campaign-notification campaign-notification

Pompa de injecție: componenta importanta a motorului

Publicat de Utilben12/05/2021

pompă de injecție motor, pompă de injecție motoare utilaje, pompă de alimentare, sistem de alimentare motor, pompe de injecție, pompe injecție, piese de motor utilaje

Pompa de injectie este un component important al motorului, afla de ce si cum poti sa ii prelungesti durata de viata.

Cel mai important element al oricărui utilaj este motorul acestuia. Motorul trebuie să fie întotdeauna în stare bună de funcționare pentru ca echipamentul să-și poată îndeplini sarcinile. 

Pentru a menține motorul în cea mai bună formă, trebuie să aveți în vedere o componentă foarte importantă a acestuia, și anume pompa de injecție, fără de care motorul nu ar putea funcționa, fiind o componenta importanta pentru acesta.

 

Care este pompa de injecție?

Pompa de injecție este dispozitivul care pompează combustibil în camera de ardere a motorului. Pompa este echipată cu un piston conectat la axul care intră în pompă și, de asemenea, cu un set de valve. Aceasta îi dă presiune combustibilului prin intermediul pistonului din interior care trebuie să absoarbă combustibilul și să-l apese cu presiune în cilindrii motorului.

Totodata, trebuie să dozeze corect cantitatea de combustibil în funcție de regimul de funcționare al motorului, iar dozarea să fie făcută în mod egal între mai mulți cilindri. Are rolul de a asigura o presiune suficient de ridicată a combustibilului, astfel încât pulverizarea să fie posibilă. Aceasta trebuie să injecteze combustibil la momentul potrivit și să asigure că injectarea este efectuată pe o durata de timp determinată.

Luând în considerare aceste aspecte, e ușor de înțeles de ce pompa de injecție a motorului este atât de importantă pentru buna funcționarea a unui utilaj. 

Cum vă dați seama că pompa de injecție nu-și mai face treaba?

După o perioadă de timp de utilizare, pompa de injecție va da semne că nu mai funcționează la parametrii optimi. Trebuie să fiți foarte atent la aceste semne deoarece o pompă defectă va cauza probleme la motorul utilajului. 

Există câteva indicatori pe care îi veți observa atunci când pompa este defectă. Motorul va începe să trepideze și nu va mai funcționa corespunzător la viteze constante. Mai exact, veți observa că utilajul nu mai trage cum trebuie. De asemenea, în timp ce operați utilajul, veți putea observa că echipamentul vibrează sau tresare după o vreme, după care se oprește, iar după un timp începe din nou, și tot așa.

Alt semn care vă va indica o pompă de injecție defectă este exfolierea rulmenților din interiorul său. Materialul exfoliat va fi, ca urmare, preluat de pompă și introdus în sistemul de injecție. Cauza acelei exfolieri este, adesea, utilizarea unui combustibil de calitate slabă.

 

Cum evitați defecțiunile?

Printre cele mai ușoare metode de a vă proteja pompa este de a realiza alimentarea la timp. Atunci când indicatorul în bord vă arată că nivelul combustibilului a scăzut sub 25%, este momentul să alimentați. Altfel, toate impuritățile din rezervor vor intra în sistemul de injecție. 

Pentru a vă proteja pompa de injecție cât mai mult timp, trebuie să alegeți filtre de combustibil de calitate. Filtrele mai slabe calitativ vor permite impurităților să treacă prin ele, după un timp, sau chiar se va descompune materialul din care sunt compuse filtrele, ceea ce va duce la probleme majore ale întregului sistem de injecție.

Alegeți, de asemenea, vă recomandăm să alegeți combustibil de calitate înaltă atunci când alimentați utilajul.

 

Ce faceți dacă pompa de injecție a suferit o defecțiune?

Vă recomandăm ca atunci când observați primele indicii că pompa de injecție vă cauzează probleme, să faceți o verificare amplă cu ajutorul unei firme de specialitate. Adesea, pompele de injecție defecte nu mai pot fi recondiționate, iar achiziționarea unei pompe noi devine inevitabilă. Dacă nu veți face această operațiune la timp și veți continua să utilizați pompa defectă, motorul utilajului dvs. va avea de suferit.

 

Multi Parts vă vine în ajutor cu o gamă variată de pompe de injecție pentru motoare Perkins, Kutoba, Deutz, Cummins, Mercedes si Iveco. Am construit un Webshop dedicat în cadrul căruia veți putea găsi cu ușurință diverse sisteme de alimentare și de injecție marca Bosch, Delphi și Denso. 

  • Care sunt principalele avantaje pe care vi le oferim?
  • Livrare rapidă de piese
  • Suport tehnic – consultanță gratuită în alegerea pieselor
  • O gamă larga de piese din orice categorie
  • Compatibilitate garantată
  • Suport post-vânzare

Pentru informații suplimentare sau pentru a face o cerere de piese, puteți accesa site-ul nostru www.utilben.ro/piese-utilaje.

Iar, pentru a vedea toate categoriile de piese pe care le oferim, vă invităm să vizitați  Webshop-ul nostru: piese.utilben.ro


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )