campaign-notification campaign-notification

Atasament de tip trencher cu lant sau trencher cu disc

Publicat de UTILBEN27/02/2024

trencher cu lant, trencher cu disc, fierastrau, trencher, trenchere cu lant, trencher lant, trencher disc, trenchere disc

Cum faci alegerea intre un trencher cu lant sau trencher cu disc pentru crearea santurilor?

Lucrările de construcții care implică instalarea sau întreținerea conductelor sau a cablurilor necesită anumite utilaje specializate. Activitățile specifice acestor proiecte se referă la săparea șanțurilor pentru expune, scoate, verifica sau a amplasa aceste cabluri sau conducte. Ulterior, va fi realizată umplerea șanțului. Atașamentele cele mai potrivite pentru acest lucrări au denumirea de trencher cu lanț sau trencher cu disc.

În ce tip de lucrări se folosește un atașament de tip trencher cu lanț sau un trencher cu disc?

Asemenea cupelor de excavator, trencherele au rolul de a săpa solul pentru a crea șanțurile în care vor fi plasate noile țevi, conducte sau cabluri. Aceste atașamente sunt capabile să pătrundă solul și să rupă rădăcinile vegetale sau chiar roca pentru a putea realiza un șanț.

Forța de săpare a unui atașament de tip trencher cu disc sau trencher cu lanț instalat pe un utilaj cu mult superioară comparativ cu cea a echipamentelor manuale. Trencherele sunt, de asemenea, mult mai eficiente în săparea șanțurilor decât cupele de excavare datorită materialelor din care sunt compuse și formei ascuțite.

Care e diferența între un trencher cu lanț și un trencher cu disc?

trencher cu lant

Trencher cu lanț

Un trencher cu lanț este unul dintre cele mai comune tipuri de trenchere folosite în construcții, și poate fi atașat pe diferite categorii de utilaje, precum miniîncărcătoare, miniexcavatoare, midiexcavatoare sau buldoexcavatoare. Acest tip de trencher este conceput pentru săparea șanțurilor în sol moale sau mixt.

Trencherele cu lanț de a SIMEX din portofoliul UTILBEN sunt prevăzute cu un șurub de descărcare în partea dreaptă și un dispozitiv de curățare care mențin șanțul curat, toate acestea alături de un sistem care asigură stabilitate maximă indiferent de adâncimea șanțului.

Cele două modele de trenchere cu lanț SIMEX pentru sol moale pot săpa la adâncimi de până la 1,2 metri, iar cele 3 trenchere pentru sol mixt pot ajunge la o adâncime de maximum 1,5 metri.

trencher cu disc

Trencher cu disc sau fierăstrău

Acest tip de trencher este alegerea ideală pentru solurile dure, înghețate sau pietroase, având puterea de a străpunge până și cel mai dur sol cu ajutorul unor dinți din oțel. Sunt capabile să sape șanțuri foarte înguste, fiind cea mai bună opțiune pentru lucrările de utilități.

Trehncherele cu disc din gama SIMEX se remarcă prin capacitatea lor de a perfora chiar și cimentul, asfaltul sau roca. În gama producătorului, se regăsesc anumite modele de trenchere cu disc pentru demolări, care pot fi montate pe brațul unui excavator. Un fierăstrău SIMEX pentru demolări este special creat pentru a tăia materiale foarte dure, precum beton, ciment sau asfalt, materiale specifice unui șantier unde se află clădiri în demolare. Materialele din care sunt compuse le permit să fie folosite inclusiv în lucrări subacvatice.

trencher disc

Acestea vor crea șanțuri de adâncime mică, de până la 800 mm, care au secțiunea setată sau șanțuri foarte înguste pentru instalarea cablurilor de fibră optică. Aceste trenchere cu disc pot fi montate pe miniîncărcătoare sau încărcătoare frontale și sunt compuse dintr-un disc rotund de dimensiuni mari care creează șanțuri printr-o mișcare de rotație rapidă în pământ.

Protecția completă a roții la orice adâncime de lucru garantează siguranță maximă a operatorilor și a lucrării. Aceste echipamente vin cu un sistem de autonivelare care asigură o adâncime constantă a șanțului pe toată durata utilizării și îi oferă operatorului o vizibilitate excelentă în orice condiții de lucru.

Cum faceți alegerea între trencher cu lanț și trencher cu disc?

Natura lucrărilor

Pentru proiectele care necesită un nivel înalt de precizie, precum lucrările de utilități, un trencher cu disc poate fi alegerea ideală. Dar, pentru de instalare a conductelor sau a țevilor de canalizare sau ale rețelei de apă, un trencher cu lanț este preferabil.

Tipul de teren

Pentru solul dur sau suprafețele din asfalt, ciment sau piatră, un trencher cu disc va fi cel mai potrivit, datorită puterii crescute de tăiere. Iar pentru solul moale sau mixt, pe terenuri care sunt efectuate lucrări diverse, un trencher cu lanț este recomandarea noastră

trencher lant

Lățimea și adâncimea șanțului

Dacă doriți să creați șanțuri înguste și de adâncime mică, veți alege trencherul cu disc sau fierăstrăul. În cazul în care trebuie să săpați un șanț mai adânc, atunci gama de trenchere cu lanț este ceea ce căutați.

Buget și costuri de operare

Trencherele cu lanț pot fi mai eficiente din punct de vedere al costurilor, dar va fi nevoie să luați în considerare costurile operaționale pe termen lung.

Concluzii

În alegerea unui trencher cu lanț sau trencher cu disc, vă recomandăm să luați în calcul aceste aspecte importante înainte de a lua decizia finală. SIMEX vă pune la dispoziție o gamă largă de trenchere pentru o varietate de lucrări, de la proiecte de utilități și până la lucrări de infrastructură sau demolări.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )