campaign-notification campaign-notification

UTILBEN - de la o mică afacere de familie, la o companie de succes

Publicat de 14/09/2021

companie în plină ascensiune, Utilben, utilaje, business România, companii românești, funizor utilaje, distribuitor utilaje

Dezvoltarea este cheia succesului - Utilben este o companie 100% românească ce se află în plină ascensiune.

UTILBEN este unul dintre principalii furnizori români de utilajelor noi și second-hand, care și-a făcut loc între liderii din industrie datorită unui mod de a face afaceri cu integritate și caracter. Acest model de business a fost creat și implementat de fondatorii și conducătorii acestei organizații, soții Ruben și Oana Marian, și transmis celor peste 70 de angajați. 

În anul 2021, UTILBEN a împlinit 15 ani de activitate pe piața utilajelor agricole și de construcții din România. În acest timp, compania a stabilit relații solide cu peste 500 de furnizori de utilaje fiabile din întreaga lume. Astfel, oferta de echipamente a ajuns cuprindă peste 30.000 de produse, regăsite pe site-ul www.utilben.ro

Anul 2020 ne-a adus multe provocări, care au rezultat într-o scădere a cifrei de afaceri cu aproximativ 15%. Cu toate astea, nu ne-am descurajat, ci ne-am concentrat pe oportunitățile apărute și ne-am adaptat rapid la noile condiții de piață. Am făcut investiții semnificative în digitalizare și în automatizarea proceselor de business. Mai mult decât atât, am găsit o soluție viabilă pentru a ne crește veniturile. Am creat și dezvoltat 4 linii de business: Piese și Atașamente, AfterSales, Închirieri și AgriBusiness. Iar în primele două trimestre ale anului 2021, am început deja să dezvoltăm aceste divizii pe sistemul unor afaceri autonome.

 

De la un business local, la o afacere de milioane.

Totul a pornit de la o mică afacere de familie, o companie care avea la început doar doi angajați. Iar, în 15 ani, UTILBEN s-a transformat într-o companie de succes, cu o echipă de peste 80 specialiști, care, în primul semestru al acestui an, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 7 milioane de euro la nivel de grup. 

UTILBEN investește constant în oameni, în digitalizare și în noi linii de business. Ca urmare, după 15 ani de experiență în industrie, am ajuns să le putem oferi clienților noștri o gamă completă de produse și servicii: furnizare de utilaje noi și second-hand, vânzare de piese și accesorii, licitații de utilaje și atașamente, închiriere de utilaje, rețea națională de service, consultanță și finanțare. Pe scurt, absolut orice serviciu de care un client din industrie are nevoie. 

 

2021 este un an al creșterii și al depășirii de limite.

În primele luni ale anului 2021, UTILBEN a înregistrat deja o creștere a vânzărilor de 10% față de anul trecut, iar, în ceea ce privește valoarea medie per tranzacție, am observat o creștere de 35% față de 2020. 

Avem obiective îndrăznețe în acest an și am început să facem investiții importante. Printre acestea, dezvoltarea serviciilor after-sales, îmbunătățirea platformei de comercializare a pieselor și atașamentelor, mărirea flotei de închirieri de utilaje și dezvoltarea diviziei de Agribusiness. Ne axăm pe aceste obiective deoarece reprezintă domenii strategice de care clienții noștri au foarte mare nevoie. Dorim să devenim cel mai bun furnizor de service pentru utilaje, cu cel mai înalt grad de satisfacție al clienților.

În următorii 3 ani, plănuim să ne extindem pe plan național prin noi sucursale în orașe-cheie din România, iar echipa noastră va cuprinde 200 de membri, printre care specialiști în zona de comercial, vânzări și service. 

De asemenea, suntem pregătiți pentru noi obiective care se extind pe următorii 5 ani, obiectivul cel mai important fiind ca UTILBEN să se transforme într-o companie internațională. Țintim deja mai multe țări din Europa de Est și Europa Centrală. Alături de aceste două obiective pe termen scurt și mediu, planul pe termen lung al conducerii UTILBEN este listarea companiei la Bursa de Valori București, cu scopul de a atrage capital care să susțină ritmul accelerat de creștere al organizației noastre.

 

3 mari schimbări.

2021 este un an al schimbărilor pentru UTILBEN și al creșterii companiei. Planul nostru de extindere nu a rămas la nivel de dorință, ci am început deja să-l punem în practică. Așadar, avem 3 anunțuri importante care demonstrează că dezvoltarea este una dintre valorile principale ale UTILBEN.

 

1. Deschidem o sucursală UTILBEN în București.

Ne-am turat motoarele pentru a urma calea dezvoltării și extinderii de care am vorbit până acum, iar primul pas pe care îl facem este să deschidem un sediu chiar în capitala țării noastre, într-un centru important de business. Ne dorim să fim mai aproape de clienții din zona de sud a țării și să îi sprijinim cu utilaje, atașamente și piese de schimb pe stoc, o întreagă flotă de utilaje pentru închiriere și service dedicat. 

Dorim să deservim clienții noștri din cât mai multe zone ale României, așadar, în viitor vom deschide sucursale în Timișoara și Iași. Mai mult decât atât, vrem să devenim cel mai bun furnizor de servicii after-sales din România. Așadar, vom face investiții în crearea unei rețele proprii de service la nivel național.

 

2. UTILBEN a participat laTârgul Agromalim din Arad.

Între 2 și 5 septembrie, echipa noastră a participat la Târgul Internațional de Agricultură Agromalim din Arad. Acest eveniment major din domeniul agriculturii a avut loc la Expo Arad, iar standul UTILBEN a fost amplasat în zona 3, în apropierea zonei Demo.

UTILBEN și-a întâmpinat vizitatorii într-un un spațiu expozițional dedicat fermierului român, în cadrul căruia aceștia au putut vedea și testa diverse echipamente agricole. Nu au lipsit nici ofertele promoționale, iar UTILBEN a oferit un discount mediu de 10% timp de o lună, pentru achiziționarea unui produs din portofoliul următoarelor brand-uri consacrate:

  • Kioti
  • Enorossi
  • Romsan
  • Otmaby Nardi
  • Pomot
  • Caffini
  • Forigo
  • Everun

 

3. Ne mutăm serviciile AfterSales în noul sediu UTILBEN din Baciu.

În această toamnă, ne vom muta toate serviciile de mentenanță, diagnoză și reparații pentru utilaje în noul nostru sediu din localitatea Baciu, care se află în imediata vecinătate a orașului Cluj-Napoca. Considerăm că serviciile after-sales și de întreținere a utilajelor merită un sediu dedicat, în care specialiștii noștri să își poată desfășura activitatea în cel mai eficient mod posibil. 

 

Așadar, toate aceste schimbări demonstrează că UTILBEN este în continuă dezvoltare, iar planurile noastre sunt din ce în ce mai ambițioase. Considerăm că dezvoltarea este singura cale către succes!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )