campaign-notification campaign-notification

Excavatoare pe roți sau excavatoare pe șenile?

Publicat de 09/10/2020

excavatoare pe roți, excavatoare pe șenile, excavatoare cu roți, excavatoare cu șenile, excavator cu roți, excavator șenilat

Cum alegi între un excavator cu roți sau un excavator cu șenile - îți prezentăm 6 lucruri de considerat inainte de a achiziționa unul dintre aceste utilaje de construcții.

Unul dintre cele mai populare utilaje de construcții este, pe bună dreptate, excavatorul. 

În ziua de azi, orice antreprenor care deține un șantier sau orice operator care este responsabil pentru săpare, extragerea și mutarea materialelor, știe foarte bine că multitasking-ul este cheia succesului. Într-un șantier, operatorii de utilaje trebuie să jongleze cu mai multe roluri, iar acest lucru este valabil și pentru utilajele folosite. Excavatoarele pe roți sau pe șenile sunt utilajele perfecte pentru munca diversificată în șantier, având capacitatea de a săpa, ridica, sparge și muta diverse materiale.

 

Excavatoarele pe roți devin din ce în ce mai populare.

Această popularitate în creștere se datorează mobilității, utilizării ecologice și productivității de care dau dovadă. Cu toate acestea, există contexte în care excavatoarele pe șenile sunt utilajele recomandate, și alte situații în care nu v-ați putea în niciun chip desfășura activitatea fără un excavator pe roți.

Dacă încercați să decideți între a achiziționa un excavator cu șenile și unul cu roți, există 6 lucruri pe care vă recomandăm să le luați în considerare:

 

1. Natura muncii întreprinse

Excavatoarele pe șenile sunt excelente în site-urile în care protejarea terenului nu constituie o problemă. Ele sunt un instrument puternic pentru prelucrarea terenului nou, pentru curățare și săpare.

Dacă sunteți în căutarea unui utilaj mai versatil și mai puternic decât un buldoexcavator pentru a lucra în zone pavate sau urbane, atunci excavatoarele cu roți sunt cele mai eficiente.

 

2. Tipul terenului pe care urmează să lucrați

Excavatoarele pe șenile sunt mai bune pentru terenuri moi, neuniforme. Excavatoarele cu roți au brațe de stabilizare și lamă de buldozer pentru a oferi stabilitate în timpul lucrului. Cu toate acestea, șenilele asigură o distribuție uniformă a greutății în timpul operării. Excavatorul pe șenile are un centru de greutate mai jos, ceea ce îl face mai potrivit pentru lucrul pe teren abrupt. Dacă site-ul de lucru este deosebit de dur sau pietros, spre deosebire de roți, șenilele nu vor fi străpunse de pietre sau alte materiale tari și ascuțite.

Pentru lucrări rutiere, urbane sau pentru poduri, excavatoarele cu roți constituie o alternativă mult mai ușor de manevrat și transportat până la site-ul de lucru. Acestea pot fi pur și simplu conduse dintr-un loc într-altul, și pot fi operate în siguranță pe terenuri urbane, pavate, și finisate, fără a cauza deteriorarea asfaltului sau betonului. Cu accesorii universale, acestea sunt capabile de același tip de sarcini precum excavatoarele pe șenile și dețin aceeași capacitate ridicare și săpare.

 

3. Dimensiunea

Ambele excavatoare, fie că este vorba de cele pe roți sau cele pe șenile, sunt disponibile în diferite dimensiuni. Indiferent dacă alegeți un excavator pe șenile sau pe roți, este întotdeauna important să vă asigurați că alegeți dimensiunea potrivită a utilajului pentru munca dvs. Dacă nu sunteți sigur ce dimensiune ar funcționa cel mai bine, echipa Utilben vă poate oricând ajuta cu recomandări.

 

4. Stabilitatea

Excavatoarele pe roți și pe șenile sunt comparabile ca stabilitate în timpul lucrului. Excavatorul cu roți folosește stabilizatoare pe utilaj pentru a-l menține stabil. Stabilitate suplimentară este oferită atunci când lama de buldozer cu care e echipat este coborâtă.

 

5. Transportul

Excavatoarele pe șenile necesită mai multă îngrijire și, în cele mai multe cazuri, va fi nevoie de un echipament suplimentar pentru a le transporta înafara site-ului de lucru. Dacă site-ul permite ca excavatorul pe șenile să rămână în aceeași zonă, fără a fi nevoie să fie mutat în altă parte, atunci șenilatul poate fi o alegere excelentă.

Excavatoarele cu roți sunt recomandate dacă doriți să mutați echipamentul între site-urile de lucru pentru a minimiza timpii morți, mai ales dacă echipamentul va trebui să circule pe drumurile orașului. Brațul hidraulic dublu permite retragerea completă a acestuia pentru o vizibilitate mai mare în timpul ce operatorul conduce utilajul.

 

6. Bugetul

Excavatoarele cu roți pot fi mai scumpe decât cele pe șenile. Cu toate acestea, atunci când ne uităm la întreținerea pe termen lung, excavatoarele cu roți costă mai puțin. Șasiul acestora suferă mult mai puține daune, este mai ușor de schimbat piesele, iar roțile și frânele rezistă mai mult timp și sunt mai ieftin de înlocuit.

Excavatoarele pe roți pot fi, de asemenea, mai greu de găsit atunci când doriți să închiriați, deoarece în prezent nu sunt atât de populare. Odată cu creșterea popularității, acestea pot deveni mai disponibile pe piața de închirieri.

 

Excavatorul cu roți este mult mai potrivit pentru lucrări specifice. Dacă va dura de două ori mai mult timp pentru a face treaba cu un excavator pe șenile, atunci alocarea bugetului pentru achiziționarea echipamentului mai bun poate fi mai sigură, mai eficientă și o utilizare mai bună a banilor pe termen lung.

Indiferent dacă alegeți un excavator pe șenile sau cu roți pentru locul de muncă, asigurați-vă că aveți toate informațiile necesare pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză, având în vedere siguranța și eficiența.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )