campaign-notification campaign-notification

Revolutionam piata constructiilor cu utilaje electrice eficiente

Publicat de 24/03/2022

utilaje electrice, utilaj electric, echipamente electrice, utilaje constructii, incarcator electric, excavator electric, nacela electrica

Utilben va aduce o gama diversificata de utilaje electrice care va vor ajuta sa lucrati mai eficient. Iata avantajele acestor utilaje electrice si oferta de echipamente.

Cum vă ajută gama de utilaje electrice Utilben să deveniți mai productiv

În ultimii ani, guvernele europene au adoptat standarde de emisii din ce în ce mai stricte pentru motoarele diesel ne-rutiere, precum cele utilizate în construcții. Pe măsură ce standarde de emisii pentru utilajele de construcții se înăspresc, companiile din acest domeniu își îndreaptă atenția tot mai mult spre piața de utilaje electrice. 

Industria construcțiilor intenționează să-și îmbunătățească sustenabilitatea prin limitarea dependenței sale de utilaje cu motoare standard, pe combustibili fosili. În urmă cu doar câțiva ani, utilizarea echipamentelor electrice părea o utopie, cu toate acestea, progresele tehnologice și de producție au făcut ca această tranziție să devină realitate pentru multe proiecte de construcții.

Piața de utilaje electrice și utilaje hibride este în continuă creștere, aceste echipamente reprezentând o alternativă inovatoare la utilajele de construcții cu motoare pe diferite tipuri de carburant. În cadrul șantierelor românești, în momentul de față se regăsesc preponderent utilaje alimentate cu motorină. Cu toate acestea, utilajele electrice încep să-și simțită prezența și în domeniul construcțiilor din țara noastră, acestea aducând o multitudine de beneficii constructorilor.

Beneficiile gamei de utilaje electrice oferite de Utilben

Tranziția către utilaje electrice în domeniul construcțiilor și nu numai aduce diverse beneficii, printre care se numără și următoarele:

  • Motoarele electrice produc mai puțin zgomot și au un nivel redus de vibrații
  • Impact redus asupra mediului datorită nivelului scăzut de emisii de dioxid de carbon
  • Costuri de operare și mentenanță mai mici pe termen lung
  • Facilitează accesul la fonduri europene pentru achiziționarea de utilaje
  • Utilajele electrice sunt ușor de folosit, având comenzi intuitive
  • Performanțe aproape identice cu cele ale modelelor diesel

Deoarece echipamentele electrice de construcții nu funcționează pe combustibili fosili precum benzina sau motorina, ele nu generează emisii și promovează practici sustenabile. Utilajele complet electrice se bazează pe baterii litiu-ion, eliminând nevoia de combustibili fosili. Aceste echipamente sunt o necesitate pentru companiile care lucrează în zone care necesită emisii limitate sau care interzic utilizarea echipamentelor alimentate cu motorină.

Diferențe între utilaje electrice și utilaje pe motorină

Performanțele unui utilaj electric se apropie foarte mult de cele ale omologul său diesel. Adesea, singurele diferențe între utilajele cu motor electric și cele cu motor pe motorină se referă la o ușoară creștere a puterii continue a motorului sau la o greutate puțin mai mare. Cele mai mari diferențe între echipamentele electrice și cele diesel se regăsesc sub capotă. Mai exact, în locul motorului diesel și al ventilatorui de răcire, utilajele electrice găzduiesc acumulatori litiu-ion reîncărcabili. Unele echipamente electrice nu sunt dotate cu sistemele hidraulice tradiționale specifice omologilor diesel. 

Gama de utilaje electrice oferite de Utilben

Inovare și adoptarea tehnologiilor sustenabile reprezintă o prioritate pentru Utilben, deoarece aceste aspecte vor duce la îmbunătățirea performanțelor oricărui proiect de construcții. Dorim să le oferim antreprenorilor din acest domeniu utilaje cât mai eficiente și care generează costuri cu mult reduse. De asemenea, dorim să contribuim la dezvoltarea unui mediu mai curat, la o lucrări mai sustenabile care aduc mari beneficii pentru întreaga populație.

Din acest motiv, în oferta Utilben  veți regăsi o serie întreagă de utilaje electrice care vă vor eficientiza lucrările, astfel devenind mai profitabil. Vă prezentăm câteva dintre gamele de utilaje electrice disponibile la Utilben:

  • Nacele electrice de tip foarfecă SUNWARD
  • Stivuitoare electrice BAOLI
  • Încărcătoare telescopice electrice FARESIN
  • Nacele electrice tractabile NIFTYLIFT
  • Nacele electrice cu braț articulat sau telescopic ZOOMLION
  • Excavatoare electrice SUNWARD
  • Încărcătoare frontale electrice EVERUN
  • Miniexcavatoare electrice EVERUN
  • Încărcătoare frontale electrice SOCMA
  • Încărcătoare frontale electrice EURO ELECTRIC
  • Concasoare cu fălci electrice ROCO RYDER
  • Pompe de beton electrice PUTZMEISTER
  • Pompe de beton electrice BETON STAR

1. Nacele electrice de tip foarfecă de la SUNWARD

În gama SUNWARD se regăsesc 3 modele de nacele electrice, cu înălțimi de lucru de până la 13,8 metri. Nacelele electrice de tip foarfecă folosesc un mecanism silențios, nu emit vapori și sunt mai puțin voluminoase în comparație cu nacelele foarfecă alimentate cu motorină. Sunt ideale pentru spații interioare înguste.

Veți putea afla mai multe despre întrebuințările acestor nacele din articolul nostru “8 Activități la care puteți folosi o nacelă foarfeca SUNWARD”. De asemenea, puteți vedea AICI toate nacelele electrice de la SUNWARD.

2. Stivuitoare electrice de la BAOLI

În această categorie intră atât electrostivuitoarele marca BAOLI, cât și transpaleții și stivuitoarele de depozit ale acestui producător. Aceste echipamente sunt perfecte pentru depozite și magazine, dar pot fi folosite la fel de ușor și în exterior. 

Puteți vedea pe site-ul nostru toată gama de echipamente BAOLI. 

De asemenea, din articolul următor, puteți afla mai multe detalii despre aceste utilaje, dar și despre producător: “Stivuitoare Baoli - productivitate ridicată la un preț competitiv

3. Încărcător telescopic electric de la FARESIN

Încărcător telescopic FARESIN 6.26 Full Electric este primul încărcător telescopic 100% electric din lume. Producătorul italian a introdus conceptul de sustenabilitate eficientă printr-un utilaj performant și sustenabil.

Aflați mai multe despre acest utilaj electric de la FARESIN de AICI.

4. Nacele electrice tractabile NIFTYLIFT

Nacelele electrice tractabile de la NIFTYLIFT se pretează pentru diverse lucrări la înălțime, având o greutate redusă și fiind remorcabile pentru transport facil. Înălțimea de ridicare este de la 10 până la 15 metri, greutatea lor e cuprinsă între 1,2 și 2,2 tone, iar capacitatea de ridicare se află între 200 și 225 kg.

În funcție de modelul nacelei, acestea au ca dotări standard:

  • Proțap remorcare cu sașiu și 2 roți
  • Coș cu bare de siguranță
  • Sistem de siguranță și blocare brațe
  • Comenzi duble (bază & coș)
  • Stabilizatori
  • Sistem manual de siguranță cu pompă manuală

Vedeți AICI oferta de nacele tractabile NIFTYLIFT disponibile la Utilben.

5. Nacele electrice autopropulsate ZOOMLION

Nacelele electrice din gama ZOOMLION cuprind modele de nacele cu braț articulat cu jib, nacele cu braț articulat pentru teren accidentat, sau nacele cu braț telescopic.

Aceste utilaje versatile au înălțimi de lucru de la 16 până la 28,7 metri, iar greutatea lor e cuprinsă între 6,8 și 17,9 tone. Capacitatea de ridicare a platformei neridicate / ridicate este de 300 / 454 kg, în cazul nacelelor cu braț telescopic, și între 230 și 250 kg, în cazul nacelelor cu braț articulat.

Vedeți AICI oferta de nacele tractabile ZOOMLION disponibile la Utilben.

6. Excavatoare electrice SUNWARD

În gama de utilaje electrice SUNWARD se regăsesc excavatoare pe șenile și miniexcavatoare electrice.

  • Excavator pe șenile electric SUNWARD SWE240FED - are o greutate de 24 tone, capacitatea cupei este de 1,2 mc, puterea motorului electric de 120 kW și adâncimea de săpare de 6750 mm.
  • Miniexcavator electric SUNWARD SWE20FED - are o greutate de 1,85 tone, capacitatea cupei este de 0,04 mc, puterea motorului electric de 16 kW și adâncimea de săpare de 2083 mm.

7. Încărcătoare frontale electrice și Miniexcavatoare electrice EVERUN

  • Încărcătoare frontale electrice EVERUN - au greutatea de 900 - 1930 kg, capacitatea de ridicare de 400 - 600 kg și cu o înălțime maximă de ridicare de 1930 - 2100 mm.
  • Miniexcavator electric EVERUN ERE12 E - are o greutate de 1,1 tone, capacitatea de săpat a cupei de 0,023 cbm / 120 kg, puterea motorului electric de 6 kW și adâncimea de săpare de 1735 mm.

8. Încărcătoare frontale electrice SOCMA

Acest brand de încărcătoare frontale electrice cuprinde utilaje cu greutatea de 7,2 – 18,5 tone, putere de 76 - 160 CP, capacitatea de încărcare de 1,8 - 5 tone și cu o capacitate a cupei de 1 - 3 mc.

9. Încărcătoare frontale electrice EURO ELECTRIC

Modelul EURO ELECTRIC 810 E de Încărcător frontal electric este un utilaj compact, care încape în zone înguste sau dificil de accesat. Acesta are o greutate de 2,3 tone, o înălțime maximă de lucru de 3480 mm, o capacitate a cupei de 0,32 mc și o putere electrică de 12 V.

10. Concasoare cu fălci electrice ROCO RYDER

Probabil vă este greu de crezut, dar iată că se poate! Un model excepțional de concasor cu fălci cu motor diesel-electric ROCO RYDER 1000 de înaltă performanță: este produs 100% in IRLANDA de NORD, are o greutate de 28 tone, dimensiune camera concasare de 1000 mm x 600 mm și o capacitate maximă buncăr de 3,5 mc.

Caracteristici cheie:

  • Opțiune de a rula de la rețeaua electrică / Dual power (hibrid)
  • Distanță masivă de 600 mm sub camera de concasare
  • Funcția de concasare / deblocare inversă

11. Pompe de beton electrice PUTZMEISTER

Alături de supremația deja demonstrată a performantelor pompe de beton PUTZMEISTER, producătorul german aduce pe piața românească și un model de pompă de beton electrică, și anume modelul P 715 TE- Electric.

Aceasta are o greutate de 1,9 tone, o rată de livrare de 4 - 18,2 mc / h, o presiune de livrare de 68 bar și o capacitate a buncărului de 250 litri.

12. Pompe de beton electrice BETON STAR

Producătorul BETON STAR aduce pe piață 2 modele de pompe de beton electrice, cu o greutate de 4,8 - 8,75 tone, o capacitate a buncărului de preluare beton de 650 litri și o presiune hidraulică maximă de 350 bar.

Concluzii

După cum se poate observa, utilajele electrice preiau deja o parte semnificativă din piața utilajelor pentru construcții. Acest lucru înseamnă că lucrările vor fi realizate cu un efort redus, costuri mai mici, eficiență sporită și cu utilaje noi care vă vor aduce un profit mai mare.

Veți putea toate modelele de utilaje electrice pe site-ul Utilben, iar dacă doriți să aflați detalii despre aceste echipamente, ne puteți contacta la 0733 040 000 sau pe [email protected]


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )