campaign-notification campaign-notification

10 sfaturi despre cum se intretine un buldoexcavator

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Buldoexcavatoarele sunt cele mai întâlnite utilaje din domeniul construcțiilor. Majoritatea companiilor mari de construcții au o persoană dedicata întreținerii utilajelor.

10 sfaturi despre cum se întreține un buldoexcavator


Trimite-le prietenilor acest articol!


Buldoexcavatoarele sunt cele mai întâlnite utilaje din domeniul construcțiilor. Majoritatea companiilor mari de construcții au o persoană dedicata întreținerii utilajelor, dar, cel mai adesea, cei care sunt responsabili de întreținerea echipamentelor pe parcursul zilei sunt chiar operatorii acestora. Indiferent cine este responsabil de întreținerea utilajelor, este foarte important ca acest proces să fie făcut corect. Desigur, întreținerea buldoexcavatoarelor este foarte importantă pentru a menține utilajul într-o stare bună de utilizare, eficient și sigur în operare, dar și pentru a menține costul de întreținere scăzut, pentru a nu avea probleme mari și reparații costisitoare.


Vă prezentăm câteva sfaturi pentru menținerea unui buldoexcavator la statutul de utilaj fiabil:

  •          Cereți un manual de utilizare furnizorului sau căutați manualul online. Respectați instrucțiunile și recomandările descrise din acest manual.
  •          Inspectați utilajul înainte să îl puneți la treabă. Verificați să nu existe scurgeri, deteriorări sau alte semne de uzură excesivă.
  •          Inspectați caroseria utilajului și căutați fisuri în stratul de vopsea. S-ar putea ca acestea să indice deteriorări structurale ale caroseriei.
  •          Verificați presiunea și starea anvelopelor înainte de a utiliza utilajul. Buldoexcavatoarele se deplasează cel mai mult dintre toate utilajele de construcții, iar asta afectează starea anvelopelor.
  •          Verificați toate cupele și atașamentele înainte și după operare, pentru a vă asigura că starea acestora este una bună și acestea sunt bine atașate.
  •         Acordați o atenție deosebită lichidelor vitale pentru utilaj și verificați nivelul de ulei și lichid hidraulic, înainte și după operare.
  •          Pentru siguranța operatorului și a celor din jur, trebuie să aveți mereu o trusă de prim-ajutor, precum și triunghiuri și haine reflectorizante în cabina buldoexcavatorului.
  •          Evitați funcționarea motorului în gol atunci când nu este nevoie.
  •          Curățați mizeria și resturile depuse după fiecare utilizare sau după fiecare înlăturare a atașamentelor. Evitați înfundarea furtunurilor.
  •          Operatorii trebuie instruiți în ceea ce privește funcționarea corectă a buldoexcavatoarelor și responsabilitățile lor de întreținere preventivă. De asemenea, toți muncitorii în construcții trebuie să poarte echipament de protecție.



  • Trimite-le prietenilor acest articol!



Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )