campaign-notification campaign-notification

Siguranța în agricultură

Publicat de Utilben11/05/2020

siguranta in agricultura, siguranta agricultura, siguranta fermieri

Oamenii care lucrează în domeniul agricol sunt expuși la riscul de accidentări și chiar moarte, dacă nu își iau măsuri de siguranță. Cel mai vulnerabili sunt cei care se află la început de drum și persoanele care nu au copilărit la o fermă sau nu sunt familiarizate cu viața la țară.

Oamenii care lucrează în domeniul agricol sunt expuși la riscul de accidentări și chiar moarte, dacă nu își iau măsuri de siguranță. Cel mai vulnerabili sunt cei care se află la început de drum și persoanele care nu au copilărit la o fermă sau nu sunt familiarizate cu viața la țară.

Tinerii fermieri își asumă riscuri și mai mari atunci când își achiziționează utilaje și nu iau în calcul elementele de siguranță pe care le au sau ar trebui să le aibă aceste echipamente. De cele mai multe ori, achiziția unui tractor, de exemplu, se face în funcție de prețul cel mai mic. Dar acel tractor ar trebui să fie echipat cu centuri de siguranță, structură de protecție în caz de răsturnare (ROPS), partea din spate să confere stabilitate etc. 


Vă prezentăm câteva măsuri de siguranță, care trebuie luate în orice fermă: 

  1. Stabiliți politici de siguranță și proceduri stricte. Trebuie ca fiecare angajat al fermei să cunoască aceste măsuri și să le aplice. Cine trebuie să facă ceva, ce trebuie să facă, când trebuie să facă, unde trebuie să facă și de ce trebuie să facă sunt întrebări care au nevoie de răspuns.
  2. Măsurile de siguranță trebuie să fie clare pentru toți angajații fermei și este necesar ca toți să ofere un feedback pe subiect și să se verifice dacă regulile sunt înțelese de toată lumea.
  3. Identificarea pericolelor dintr-o fermă este vitală. Toate utilajele trebuie studiate atent, imobilele, echipamentele și sculele de lucru, animalele chiar, drumurile de acces și suprafețele de lucru. Toate prezintă un risc de accidentare, mai mare sau mai mic. Controlarea acestor riscuri reduce numărul accidentărilor și evită deteriorarea sau distrugerea de utilaje agricole și accesoriilor.
  4. Este foarte important să învățați toate aceste lucruri de la specialiști sau persoane cu experiență în agricultură. Mentori care să vă educe asupra pericolelor care vă pândesc și care vă pot învăța metode eficiente de prevenție împotriva accidentelor.
  5. Echipamentul de protecție este absolut necesar. Știm, poate fi incomod și este o povară în plus, mai ales când lucrezi la câmp, dar vă poate feri de accidentări grave și chiar moarte. Nu tratați cu superficialitate echipamentul de protecție, pentru că acesta vă poate salva viața!
  6. În fiecare dimineața, înainte să începeți efectiv lucrul, ar trebui să aveți o ședință de 10-15 minute cu întreaga echipă și să parcurgeți normele de siguranță pe care trebuie să le respectați în ziua respectivă. Să fie o rutină zilnică, pentru protecția dumneavoastră și a angajaților. La început, poate va părea o corvoadă sau un lucru lipsit de importanță, dar, cu timpul, acest obicei își va dovedi utilitatea.
  7. Comunicare. Este deosebit de important ca subalternii dumneavoastră să poată vorbi liber și să vă adreseze orice problemă întâlnesc. Dacă un utilaj s-a defectat, să nu încerce să îl cârpească, dacă un echipament este slăbit, să nu îl forțeze și așa mai departe. Comunicarea liberă și deschiderea sunt esențiale.
  8. Evaluarea pericolelor care vă pândesc ține doar de simțul de observație. Pur și simplu trebuie să analizați ce se întâmplă în jurul dumneavoastră și să corectați eventualele inadvertențe. Trebuie să gândiți în proceduri și reguli de la care să nu vă abateți.

Acum tot ce aveți de făcut este să studiați cu atenție utilajele pe care le folosiți, citiți instrucțiunile lor de folosite și asigurați-vă că acestea dispun de mecanisme de protecție pentru operator. Orice agregat, atașament sau accesoriu trebuie cunoscut îndeaproape și este necesar să vă familiarizați cu acestea. Sunt echipamente destinate ușurării muncii agricole, dar pot fi deosebit de periculoase dacă nu sunt folosite cum trebuie. Atenție la instruirea personalului și la respectarea regulilor de lucru. Luați măsuri de siguranță și asigurați-vă că acestea sunt respectate cu strictețe. Fără compromisuri și cu maximă seriozitate.

Lucrați în siguranță și protejați-vă de pericole!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )