Top 5 cele mai mari utilaje din lume in 2018

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Utilajele din domeniul construcțiilor sunt în continua dezvoltare, fiecare companie producătoare se luptă pentru cel mai puternic utilaj, pentru cel mai rezistent și de ce nu pentru cel mai mare utilaj din lume.

Top 5 cele mai mari utilaje din lume in 2018


Trimite-le prietenilor acest articol!

Utilajele din domeniul construcțiilor sunt în continua dezvoltare, fiecare companie producătoare se luptă pentru cel mai puternic utilaj, pentru cel mai rezistent și de ce nu pentru cel mai mare utilaj din lume.

Am descris într-un articol anterior care sunt cele mai cunoscute și utilizate brandul din domeniul construcțiilor. Ce ar fi să aflăm și care sunt cele mai mari utilaje din acest domeniu din perspectiva dimensiunilor acestora.

 

Top 5 cele mai mari utilaje din lume:

5.P&H 2650 CX – Acesta este un excavator hibrid produs de către Komatsu și utilizează o combinație inovativa de echipament diesel și electric. Motoarele electrice controlează funțiile de bază, precum operarea cupei. Utilajul este echipat cu o cupă care are capacitatea de încărcare de 65 tone. Cupa acționată hidraulic îi permite utilajului să sape în maluri de pămâmt joase și să aibe o forța de rupere mare. Puterea motorului este de 3200 CP, acesta putând ridica pâna la 127 de tone.
Excavator Komatsu
4.Armofer – este un excavator pe șenile, având diferite atașamente, folosindu-se în mare parte în domeniul demolărilor. Utilajul are un motor cu o putere de 685 CP, iar viteza maximă a utilajului este de 5 km/h. Cel mai apreciat lucru la ecest excavator este lungimea brațului de 27 metri.
Excavator Armofer
3.RU 800S – Acesta este un fel de vagon robot care ajută la construcția de căi ferate. Acesta este unul dintre cele mai lungi utilaje care s-au produs vreodată, care să se poată deplasa independent, având 177 metri lungime, iar cu platforme adiționale poate ajunge până la 800 metri. Greutatea acestuia cand este încărcat cu toate materialele necesare este de 690 tone. Acesta este folosit atăt pentru crearea noilor șine de tren cât și pentru îndepărtarea celor vechi. Intr-o singură orp, acest utilaj poate construii aproximativ 200 metri de cale ferată.
Vagon robot
2.Liebherr P995 – acest excavator este utilizat în general la lucări inginerești hidraulice. Greutatea totală a utilajului este de aproape 380 tone, asta fără pontul pe care este atașat. Excavatorul este echipat cu motor diesel care are o putere de 2830 CP. Lungimea brațului de excavare are 25 metri, iar cupa are o capacitate de 18 m3.
Excavator Liebherr
1.Bagger 288 – Acest excavator a fost considerat cel mai mare utilaj din lume, mai mare decăt transportorul NASA, folosit la transportul navelor spațiale. Utilajul a fost construit în Germania la sfărșitul anului 1978 și este folosit în mare parte în minele de cărbune. Acest utilaj este dotat cu 18 cupe cu o capacitate de 7 m3 fiecare, putând extrage până la 240 000 tone de cărbune într-o singură zi. Lungimea excavatorului este de 220 metri și o înalțime de 93 metri.
Excavator Bagger
Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )