campaign-notification campaign-notification

Miniincarcator pe senile sau miniincarcator pe roti?

Publicat de UTILBEN21/03/2023

miniincarcator pe roti, miniincarcator pe senile, miniincarcator, miniincarcatoare, miniincarcatoare pe roti, miniincarcatoare pe senile, miniincarcator cu senile, miniincarcator cu roti

Aflati ce utilaj trebuie sa alegeti dintre un minincarcator pe roti si un miniincarcator pe senile, in functie de aplicatiile acestora si lucrarile dvs.

Ce alegeți dintr un miniîncărcător pe șenile sau un miniîncărcător pe roți?

Miniîncărcătoarele sunt un element de bază pe șantierele de construcții de toate dimensiunile. Pot efectua o varietate de sarcini, precum terasare, ridicare sau săpare, și pot fi utilizate în aplicații variate, de la amenajarea terenurilor până la îndepărtarea resturilor din șantier. Există două tipuri de miniîncărcătoare din care puteți alege: miniîncărcătoare pe roți și miniîncărcătoare pe șenile.

Cele două categorii de utilaje îndeplinesc în general aceleași funcții și pot fi interschimbabile, în anumite contexte. Cu toate acestea, există și diferențe importante între cele două categorii de utilaje. Tipul de miniîncărcător pe care îl alegeți poate avea un impact semnificativ asupra succesului proiectului dvs., așa că este important să înțelegeți funcțiile fiecăruia.

Pentru a vă ajuta să decideți dacă trebuie să alegeți un miniîncărcător pe roți sau un miniîncărcător pe șenile este pentru lucrările dvs, vă vom explica cum funcționează fiecare și vom acoperi diferențele cheie dintre cele două.

Principalele diferențe dintre un miniîncărcător pe șenile sau un miniîncărcător pe roți

  1. Ce este un miniîncărcător pe roți?

Acesta e un utilaj compact conceput în primul rând pentru săpături și amenajarea teritoriului. Funcționează pe patru roți, iar pe brațul încărcător frontal pot fi conecta la mai multe atașamente, inclusiv găleți, freze de zăpadă și furci pentru paleți. Deoarece roțile sunt fixate pe osii blocate, un operator de miniîncărcător pe roți trebuie să mărească viteza roților pe o parte pentru a coopera utilajul.

Aplicații:

Lucrări mici de săpat și amenajare a teritoriului

miniincarcator pe roti

Avantaje miniîncărcător pe roți

Orice miniîncărcător pe roți va funcționa excelent pe suprafețe plane, cum ar fi pământul tare, asfaltul sau betonul. Aceste utilaje se mișcă mult mai repede pe aceste suprafețe decât miniîncărcătoarele pe șenile. Prin urmare, pot acoperi mai mult teren în mai puțin timp.

Miniîncărcătoarele pe roți sunt de obicei utilizate pe suprafețe amenajate, unde miniîncărcătoarele pe șenile nu ar da un randament foarte bun.

Aceste utilaje aduc costuri de achiziționare și de întreținere cu mult mai mici decât cele pe șenile.

Dezavantaje miniîncărcător pe roți

Greutatea unui miniîncărcător pe roți este distribuită doar între patru puncte de contact, mai exact, în zona anvelopelor. Asta înseamnă că utilaju se poate scufunda sau împotmoli în suprafețele noroioase. Iar pe o suprafațele prea aspre, anvelopele riscă să explodeze. De asemenea, anvelopele se uzează mai repede decât șenile.

Mentenanță miniîncărcător pe roți

Pentru a întreține corespunzător anvelopele unui miniîncărcător pe roți, există câteva recomandări. Întreținerea preventivă a anvelopelor include umflarea adecvată, inspecția regulată pentru a verifica dacă există fisuri sau reziduuri. 

miniincarcatoare pe roti

Miniîncărcătoare pe roți disponibile la Utilben:

Utilben vă pune la dispoziție 3 modele de miniîncărcătoare pe roți, puternice și compacte, care pot fi utilizate în spații înguste fără probleme:

Miniîncărcător Sunward SWL 2830
  • Greutate: 2,83 tone
  • Capacitate de încărcare: 750 kg
  • Putere: 65 cai putere
  • Înălțime de descărcare: 2,32 metri
Miniîncărcător Sunward SWL 3230
  • Greutate: 3,45 tone
  • Capacitate de încărcare: 1,1 tone
  • Putere: 74 cai putere
  • Înălțime de descărcare: 2,4 metri
Miniîncărcător Sunward SWL 4038
  • Greutate: 3,65 tone
  • Capacitate de încărcare: 1,3 tone
  • Putere: 74 cai putere
  • Înălțime de ridicare cu cupa paralelă cu solul: 3,05 metri

miniincarcator pe senile

  1. Ce este un miniîncărcător pe șenile?

Un miniîncărcător pe șenile este un utilaj foarte asemănător ca mărime cu un miniîncărcătoarele pe roți și îndeplinesc multe dintre aceleași funcții, dar greutatea lor și tracțiunea adăugată le fac mai capabile să se deplaseze pe teren alunecos sau denivelat. Încărcătoarele pe șenile vin în mai multe dimensiuni și pot îndeplini o varietate de sarcini, inclusiv terasare, excavare și demolare.

Aplicații:

Lucrări de terasare care necesită tracțiune și stabilitate sporite.

Avantaje miniîncărcător pe șenile

Distribuția optimizată a greutății împreună cu transferul greutății la sol mai mic le fac ideale pentru terenuri neuniforme, umede sau înzăpezite, dar și pentru pentru pietriș sau nisip. În loc să se împotmolească pe suprafețele moi, miniîncărcătoarele pe șenile pot lucra fără probleme pe aceste categorii de terenuri. De asemenea, aceste utilaje compacte sunt mult mai stabile chiar și în lucrările efectuate în pantă, comaparativ cu miniîncărcătoarele pe roți sau alte echipamente.

Un miniîncărcător pe șenile asigură o operare mai lină față de omolgul său pe roți. Acestea oferă mai multă forță de rupere și de ridicare pe suprafețe moi, fără a compacta solul.

Dezavantaje miniîncărcătoare pe șenile

Un miniîncărcător pe șenile nu este alegerea cea mai bună în cazul în care lucrările dvs. vor avea loc pe beton sau asfalt. Cu toate că miniîncărcătoarele pe șenile marca Sunward pot fi utilizate pe aceste suprafețe datorită șenilelor de cauciuc, vă recomandăm să optați pentru miniexcavatoare pe roți în cazul lucrărilor pe suprafețe din asfalt sau beton. 

Utilajele pe șenile se vor mișca mult mai încet, iar rapiditatea și manevrabilitatea sunt aspecte importante în lucrările de acest tip.

Mentenanță miniîncărcător pe șenile

Miniîncărcătoarele pe șenile necesită o întreținere extensivă comaparativ cu cele pe roți. Verificarea acestora va dura mai mult timp, acestea necesitând o inspecție minuțioasă. De asemenea, aceste utilaje se curăță mai greu față de miniîncărcătoarele pe șenile. 

Iar, spre deosebire de miniîncărcătoarele pe roți, șenilele sunt mai dificil de înlocuit decât anvelopele.

Miniîncărcătorul pe șenile disponibil la Utilben:

Utilben vă prezintă un miniîncărcătoare pe șenile care vă va ajuta să faceți față cu brio în orice lucrare pe teren denivelat, unde e nevoie de un utilaj puternic și stabil:

Miniîncărcător Sunward SWTL 4538
  • Greutate: 4,4 tone
  • Capacitate de încărcare: 1,2 tone
  • Putere: 74 cai putere
  • Înălțime de basculare: 2,47 metri

Concluzii

Înainte de a cumpăra sau a închiria un miniîncărcător pe roți sau un miniîncărcător pe șenile Sunward, asigurați-vă că luați în considerare care este cel mai potrivit pentru lucrările dvs. Miniîncărcătoarele pe roți sunt o alegere accesibilă pentru lucrări mai mici sau medii, ideale pentru suprafețe plane. Iar miniîncărcătoarele pe șenile sunt perfecte pentru terenurile denivelate și în lucrările care necesită utilaje compacte, dar puternice.

Dacă aveți nevoie de un miniîncărcător, vă invităm să vizitați site-ul www.sunward.ro sau www.utilben.ro unde veți găsi o gama variată de echipamente. De asemena, ne puteți contacta la numărul de telefon 0733 040 000 sau prin email la [email protected]


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )