campaign-notification campaign-notification

Renunta la aceste obiceiuri gresite daca esti operator de miniexcavatoare

Publicat de 30/06/2022

obiceiuri gresite, obiceiuri operatori utilaje, operator de miniexcavatoare, operator miniexcavator

7 Obiceiuri gresite la care trebuie sa renunti daca esti operator de minixcavatoare - Afla care sunt recomandarile Utilben.

Veți afla care sunt principalele 7 obiceiuri greșite la care operatorii și proprietarii de miniexcavatoare trebuie să renunțe.

Este esențial să vă asigurați că miniexcavatorul dumneavoastră este pregătit pentru lucrarea pentru care este programată. Cu toate acestea, există anumite obiceiuri proaste care se regăsesc în repertoriul multor proprietari și operatori de miniexcavatoare. Aceste practici pot compromite performanța utilajului și pot afecta chiar și durata de viață a acestuia.

Așadar, care sunt cele mai nocive lucruri pe care le face orice operator de miniexcavatoare?

1. Nu curățați suficient de des trenul de rulare

Trenul de rulare reprezintă o mare parte din cheltuielile dvs. operaționale și de întreținere. Puteți spori durata de viață a trenului de rulare curățându-l în mod regulat. Când nu-l curățați la timp, mizeria rămasă se poarte compacta și poate împinge garniturile deoparte. Acest lucru le poate permite diverselot tipuri de contaminanți abrazivi să pătrundă. Aceștia pot provoca daune uriașe trenului de rulare al miniexcavatorului dumneavoastră.

De asemenea, am constatat că, adesea, dacă trenul de rulare este murdar, nu puteți detecta diverse probleme ale acestuia în timpul inspecțiilor de rutină. Curățarea lui vî va permite să observați din timp uzura șenilelor sau scurgerile de ulei. Când există multe resturi rămase în trenul de rulare, echipamentul dumneavoastră va deveni și mai greu, ceea ce va crește, la rândul său, consumul de combustibil.

2. Nu schimbați la timp lichidul hidraulic

Asigurați-vă că schimbați lichidul hidraulic la miniexcavatoare o dată la 2.000 până la 4.000 de ore. Consultați manualul de utilizare pentru a înțelege cronologia exactă. Lichidul hidraulic se va degrada în timp din cauza expunerii constante la căldură. De fiecare dată când există o defecțiune semnificativă a sistemului hidraulic, va fi nevoie să curățați sistemul hidraulic și să înlocuiți lichidul hidraulic.

3. Folosiți atașamente necorespunzătoare

Fie că utilizați o cupă prea mică sau prea mare la miniexcavatoare, utilajul va avea de suferit, iar performanța sa nu se va ridica la nivelul așteptărilor. Pe lângă aceste aspecte, pot apărea și defecțiuni ale utilajului în urma utilizării unui atașament nepotrivit, ceea va genera costurile ridicate de reparații. Solicitați consultanță din partea unei companii specializate înainte de a achiziționa atașamente pentru miniexcavatorul dvs.

4. Nu ajustați tensiunea șenilelor miniexcavatorului

Șenilele unui miniexcavator reprezintă una din principalele piese, fără de care utilajul nu s-ar putea deplasa. Ajustarea șenilelor trebuie realizată frecvent, preferabil în fiecare zi, înainte de a pune utilajul la lucru. Șenilele de miniexcavatoare care nu sunt suficient de tensionate sau care sunt prea tensionate, se vor uza mult mai rapid. Șenilele ar trebui să fie puțin detensionate în partea de sus a fiecărei role.

5. Nu verificați nivelul de uleiul din transmisia finală

Transmisia finală poate fi atât de ușor de uitat când vine vorba de întreținere, chiar dacă aceasta ține miniexcavatorul în mișcare. Ar trebui să verificați nivelul uleiului de transmisie în transmisia finală aproximativ o dată la 100 de ore. Dacă uleiul de transmisie începe să scadă și, dar continuați să rulați transmisia, veți strica sistemul. De asemenea, rețineți că uleiul de viteze, ca orice fluid, va începe să se degradeze în timp și pe măsură ce este expus la căldură. De aceea, trebuie să schimbați și uleiul de transmisie cel puțin o dată pe an. În caz contrar, se va aduna foarte multă mizerie în angrenajul planetar. Nu permiteți ca acest lucru să se întâmple cu transmisia finală a utilajului dvs.

6. Nu efectuați corect gresarea știfturilor și bucșelor

Știfturile și bucșele miniexcavatorului trebuie să fie unse în fiecare zi în care utilajul e pus la lucru. O regulă generală este să folosiți una până la trei injecții de lubrifiant. Gresarea efectuată prea rar va cauza o uzură accelerată, deoarece nu va asigura suficientă lubrifiere. Unii oameni cred în mod eronat că o abundență de lubrifiant este soluția cea mai bună. Cu toate acestea, gresarea în exces nu ajută la lubrifiere, ci mai degrabă facilitează apariția mizeriei, lipește materiale abrazive precum praf, nisip sau pietriș de suprafața pe care e aplicată, resturi care pot dăuna la fel de mult precum lipsa lubrifierii. Lubrifierea excesivă, de asemenea, poate prinde căldura acolo unde va provoacă o creștere a frecării care cauzează uzură.

7. Folosiți miniexcavatorul frecvent la viteză maximă

Un miniexcavator poate fi folosit la viteză maximă doar atunci când este neapărat nevoie. Acest obicei va crește semnificativ costurile operaționale cu utilajul. Dealer-ul dvs. de utilaje vă va oferi consultanță referitor la nivelul optim de rotații pentru diverse activități întreprinse.

Concluzii

Dacă doriți să aveți miniexcavatoare în stare bună de funcționare cât mai mult timp, care pot oferi performanțe maxime, vă recomandăm să evitați obiceiurile menționate în acest articol. Întreținerea corespunzătoare a utilajului este un factor cheie și poate face diferența între un miniexcavator eficient și unui care vă va aduce multe întreruperi în muncă și costuri neprevăzute.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )