campaign-notification campaign-notification

Ulei hidraulic – cum îl alegi pe cel potrivit

Publicat de Utilben23/09/2021

ulei hidraulic, uleiuri hidraulice, ulei hidraulic utilaje, ulei hidraulic excavator, ulei hidraulic tractor, uleiuri utilaje

Care sunt criteriile după care puteți alege un ulei hidraulic pentru utilajele dvs. - articolul nostru vă prezintă câteva sfaturi.

Alegerea unui ulei hidraulic potrivit pentru utilajele dvs.

Sistemele hidraulice sunt printre cele mai importante elemente ale utilajelor grele, fiind componente foarte solicitate. Așadar, alegerea uleiului potrivit este esențială pentru a vă menține utilajele în funcțiune. Cu toate acestea, selectarea unui ulei hidraulic pentru echipamente dvs. poate fi dificilă, deoarece există o mare varietate de opțiuni disponibile. In acest articol vom vorbi despre ulei hidraulic – cum îl alegi pe cel potrivit.

Dacă folosiți uleiul necorespunzător, este posibil să nu observați imediat. Nu va provoca o explozie sau ceva foarte evident, dar va scurta durata de viață a utilajului. Orice componentă care necesită lubrifiant nu va funcționa la fel de eficient cu uleiul nepotrivit. Semnele de uzură devin mai evidente atunci când lubrifiantul este prea subțire, iar, în cazul în care lubrifiantul este prea dens, întregul sistem va funcționa mai greu. De asemenea, este posibil să observați că sistemul hidraulic produce mai multă căldură decât în ​​mod normal atunci când folosiți lubrifiantul incorect și va exista mai mult coroziune în interiorul sistemului.

Pentru a evita aceste probleme și pentru a vă asigura că echipamentele dvs. rămân în stare excelentă cât mai mult timp posibil, va trebui să selectați cel mai bun ulei hidraulic. Având atât de mulți factori diferiți de luat în considerare, ar trebui să fiți sigur că înțelegeți ce includ diferitele uleiuri. Așadar, iată ce factori trebuie să iei în calcul pentru a face alegerea corectă:

 

Vâscozitatea

Principalul factor atunci când alegeți un ulei hidraulic este vâscozitatea, sau densitatea acestuia în condiții specifice. Dacă gradul de vâscozitate al uleiului ales nu este potrivit pentru sistemul hidraulic al utilajelor dvs., cel din urmă nu va funcționa eficient. 

În mod ideal, doriți să potriviți gradul de vâscozitate cu temperatura de funcționare a sistemului dumneavoastră. Vâscozitatea potrivită va ajuta sistemul să disipeze căldura, să elibereze aer și să ajute la eficiența mecanică și volumetrică. În general, cu cât este mai mare temperatura la care utilajul funcționează, cu atât vâscozitatea uleiului hidraulic este mai mică, deoarece acesta se încălzește și devine mai lichid. De aceea este important să selectați un ulei destinat temperaturii de funcționare a sistemului, astfel încât acesta să ofere nivelul perfect de lubrifiere.

Sistemele hidraulice mai vechi foloseau uleiuri mai dense și rezervoare mai mari, în timp ce sistemele noi merg în direcția opusă. Uleiul hidraulic cu vâscozitate redusă poate elimina contaminanții mai eficient, generând în același timp mai puțină căldură. Uleiul cu vâscozitate redusă specificat de producătorul echipamentului dvs. va preveni excesul de stres la care e supus sistemul hidraulic, îmbunătățind lubrifierea și protecția.

 

Cât de filtrabil e uleiul

Puteți filtra uleiul pentru a reduce particulele și contaminanții? Cel mai probabil orice tip de ulei va conține și o anumită cantitate de contaminanți. Însă dacă lucrați într-un șantier de construcții sau într-o fermă cu utilajele dvs., unde murdăria nu poate fi evitată, este foarte probabil ca uleiul să necesite o filtrare ca la carte. Această operațiune va ajuta ca uleiul să poată fi utilizat mai mult timp.

De asemenea, este important să selectați un ulei hidraulic blând cu garniturile sau alte materiale din plastic sau cauciuc. Aveți grijă să alegeți un ulei care nu se potrivește doar cu puterea termică a sistemului, ci și cu piesele pe care sistemul le folosește. 

 

Aditivii

De asemenea, ar trebui să luați în considerare aditivii din ulei. Există două tipuri de aditivi care se adaugă în ulei pentru a-i conferi proprietăți anti-uzură. Aceștia creează un strat foarte subțire pe suprafețele metalice pentru a le împiedica să se atingă.

Aditivii pe bază de ZDDP sau Zn sunt cei mai des întâlniți aditivi. Cu toate acestea, există aditivi fără Zn, care sunt mult mai buni pentru mediu, precum și utili în situații în care există probleme de coroziune care se vor agrava cu aditivii pe bază de Zn. De asemenea, puteți adăuga un inhibitor de rugină, care va acoperi metalul și va preveni coroziunea cauzată de apă.

 

Dezemulsionarea

Dezemulsionarea este capacitatea uleiului hidraulic de a elibera apă, dar aceasta scade odată cu creșterea conținutului de apă în ulei. Fluidele hidraulice pe bază de ulei de motor pot absorbi mai bine apa decât fluidele hidraulice anti-uzură, deci dezemulsionareascade mai repede

Apa poate pătrunde în sistem în mai multe moduri, cum ar fi prin etanșări uzate, capace de aerisire, prin condens care apare în timpul răcirii și prin spălarea utilajului la presiune înaltă. Uleiul hidraulic devine mai predispus la spumare pe măsură ce crește conținutul de apă. Bineînțeles, apa este inutilă ca lubrifiant, iar uleiul spumat nu va mai acționa sistemul hidraulic sau proteja piesele în mișcare. Vă recomandăm să selectați un ulei care are capacitatea de a elibera apa. 

 

Aerul din compoziție

Uleiul trebuie să aibă capacitatea de a elibera orice aer captat. Deoarece este forțat într-un spațiu mic, este posibil ca bulele de aer să se formeze și acest lucru trebuie rezolvat. Pe măsură ce sistemul hidraulic funcționează, aerul trebuie eliberat. Orice aer din sistem va putea duce la cavitație și, astfel, îi va reduce eficiența.

Alegerea uleiului hidraulic, mai ales dacă vă ocupați de întreținerea unei flote de echipamente, trebuie să fie realizată corespunzător. Vă recomandăm să urmați sfaturile noastre de mai sus, iar, dacă aveți nevoie de un ulei hidraulic de calitate superioară, în webshop-ul Multi Parts veți găsi o gamă largă de uleiuri.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )