campaign-notification campaign-notification

Picoane noi sau picoane second-hand

Publicat de Utilben04/05/2020

picoane, picoane noi, picon nou, picoane hidraulice, picoane second-hand, picon nou, picoane TECNA, picon second-hand

Inainte de a alege un picon eficient pentru lucrarile dvs. de demolare, trebuie sa luati in calcul avantajele picoanelor noi si sa cunoasteti riscurile achizitionarii de picoane second-hand.

Picoanele hidraulice

Picoanele hidraulice sunt atașamente de percuție care pot fi montate pe diferite tipuri de utilaje cu scopul de a demola diverse structuri prin spargerea de roci, beton armat sau asfalt. Comparându-le cu picoanele manuale, acestea au o precizie mult mai ridicată și o forța de impact mai mare. Picoanele sunt alimentate de un sistem hidraulic auxiliar de la utilajul pe care sunt montate, care este prevăzut cu o supapă acționată cu piciorul în acest scop.

În ziua de azi, există o multitudine de picoane care diferă în ceea ce privește greutatea, dimensiunea și utilizarea. De asemenea, există și alți factori prin care picoanele se diferențiază, precum nivelul de performanță, fiabilitatea, garanția sau serviciile conexe oferite de către producător / dealer.

 

Care sunt riscurile achiziționării unui picon second-hand?

 

Fiecare picon este proiectat pentru o anumită aplicație, singurul lucru pe care îl au în comun fiind construcția durabilă din oțel. Cu toate acestea, adesea observăm că lucrările în cadrul cărora au fost utilizare anumite picoane second-hand nu corespund cu lucrările pentru care aceste picoane au fost construite. Spre exemplu, unii operatori folosesc picoane de dimensiuni prea mici pentru aplicații în care este nevoie de picoane mari. Sau se întâmplă ca aceștia să folosească picoane destinate spargerii rocilor pentru a distruge construcții din beton sau asfalt. De asemenea, de multe ori uzura piconului se datorează ruginii, aceasta provenind dintr-o utilizare a piconului în medii umede, fără ca piconul să fi fost în prealabil prevăzut cu un strat de protecție.

Toate aceste întrebuințări eronate ale picoanelor second-hand pot duce la un grad ridicat de uzură după un timp scurt de utilizare, la defecțiuni ale cuiului piconului sau chiar la probleme care vor afecta în scurt timp utilajele pe sunt montate.

Așadar, achiziționarea unui picon second-hand aduce cu sine o serie de riscuri pe care vă recomandăm să le evitați pentru a vă proteja utilajele de defecțiuni, pentru a evita scăderea productivității și a eventualelor probleme în cadrul șantierului care pot fi cauzate de picoanele second-hand.

 

Care sunt avantajele picoanelor noi în comparație cu picoanele second-hand?

Utilizarea unui picon performant și rezistent poate face ca operațiunile de demolare să se desfășoare cu efort minim și productivitate maximă. Alegerea unui picon nou în detrimentul unui picon second-hand va fi întotdeauna o alegere înțeleaptă. În cele ce urmează vă vom explica de ce spunem acest lucru.

Picoanele noi au principalul avantaj, evident de altfel, al lipsei uzurii în comparație cu picoanele second-hand care pot prezenta urme ireparabile de uzură care vă va afecta în mod negativ munca. Tehnologia în domeniul picoanelor a avansat semnificativ în ultimii ani, iar picoanele de ultimă generație – precum picoanele noi de la TECNA – vă pot ajuta să terminați munca mult mai rapid, mai eficient și veți fi sigur că picoanele achiziționate vor putea fi folosite la capacitate maximă timp îndelungat.

Menționăm aici picoanele noi TECNA, atât datorită experienței acumulate în cele 2 decenii de existență pe piața picoanelor hidraulice, cât și mulțumită tehnologiei avansate pe care TECNA au adoptat-o în dezvoltarea fiecărui tip de picon – de la picoane de categorie ușoară, până la picoanele hidraulice de categorie medie sau grea.

 

Care sunt avantajele picoanelor noi TECNA în comparație cu picoanele second-hand?

În cei 25 de ani de existență, TECNA au acumulat experiența și expertiza necesară pentru a obține 5 brevete proprii și pentru a crea un design inovator pentru picoanele comercializate, design definit prin simplificarea structurii picoanelor. Vă prezentăm mai jos principalele avantaje ale picoanelor noi TECNA:

  • 12 luni Garanție la oricare din picoanele TECNA, utilizând kiturile de întreținere de la acest producător
  • Peste 15.000 piese de schimb compatibile și disponibile în stoc
  • Consultanță tehnică de specialitate oferită de către specialiștii UTILBEN
  • Costuri de întreținere mici pentru primii ani de utilizare
  • Performanță cu mult mai ridicată comparativ cu picoanele second-hand
  • Starea tehnică excelentă – picoane 100% funcționale
  • Fiabilitate ridicată - mai puține componente față de picoanele convenționale, demontarea ușoară a piconului, iar componentele de uzură sunt ușor accesibile chiar și de pe șantier
  • Brevetele TECNA vă permit să aveți cu 50% mai puține componente, în comparație cu picoanele concurente - Designul picoanelor TECNA permite doar 2 componente în mișcare față de cele aproape 20 ale competitorilor
  • Tehnologie inovatoare și standarde superioare de fiabilitate
  • Experiență de 10 ani în producția picoanelor TECNA - la modelul de 200 kg, compatibil cu excavatoare între 2.800 kg și 4.500 kg

 

În timp ce alți producători de picoane se bazează pe aceleași tehnologii când vine vorba de producția de picoane, TECNA nu s-a temut niciodată de a produce tehnologii inovatoare prin investiții constante în cercetare și dezvoltare. Inovarea și durabilitatea sunt caracteristicile principale care definesc orice picon TECNA.

Brevetele TECNA se concentrează pe creșterea fiabilității picoanelor și eficientizare prin reducerea numărului de componente, și pe găsirea unor soluții simple, dar ingenioase care duc la avantaje evidente în comparație cu picoanele second-hand, sau chiar comparând cu picoanele noi convenționale:

-          transmisie a energiei de impact mai bună de la piston la cui

-          fiabilitate mecanică crescută

-          zgomot redus

-          grad înalt de eficiență

-          energie de impact crescută

-          durată de viață mai mare

-          mai ușor și mai ieftin de întreținut

 

 

Pentru a concluziona, recomandarea noastră este să optați întotdeauna pentru picoane noi în locul picoanelor second-hand pentru a vă asigura că munca va fi dusă la bun sfârși fără dificultăți. Iar pentru a atinge de performanțe de top, vă recomandăm picoanele noi TECNA.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )