campaign-notification campaign-notification

Fii pregătit pentru orice problemă neprevăzută cu utilajul tău

Publicat de Utilben22/09/2020

defecțiuni utilaje, probleme cu utilajele, prevenție, utilaje construcții, piese pentru utilaje, defecțiuni ale utilajelor

Cum te pregătești să înfrunți problemele care pot să apară în timp ce folosești utilajele grele într-o lucrare? Îți oferim 3 lucruri de luat ăn calcul pentru a evita cheltuieli suplimentare și întârzieri ale proiectelor tale.

Surprize pot apărea oricând. Mai grav este când avem parte de surprize neplăcute în timp ce facem o lucrare importantă sau avem un proiect urgent de terminat. Dacă ați semnat un contract cu Primăria Cluj-Napoca, să zicem, și trebuie să reabilitați o stradă, nu este vina municipalității că vi s-a defectat cilindrul compactor. Trebuie să fiți întotdeauna pregătit sau să vă asumați penalizările ulterioare.

 

Noi vom vorbi despre prima variantă. Cea în care prevenția vă scutește de neplăceri și bătăi de cap, de întârzieri sau cheltuieli majore neprevăzute. Trebuie să luați doar 3 aspecte în considerare:

 

1. Stoc de piese.

Dacă vorbim de pregătire, vorbim și de eventualele piese care se defectează cel mai des. De acele așa-zise consumabile sau componente sensibile. Prin urmare, nu ar strica să le aveți deja pe stoc și să nu mai fie nevoie să treceți prin procesul de comandă, livrare și montare, care poate dura o perioadă bună.

Multe dintre defecțiunile majore sunt cauzate de piesele care nu au fost înlocuite la timp. Defectarea unei componente care în mod natural este supusă uzurii este doar o chestiune de timp. Nu sunt dubii că o curea sau un rulment va ceda în cele din urmă. Tocmai de aceea, este indicat să discutați cu un mecanic sau un specialist în domeniu și să vă faceți un inventar cu piesele care vor ceda, în funcție de uzura utilajului.

Nu riscați să pierdeți timp și să nu puteți face o reparație pe loc. Luați legătura cu un furnizor de piese de schimb pentru utilaje și achiziționați chiar acum componentele care vor ceda, garantat, în timp. Veți economisi o perioadă cuprinsă într-o săptămână și o lună, sau chiar mai mult, dacă dețineți un utilaj complex sau pentru care piesele trebuie livrate din străinătate. Aceeași regulă se aplică și în cazul filtrelor și uleiurilor sau alte lichide. Fiți pregătit și din acest punct de vedere. Nu știi niciodată când un filtru de aer, de exemplu, cedează și trebuie schimbat imediat.

Totodată, odată ce ați umblat la inventar și ați luat o piesă de pe stocul propriu, nu întârziați să puneți o nouă comandă. Este un flux ce trebuie menținut, indiferent dacă riscați să rămâneți cu piesele respective pe stoc. Când veți vinde utilajul vechi pentru a-i face loc unuia nou, ce bine va da anunțul de vânzare când veți include în tranzacție și un pachet generos de piese de schimb.

 

2. Mediul de lucru.

Este foarte important să te raportezi la condițiile în care este folosit utilajul. Dacă, de exemplu, ne referim la un încărcător frontal, nu e totuna dacă acesta lucrează pe un drum județean sau într-o carieră. Într-o carieră de piatră, gradul de uzură va fi poate dublu sau triplu față de uzura într-un mediu controlat. Riscul ca un echipament să cedeze subit crește odată cu ostilitatea mediului de lucru. Factorii externi care afectează performanțele unui utilaj sunt temperatura, umezeala și terenul accidentat.

Dacă operezi un utilaj la temperaturi de sub 0 grade Celsius, de exemplu, te vei trezi cu o grămadă de probleme care nu ar apărea în mod normal la temperaturi decente. Iată câteva lucruri la care trebuie să fii atent:

  • umezeala sau condensul își poate face loc în rezervor
  • lichidul AdBlue poate îngheța pe conducte
  • motorina poate să fie de proastă calitate
  • bateria poate să fie consumată sau să nu mai dea randament
  • filtrele de combustibil sau de aer pot fi blocate
  • anvelopele pot să fie crăpate sau să nu mai aibă aderență
  • instalația electrică poate să dea rateuri sau un circuit să fie întrerupt

 

3. Instruire continuă.

Nu ne-am născut învățați și repetiția e mama învățăturii. Sunt doar două expresii care ar trebui să facă parte din filozofia operatorilor de utilaje. Instruirea continuă și perfecționarea în operarea unui utilaj sunt esențiale pentru bunul mers al afacerii, dar și pentru buna funcționare a echipamentelor agricole sau de construcții. E un lucru bine știut că un operator profesionist provoacă mai puține accidente decât unul la început de drum.

Totuși, trebuie să țineți cont că utilajele evoluează de la an la an. Este greu să ținem pasul cu tehnologia, dar, dacă vreți să fiți mai productiv și mai eficient, trebuie. Trebuie să investiți în noi utilaje, implicit, în noi tehnologii. Iar operatorii trebuie să fie la curent cu aceste schimbări. Trebuie să învețe noi moduri de lucru și să le pună în practică. Asigurați-vă că operatorul unui utilaj știe de ce este capabil acel echipament și că profită de toate dotările și opțiunile acestuia. Un utilaj trebuie folosit la capacitate maximă, să scoateți ce e mai bun din el. Totodată, unele echipamente de ultimă generație au nevoi speciale, așa că operatorii trebuie să cunoască și aceste aspecte. Mentenanța unui excavator modern poate diferi de metodele clasice.

Nu vă opriți din învățat și investiți în utilaje care vă vor face viața și munca mai ușoare!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )