campaign-notification campaign-notification

Tractor tot ce trebuie sa stii despre el

Publicat de UTILBEN16/03/2022

tractor, tractoare de vanzare, tracot de vanzare, totul despre tractor, ce este tractorul

Tot ce trebuie sa stii despre tractor. Cum functioneaza un tractor, ce tipuri de tractoare exista, cum conduci un tractor, ce face un tractor?

Cel mai popular echipament din industria agriculturii este tractorul. Un tractor este echipamentul preferat pentru oricine dorește să cultive pământul datorită multifuncționalității lor. Un tractor poate fi echipat cu pluguri, discuri, freze rotative, cultivatoare, grape cu discuri, furci pentru paleți și multe alte tipuri de atașamente. 

Tractorul are un motor puternic și este proiectat cu roți mai mari în spate decât în față. Acest design este pentru a ajuta echipamentul să atingă puterea maximă a cuplului la viteze mici. Majoritatea tractoarelor moderne au o cabină închisă. Folosite în principal în ferme pentru transportul echipamentelor și remorcilor. Tractoarele pot fi folosite și pentru deszăpezire.

Care sunt informațiile pe care trebuie să le știi despre tractoare?

Ce sunt tractoarele?

Tractorul este un vehicul utilizat pentru muncile agricole precum, arat, semânat, greblat, discuit dar și pentru a tracta remorci cu diferite obiecte. Primele tractoare de vanzare au fost dotate mai întâi cu motor cu aburi, apoi cu motor Diesel. Tractorul a fost perfecționat de-a lungul timpului pentru a deveni cât mai versatil și a ajuta fermierii la cât mai multe munci agricole.

Ce tipuri de tractoare sunt?

  1. Tractoare compacte - sunt tractoare utilizate pentru lucrări în spații înguste precum domenii de viticultură, pomicultură, etc. 
  2. Tractoare standard - sunt tractoare utilizate pentru terenuri medii sau de mari dimensiuni pentru arat, discuit, semănat sau tractat remorci. Aceste tractoare pot să fie atât pe roți cât și pe șenile de cauciuc.
  3. Tractor forestier - acestea sunt tractoare utilizate în pădure pentru manipularea lemnelor.
  4. Tractor de gazon - sunt tractoare pentru întreținerea spațiilor verzi.
  5. Tractoare autonome - sunt tractoarele care pot fi controlate de la distanță
  6. Tractoare cu 2 roti sau motosape - Sunt tractoarele ușoare de mici dimensiuni utilizate pentru arat, discuit, manipularea remorcilor pentru terenuri de mici dimensiuni.

tipuri de tractor

La ce se folosește un Tractor? 

Tractoarele sunt folosite în agricultură (arat, semânat, discuit, erbicidat,cultivat) construcții (manipulare materiale, excavare). O caracteristică notabilă a tractoarelor în multe aplicații este accesoriul pentru priza de putere, utilizat pentru a opera accesorii și unelte staționare sau tractate.

De ce sunt tractoarele asa importante?

Tractoarele pot fi folosite pentru a trage o varietate de unelte agricole pentru arat, plantat, cultivare, fertilizare și recoltarea culturilor și pot fi, de asemenea, folosite pentru transportul materialelor și transportul personal. Acestea sunt indispensabile pentru activitatea agricolă. Un tractor agricol ușurează mult munca unui fermier atât ca timp cât și ca efort.

tractor la arat

Cine a inventat prima data tractorul?

John Froelich este cel căruia ar trebui să-i mulțumiți pentru progenitorul tractorului. Un inventator care a locuit într-un mic sat din Iowa, numit după tatăl său, Froelich a dezvoltat primul motor de tracțiune pe benzină în 1892.

Care este etimologia cuvantului tractor?

Etimologia cuvântul tractor a fost preluată din latină, fiind substantivul agent al lui trahere „a trage”. Prima utilizare înregistrată a cuvântului care înseamnă „un motor sau vehicul pentru tragerea de remorci sau pluguri” a avut loc în 1896, de la termenul anterior „motor de tracțiune” (1859).

Cum poate un tractor bun sa ajute in agricultura?

De mai bine de un secol, tractorul a fost un simbol al mecanizării în agricultură. Puterea mecanizată poate ajuta fermierii în diferite moduri: le permite să planteze mai devreme, la densitatea corectă. Îi ajută să gestioneze plantele și să recolteze la timp.

tractor la discuit

Care a fost primul tractor?

Primele tractoare de vanzare care au fost însemnate au fost construite în 1889 de Charter Gas Engine Co, deținută de John Charter. Primul său design a folosit roțile și transmisia de la un motor de tracțiune cu abur, propulsat de un motor pe benzină Otto cu un singur cilindru.

Vezi clipul cu Top 5 Cele mai populare Branduri de Tractoare din Romania

Cum a schimbat tractorul lumea?

Tractorul a schimbat nu numai modul în care era lucrat pământul, ci și terenurile cultivate de fermieri. Înainte, fermierii trebuiau să dedice o parte din pământul lor cultivării ovăzului pentru a-și hrăni caii și catârii. Tractoarele pe benzină i-au eliberat pe fermieri de această nevoie și le-au permis să dedice acel spațiu unor culturi mai profitabile.

Care sunt componentele unui tractor?

  1. Motorul este principala sursa de energie care poate ajunge pâna la 500 CP. Exista chiar și tractorase de 9- 10 cai putere. În general, motorul este propulsat prin ardere internă și funcționează cu motorină sau benzina ce se transforma în energie mecanică.
  2. Transmisia este modul de transmitere a mișcării de la motor către componentele de deplasare. Poti alege transmisie mecanică, hidraulică sau electrică. Varianta mecanică este cea mai populară fiind și cea mai veche. Majoritatea site-urilor cu anunțuri de tractoare de vanzare pe care le găsești au tractoare cu transmisie mecanică și avantajele unei astfel de variante sunt numeroase. În primul rând, tractoarele cu transmisie mecanică sunt mai ieftine și în al doilea rand, sunt mai ușor de reparat și se găsesc mecanici mult mai ușor.
  3. Frana, rotile si alte componente. 

Cum funcționează tractorul?

Pentru tractoare sunt utilizate în mare parte motoare diesel cu ciclu în patru timpi. Un motor produce putere prin furnizarea unui arbore cotit rotativ care poate exercita o anumită cantitate de cuplu pe o anumită sarcină și viteză.

Ce este hidraulica unui tractor?

Este un mecanism dintr-un tractor care ajută la ridicarea, ținerea sau coborârea echipamentelor montate sau semi montate prin mijloace hidraulice. Toate tractoarele sunt echipate cu sistem de control hidraulic pentru acționarea cuplajului în trei puncte a tractorului. Principiul de funcționare al sistemului hidraulic se bazează pe legea lui Pascal.

Care este cel mai mic tractor?

Cel mai popular dintre tractoarele mici este tractorul compact. Deși nu au aceeași cai putere ca un model mare, tractoarele compacte pot fi echipate cu accesorii, de la încărcătoare frontale la buldoexcavatoare și toate celelalte.

Vezi clipul cu Top 5 Cele mai puternice tractoare

Cum întreții un tractor?

Pentru a avea un tractor funcțional cât mai mult timp trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. Înainte să îl pornești trebuie să realizezi o inspecție vizuală a acestuia, trebuie să știi cum funcționează și să cunoști majoritatea componentelor unui tractor. Trebuie să verifici fluidele în mod regulat pentru a nu exista scurgeri sau consum neregulat.  Efectuați schimburile de ulei și filtre la timpul stabilit de producător. Verificați presiunea din anvelope înainte de utilizarea tractorului. Verificați starea bateriei mai ales atunci când tractorul nu a mai fost folosit de o perioadă mare de timp. 

Vezi clipul cu 5 sfaturi inainte de a utiliza tractorul iarna

Cum operezi in siguranța un tractor cu încărcător frotnal?

Pentru a opera în siguranță un tractor trebuie să aveți în vedere greutatea sarcinii transportate, tipul de teren pe care vă deplasați, obiectele și obstacolele pe care le întâlniți pe traseu. Trebuie să aveți vizibilitate mare asupra drumului și să utilizați încărcătorul conform instrucțiunilor de la producător. 

Când e momentul să cumperi un tractor?

Dacă acum dețineți culturi pe suprafețe mai mari sau aveți alte tipuri de culturi decât până acum, s-ar putea ca tractorul vechi să nu aibă suficienți cai putere pentru noile cerințe. S-ar putea să observați că lucrează tot mai greu sau că tinde să se oprească în cazul utilizării intense.

Un tractor este considerat uzat atunci când a fost folosit timp de 12.000 de ore. Repararea unui asemenea utilaj cel mai probabil nu mai este rentabilă, ci mai degrabă cheltuiți mai mulți bani pe reparații și întreținere, decât ați cheltui pe un nou tractor.

Vezi clipul cu 10 lucruril la care sa fi atent cand cumperi un tractor second hand

Ce este un tractor cu incarcator frontal?

​​Tractoarele de vânzare cu încărcător frontal sunt utilaje des utilizate în activitățile agricole. 

Cu ajutorul tractoarelor cu încărcător frontal veți avea posibilitatea de a ridica și transporta diverse materiale. Încărcătorul frontal al tractorului poate fi echipat cu furci, cupe graifer, cupe de cereale, cupe de încărcare și alte accesorii folositoare in cadrul activitatilor agricole.

Tractoarele cu încărcător frontal se clasează pe locul al doilea după încărcătoarele telescopice atunci când vine vorba de capacitatea și înălțimea de ridicare. Un tractor cu încărcător frontal poate fi alegerea ideală în cazul activităților agricole în care ridicarea și întinderea brațului nu sunt cerințe primare. Aici se încadrează fermele cu dimensiuni mai mici unde se pretează tractoare cu dimensiuni compacte care vin echipate cu încărcător frontal.

Cum reduci consumul unui tractor?

Presiunea în anvelope este esențială pentru economisirea combustibilului precum și stilul de operare a tractorului.  Stilul de condus agresiv poate crește consumul de combustibil, așa că evitați utilizarea inutilă a pedalei de accelerație.

Vei clipul cu 5 Probleme ascunse ale tractoarelor Second Hand



În concluzie tractoarele au influențat mult viața unui agricultor precum și producțiile de cereale. De la viteza de plantat și recoltat până la întreținerea culturilor sănătoase. 

Yb SEO


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )