campaign-notification campaign-notification

Top 3 cauze ale accidentelor în fermă și cum să ne ferim de ele

Publicat de 11/05/2020

accidente în fermă, accidente fermă, 3 accidente agricultură, accident fermă

Citeste articolul si vezi care sunt top 3 cauze ale accidentelor in ferma si cum putem sa ne ferim de ele.

Siguranta in ferme si a utilajelor agricole

 

O fermă este locul ideal pentru un copil să crească și să se bucure de natură și de libertate, însă agricultura este una dintre cele mai periculoase activități.

 

Numai în Statele Unite ale Americii, 33 de copii sunt răniți în urma unor incidente agricole, iar unul moare la fiecare 3 zile. Cu siguranță, statisticile nu sunt la fel de îngrijorătoare în țara noastră, dar nu sunt de ignorat.

 

Pericolele majore de accidentare sau moarte sunt reprezentate de utilaje, unelte și scule de lucru, dar și înecul, atunci când pe teritoriul fermei sau în apropiere se află un lac sau un râu. La categoria riscuri, se înscriu animalele dintr-o fermă zootehnică și infrastructura improprie. Bineînțeles, toate aceste pericole pot fi diminuate sau chiar prevenite cu totul. Despre aceste aspecte vom vorbi în cele ce urmează.

tractor second hand

 

 

Tractoarele agricole cea mai frecventa cauză a accidentelor cu victime

 

Tractoarele agriocole sunt cauza a aproape jumătate dintre accidentele cu victime, iar victime cad, de cele mai multe ori, copiii. Fie că cei mici operează un

 sau se află în preajma lui, nu este de joacă atunci când vorbim despre un astfel de utilaj. De aceea, dacă vă aflați la volanul unui tractor, trebuie să fiți foarte conștient de ce se află și ce se întâmplă în jur. Verificați permanent ca cei mici să nu fie în preajmă, să se joace, să alerge sau să fie neatenți la pericolele ce îi pasc. Copiii trebuie să aibă un spațiu limitat în care să se poată desfășura în voie, chiar dacă o fermă poate părea un spațiu infinit pentru ei. Combine agricole, încărcătoarele telescopice sau încărcătoare frontale, motostivuitoare și orice alt utilaj agricol trebuie văzut ca fiind un potențial pericol.

tractor de vanzare second hand

 

Dacă decideți ca fii sau fiicele dumneavoastră să vă ajute la muncile câmpului, asigurați-vă că au vârsta optimă care să le permită să înțeleagă pe deplin ce au de făcut și să conștientizeze pericolele din fermă. Copiii și adolescenții trebuie să realizeze că este nevoie de de disciplină și de atenție atunci când operezi, să spunem, un tractor. Este un utilaj masiv și periculos. Se poate răsturna în orice clipă, dacă nu este manevrat corespunzător, și poate reprezenta un real pericol pentru cei aflați în proximitatea lui. În plus, trebuie să știți tot timpul unde se află cei mici, chiar dacă îndeplinesc o sarcină care, în aparență, nu este periculoasă.

 

Măsuri de siguranță în agricultură 

tractoare agricole utilben

Faceți din măsurile de siguranță o prioritate! Asigurați-vă că mediul, spațiul de lucru este pe cât se poate de sigur. Un expert în măsuri de siguranță vă poate îndruma și vă poate oferi consultanță de specialitate, astfel încât să diminuați pericolul de accidentare. Instruiți-vă membrii familiei și angajații, să respecte niște reguli clare de siguranță. Înainte de a vă începe activitatea în fermă, faceți o listă cu regulile care trebuie respectate în muncă. Parcurgeți acea listă cu toți oamenii care vor lucra în ziua respectivă, chiar dacă poate părea o rutină plictisitoare. Această rutină vă poate salva viața.

 

Dacă vreți să vă deschideți orizontul de business și să faceți bani din agroturism, trebuie să vă cunoașteți ferma centimetru cu centimetru. Este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați că turiștii și vizitatorii nu sunt expuși riscurilor de rănire sau moarte. Mai ales dacă veți fi vizitat de copii. Aceștia nu vor fi familiarizați cu spațiul, totul va fi nou pentru ei, iar curiozitatea îi poate împinge spre situații periculoase. Trebuie să concepeți spații de joacă și jocuri pentru aceștia care să îi și distreze, dar, mai ales, să îi țină departe de riscuri.

 

Acestea sunt riscurile și modalitățile prin care vă puteți proteja, prezentate în cadru general. Este bine să aprofundați acest domeniu și să puneți prevenția pe primul loc.

Să vă bucurați de ferma dumneavoastră în deplină siguranță!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )