campaign-notification campaign-notification

Tractoare pe roți sau pe șenile. Avantaje și dezavantaje

Publicat de UTILBEN11/09/2018

tractor de vanzare, tractor, tracoare de vanzare, tractor

In acest articol, veti gasi o serie de avantaje si dezavantaje atat pentru roti cat si pentru senile. Analizand toate aceste puncte puteti lua o decizie cu privire la urmatoarea achizitie a tractorului dumneavoastra.

Tractoare pe roți sau pe șenile. Avantaje și dezavantaje

Uneori, este foarte dificil să alegi între un utilaj pe roți sau pe șenile, pentru că ambele sisteme oferă anumite caracteristici de performanță. Mai mult decât atât, fiecare sistem are anumite puncte forte și puncte slabe.

În acest articol, vei găsi o serie de avantaje și dezavantaje, atât pentru sistemul de deplasare pe roți, cât și pentru șenile. Am analizat toate unghiurile, astfel încât să poți lua o decizie corectă când îți vei cumpăra următorul tractor.

Alegerea celui mai bun sistem depinde de mai mulți factori, printre care: tracțiunea, presiunea pusă pe sol, suspensia și direcția, precum și terenul pe care trebuie să îl lucrezi. Tracțiunea este mai mare dacă folosești roți în loc de șenile, dar aici trebuie să iei în calcul și tipul solului. Dacă vrei o presiune mai mică asupra solului, trebuie să optezi pentru un sistem de deplasare cu șenile. Acestea exercită o presiune mai mică decât roțile și sunt mai potrivite pentru suprafețele moi de teren.

 

Grafic roti vs senile

O cercetare realizată de către o companie canadiană arată că o remorcă încărcată cu 3 tone de cereale este cu 50% mai ușor de transportat de un tractor cu șenile față de unul pe roți, în aceleași condiții de teren.

tractoare de vanzare

 

 

Avantajele sistemului de deplasare pe roți:

1. Viteză. Roțile sunt cele mai utilizate la tractoare, datorită vitezei mai mari de deplasare față de modelele pe șenile.

2. Cost redus. Roțile sunt mult mai ieftine decât șenilele.

3. Manevrabilitate. Roțile asigură o manevrabilitate mai ridicată în comparație cu șenilele, care sunt destul de dificil de controlat.

4. Greutate redusă. Șenilele sunt mult mai grele decât roțile și contribuie la o masă mai mare a tractorului.

5. Simplitate. O roată este mult mai ușor de reparat sau de schimbat decât șenilele.

6. Material. Roțile pot fi fabricate din materiale care îndeplinesc condițiile de mediu.

 

tractor de vanzare

Dezavantajele sistemului de deplasare pe roți:

1. Teren accidentat. În funcție de teren, tractorul poate întâlni obstacole mai mici sau mai mari, care trebuie depășite. Pentru ca o roată să treacă peste un obstacol vertical, aceasta trebuie să fie cel puțin de două ori mai înaltă decât obstacolul cu pricina.

2. Aderență. Roțile au o aderență mai mică pe zăpadă decât șenilele.

Tractoare de vânzare pe roți, în oferta UTILBEN:

Tractoare pe roti

 

Avantajele sistemului de deplasare pe șenile:

1. Tracțiune. Tracțiunea pe șenile este foarte ridicată, inclusiv pe suprafețe alunecoase, cum ar fi zăpada sau asfaltul umed.

2. Eficiență energetică. Șenilele oferă o performanță ridicată, iar faptul că sistemul de tracțiune este bine optimizat oferă un plus de eficiență în ceea ce privește consumul de energie.

3. Teren accidentat. Utilajele pe șenile pot funcționa foarte bine pe un teren accidentat. Acestea pot urca și coborî o suprafață în trepte, pot depăși obstacole sau pot traversa șanțuri.

4. Distribuția greutății. Greutatea tractoarelor este foarte bine distribuită pe toată suprafața șenilelor.

5. Aspect. Tractoarele pe șenile arată puternice și sunt mai atractive vizual.

 

Dezavantajele sistemului de deplasare pe șenile:

1. Viteză redusă. Pentru că au un sistem mecanic foarte complex, tractoarele pe șenile au o viteză mult mai mică decât cele pe roți.

2. Greu de manevrat. Tractoarele pe șenile sunt foarte precise în ceea ce privește direcția, dar necesită mai multă putere în viraje.

3. Fiabilitate. Șenilele au o viață destul de scurtă și sunt predispuse la rupere și deteriorare.

 

Tractoare de vânzare pe șenile, în oferta UTILBEN:

tractor

Este greu de declarat un câștigător în această situație, deoarece fiecare sistem are un scop diferit. Totul depinde de scopul în care folosești tractorul și de terenul pe care va fi folosit.
Dacă ai nevoie de sfaturi, contactează-ne și îți vom recomanda cel mai potrivit model de tractor pentru domeniul tău!

Apeleaza

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )