stivuitor telescopic este avantajoasa

Dacă lucrezi în domeniul construcțiilor și încă nu ești hotărât în privința utilajelor pe care să le folosești, îți recomandăm să lecturezi acest articol în speranța că îți vom putea oferi și o astfel de perspectivă. Așadar, pe parcursul acestui articol ne-am propus să-ți prezentăm câteva motive pentru care ar trebui să alegi un stivuitor telescopic pentru realizarea proiectelor tale.

Iată care sunt principalele puncte pe care le vom aborda:

  • Activități în care poți folosi un stivuitor telescopic;
  • Avantajele utilizării unui stivuitor telescopic;
  • Cum poți transforma un stivuitor telescopic într-unul multifuncțional.
  • Care sunt cele mai populare mărci de stivuitor telescopic.

stivuitor telescopic

Activități în care poți folosi un stivuitor telescopic

Un stivuitor telescopic este un utilaj care se folosește în principiu pentru activități care implică ridicarea și manipularea încărcăturilor de mare greutate. Datorită brațului extensibil pe care îl are în dotare, vei putea să transporți sau să manipulezi diverse mărfuri sau materiale atât la înălțime, cât și dintr-un loc în altul.

Iată câteva lucrări pe care le poți efectua cu ajutorul unui stivuitor telescopic: diverse sarcini în domeniul construcțiilor, activități în industria minieră și forestieră, activități în depozite, activități în porturi sau alte puncte de colectare/descărcare precum aeroporturi. În esență orice activitate care implică ridicarea și manipularea încărcăturilor.

Avantajele utilizării unui stivuitor telescopic

Principalele avantaje ale utilizării unui stivuitor telescopic pentru efectuarea a diverse proiecte sunt:

  • În funcție de mărimea stivuitorului telescopic, acesta poate ajunge să ridice încărcătura la înălțimi cuprinse între 4 - 20 metri.
  • Sunt compatibile cu o serie impresionantă de atașamente, deci pot fi multifuncționale.
  • Pot fi utilizate în multiple activități: construcții, industria minieră și forestieră, depozite, porturi, etc.
  • În medie, greutatea standard de ridicare pe care o poate ridica un stivuitor telescopic este de 2 - 5,5 tone.
  • Sunt ușor de manevrat și versatile.
  • Oferă performanță și stabilitate superioară atunci când se lucrează pe diverse suprafețe, precum teren accidentat sau denivelat.

stivuitor telescopic second hand

Cum poți transforma un stivuitor telescopic într-unul multifuncțional?

Unul din principalele avantaje ale unui stivuitor telescopic este faptul că, este compatibil cu o serie de atașamente care îți permit să realizezi mai multe activități doar cu un singur utilaj. Așadar, în mod standard și cel mai uzual, un stivuitor telescopic este dotat cu atașamente tip furci care permit ridicarea paleților sau containerelor. Totuși în funcție de specificul sarcinii poți atașa echipamente precum: cupe, braț de ridicare, cupe graifer, cârlig de ridicare, măturătoare sau platforme de lucru.

Care sunt cele mai populare mărci de stivuitor telescopic?

Printre cele mai populare mărci de stivuitor telescopic second hand se numără: Manitou, JCB, Caterpillar, Merlo sau Genie. 

stivuitor telescopic

Concluzie 

În concluzie, alegerea unui stivuitor telescopic pentru realizarea activităților este o variantă avantajoasă din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele ar fi capacitatea de ridicare și înălțimea impresionantă care în unele cazuri poate înlocui sarcinile unei macarale. Iar un alt punct forte este posibilitatea de a realiza mai multe sarcini cu același utilaj dar cu atașamente diferite, precum: ridicarea mărfurilor cu ajutorul furcilor, încărcarea pământului excavat sau a diverse materiale cu ajutorul unei cupe, și așa mai departe.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )